in

Tweede editie Nederlands Kampioenschap Allround Gaming wordt grootser en leuker

Voor de tweede maal organiseert gamemerk Power Unlimited samen met bol. het Nederlands Kampioenschap Allround Gaming.

In vijf kwalificatierondes met vijf verschillende games, en twee wildcard evenementen, zullen 12 gamers zich kwalificeren voor de grote finale in het H20 Esports Stadium. Zij strijden daar voor de eer en de prijzenpot ter waarde van €5.000. Het hele kampioenschap zal, in samenwerking met content creators Qucee en Morrog, worden uitgezonden op livestreamplatform Twitch.tv.

Kwalificatieproces

In de kwalificaties kunnen gamers van 12 jaar en ouder zich online aan elkaar meten in vijf games in verschillende genres. De games die onderdeel uitmaken van het NK Allround Gaming zijn Rocket League (Actie), Fall Guys (Behendigheid), eFootball (Sport), KartRider: Drift (Racen) en Fortnite (Schieten).

“Deze games zijn gratis te spelen en zijn op verschillende platformen beschikbaar. Er staat je dus niets in de weg om Nederlands Kampioen te worden.”, aldus Martin Verschoor, hoofdredacteur bij Power Unlimited.

Op ieder van de vijf kwalificatiedagen zal één game worden gespeeld. De winnaars van de kwalificatierondes worden beloond met prijzen en de gehele top 100 verdient kwalificatiepunten. Daarmee kunnen ze zich kwalificeren voor de finale als één van de beste tien allround spelers.

Qucee en Morrog

Vanwege het overweldigende succes van het NK in 2023 wordt het kampioenschap dit jaar uitgebreid. Power Unlimited slaat de handen ineen met de populaire influencers Qucee en Morrog, die een verslaggevingsrol op zich zullen nemen tijdens de kwalificaties en de finale. Twee wildcard events zijn ook nieuw, daarin kunnen deelnemers proberen om een wildcard voor de finale te bemachtigen. Deze evenementen zullen worden gehouden in GO!Gaming locaties Utrecht en Eindhoven.

Prijzen

De finale zal plaatsvinden in een grotere locatie, het H20 Esports Stadium te Purmerend. Hier is plaats voor publiek, dat via een podiumprogramma en een heuse Fall Guys hindernisbaan gedurende de dag vermaakt zal worden. Tijdens de finale zullen de twaalf finalisten het in alle games tegen elkaar opnemen om uit te maken wie de tweede Nederlands Kampioen Allround Gaming wordt. De winnaar wordt beloond met €3.000 bol.-tegoed, de nummers twee en drie kunnen respectievelijk op €1.250 en €750 bol.-tegoed rekenen.

Speeldata

Datum Item Game
Woensdag 6 maart 19:00 Kwalificatieronde #1 online Rocket League
Woensdag 20 maart 19:00 Kwalificatieronde #2 online Fall Guys
Woensdag 27 maart 15:00 Wildcard event #1 -Eindhoven Rocket League
Woensdag 3 april 19:00 Kwalificatieronde #3 eFootball
Woensdag 17 april 19:00 Kwalificatieronde #4 KartRider: Drift
Woensdag 24 april 15:00 Wildcard event #2 – Utrecht Fortnite
Woensdag 1 mei 19:00 Kwalificatieronde #5 Fortnite
Zaterdag 25 mei overdag Finale
H20 Esports Stadium Purmerend

Op alle speeldata zal het Nederlands Kampioenschap Allround Gaming rechtstreeks te volgen zijn via het livestreamplatform Twitch.tv op twitch.tv/powerunlimited en meer informatie over het toernooi vind je op PU.nl/NK

Het Nederlands Kampioenschap Allround Gaming wordt georganiseerd door Power Unlimited en ondersteund door bol., Trust, JBL, Lenovo Legion powered by AMD, Predator, SteelSeries, Turtle Beach, LG, AOC, en Evnia powered by Philips.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Netatmo’s Home + Security app krijgt een make-over

Ring Battery Video Doorbell Pro!