in

Van Dale grote woordenboeken ook voor pc en Mac

De Van Dale Elektronische grote woordenboeken 2009 liggen nu in de winkel. Ten opzichte van de zeer succesvolle 2008-versie zijn er vele nieuwe woorden en vertalingen bijgekomen, de nieuwste Duitse spelling is doorgevoerd, voor het hedendaags Nederlands zijn duizenden nieuwe synoniemen toegevoegd en voor de Mac-gebruikers is een unieke ‘droplet’-functie ontwikkeld.

De Van Dale Elektronische grote woordenboeken 2009 zijn met 700.000 trefwoorden in het Nederlands, Engels, Frans en Duits de meest complete digitale toepassing voor de verklaring en vertaling van hedendaags taalgebruik. Van Dale ontwikkelt deze software voor de taalprofessional, waardoor het geschikt is voor iedereen die volledigheid en betrouwbaarheid bovenaan het verlanglijstje heeft staan. Natuurlijk zijn de cd-roms handig bij de studie, maar ook voor iedereen die graag een elektronisch woordenboek onder de knop heeft, bieden deze nieuwe edities diverse mogelijkheden.

Vele instellingsmogelijkheden, zoals de interfacetaal en de lettergrootte, zorgen dat de software flexibel is, goed leesbaar voor jong en oud. Door de keuze uit verschillende zoekmethoden gaat zoeken en vinden eenvoudig en snel.
De software is geschikt voor zowel Windows als Mac. Naast het uiterlijk zijn er hierbij ook andere verschillen. Voor Windows is er de vertrouwde koppeling met Word, voor de Mac is een ‘droplet’-functie toegevoegd. Door vanuit elk willekeurig programma een woord naar een klein zwevend schermpje te slepen, wordt het direct vertaald. Importeren van de vertaling in de tekstverwerker kan via dezelfde functie.

De Van Dale Elektronische grote woordenboeken 2009 zijn al verkrijgbaar. Mensen die de versie van 2008 al bezitten, kunnen in de Van Dale downloadshop een flinke korting verwachten. De verkoopprijs varieert van 99 euro voor hedendaags Nederlands tot 399 euro voor de complete set met Nederlands, Engels, Frans en Duits bij elkaar.

Schaduwvrije fotobelichting dankzij leds

Samsung Omnia populairste smartphone van Nederland