in

Upgrade je werkplek! Zo ga je van eettafel naar home office

Heb je de luxe van een extra kamer in huis en zou je die wel graag willen transformeren tot kantoor of thuiswerkplek? Omdat het je eigen huis is hoef je natuurlijk geen rekening te houden met collega’s of de clean desk policy van je werkgever.

Je kan dus helemaal losgaan op de inrichting! Om het zo comfortabel mogelijk te maken voor jezelf zijn hier een paar dingen waar je op moet letten.

Een verstelbaar bureau voor de afwisseling

Investeren in ergonomisch materiaal is essentieel voor de productiviteit, maar nog belangrijker voor je lijf. Een comfortabele bureaustoel en een goed bureau zijn daarom iets waar je niet op wil bezuinigen. Op kantoor heb je misschien weinig vrije keuze in de inrichting van jouw werkplek, maar thuis ben je eigen baas! Wees daarom verstandig en kies voor een verstelbaar bureau. Hierdoor kun je afwisselen van positie door af en toe te gaan staan. Het is bewezen dat staand werken niet alleen positieve lichamelijke gezondheidseffecten heeft, maar ook heel goed is voor je brein.

De juiste raamdecoratie om ongunstige lichtinval tegen te gaan

Zit er een raam in je nieuwe kantoor aan huis dan is dat top! Niet alleen voor de ventilatie maar ook voor het natuurlijke licht dat binnenkomt. Het enige nadeel is alleen dat de zon op een goed moment van de dag nét op jouw scherm schijnt een paar uur lang. Dat kan ontzettend irritant zijn natuurlijk. Hang daarom een rolgordijn op in je kantoor. Het hoeft geen verduisterende te zijn, want het is wel fijn als het een beetje licht doorlaat. Het gaat er uiteindelijk om dat die felle zonnestralen je werk niet zullen belemmeren!

Kies goede verlichting

De kamer die je hebt gekozen als kantoor heeft misschien al verlichting, maar is het ook de juiste verlichting om in te werken? Licht is heel erg bepalend voor je focus en productiviteit. Kijk daarom goed welke lampen er veel gebruikt worden bij een kantoor aan huis. Het lijkt misschien op het eerste oog ongezelliger dan het sfeerlicht dat er voorheen hing, maar het bevorderd absoluut je werk.

Ga voor groen!

Tot slot, neem een kamerplant. Een of meerdere planten in je kantoor zorgen voor rust en verminderen daarmee dus stress en bevorderen ook je creativiteit. Daarnaast zijn het natuurlijke luchtzuiveraars en daarom eigenlijk onmisbaar. Ook kleed het de boel meteen een beetje aan. Hoef je je daar in ieder geval niet meer druk om te maken!

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Loading…

0

4 verschillende soorten telefoonhoesjes

Razer richt zich met nieuwe Viper V2 Pro op e-sporters