in

Wacom wint prestigieuze Red Dot Awards met excellent design

Wacom heeft vandaag bekendgemaakt bij de Red Dot 2018 Product Design Awards zesmaal in de prijzen te zijn gevallen met zijn producten voor creatieve professionals, consumenten en zakelijke oplossingen.

De Red Dot Awards worden toegekend door een internationale jury voor producten van uitzonderlijke designkwaliteit. Wacom is al eerder onderscheiden met de Red Dot Award, maar beschouwt het feit dat het ditmaal zes prijzen tegelijk ontvangt als een ongekende eer voor het bedrijf.

Wacom ontvangt de Red Dot Awards van 2018 voor o.a.:

  • Wacom Cintiq Pro 24/32 met Cintiq Pro Engine
  • Wacom Intuos
  • Bamboo Tip
  • Bamboo Ink
  • Wacom Clipboard (PHU-111)
  • DTH-2452 Pen Display

“We voelen ons buitengewoon vereerd met maar liefst zes prijzen voor alle categorieën van onze merkproducten”, aldus Nobutaka “Nobu” Ide, die op 1 april j.l. is aangetreden als de nieuwe president en CEO van Wacom. “De onderscheidingen zijn voor ons een zeer welkome blijk van de bevestiging dat we er inderdaad in geslaagd zijn toonaangevende geavanceerde technologie met een overtuigend en gebruikersvriendelijk design op de markt te brengen.”

“We voelen ons buitengewoon vereerd met maar liefst zes prijzen voor alle categorieën van onze merkproducten”

Designed to inspire

Wereldwijd gebruiken creatieve professionals de pencomputers, displays en tablets van Wacom voor het creëren van geweldige producten en kunst. “Ook bij Wacom zelf werken deze professions aan onze winnende productdesigns”, vertelt Faik Karaoglu, executive vice-president van de Creative Business Unit van Wacom. Zowel creatieve professionals als gepassioneerde amateurs vinden in Wacom een partner die innovatieve en intuïtieve oplossingen biedt waarmee ze hun ambities kunnen verwezenlijken. “We zijn erg trots dat we worden erkend als een bedrijf dat al ruim 35 jaar technologische innovaties en oplossingen aanbiedt om de wereld creatiever te maken.”

Bekijk meer over de bijzondere aanpak bij Wacom in een reeks interviews met Nobu Ide en neem een kijkje bij de engineering en designteams.

Bekijk de winnaars van Wacom van 2018

In de categorie professionele creatieve apparatuur is de compleet nieuwe Wacom Cintiq Pro 24/32-inch creative pendisplay onderscheidden met een Red Dot. Deze interactieve pendisplay is bedoeld voor zware toepassingen in alle lijnen van de creatieve industrie. In combinatie met geïntegreerde Wacom Cintiq Pro Engine vormt dit het eerste all-in-one werkstation van Wacom. De 4k display met een scherm van rand tot rand is ondergebracht in een platte behuizing die weinig ruimte vergt en artists alle ruimte biedt voor creativiteit. De Cintiq Pro Engine-module kan naadloos in de achterzijde van de behuizing worden geschoven waardoor de creatieve pendisplay verandert in een krachtige creatieve computer. Met de volledig flexibele en draaibare Ergo Stand vormt het een all-in-one oplossing voor een overzichtelijke creatieve werkomgeving.

De nieuwe Wacom Intuos is ontworpen voor studenten op het gebied van design en kunst en ambitieuze amateurs. De creatieve pentablet is een mooi instapmodel voor computer art en digitale workflows. De tablet combineert de geavanceerde EMR-pentechnologie met een selectie aan creatieve software en is zeer geschikt om snel en eenvoudig kennis te maken met digital art. De specifiek op deze gebruikersgroep gerichte Wacom Intuos pentablet is robuust, gemakkelijk te installeren en kan via USB of de optionele geïntegreerde bluetooth-verbinding worden aangesloten op elke Mac of PC.

In het segment zakelijke oplossingen is er de Wacom Clipboard (PHU-111), een smartpad waarmee het pen- en papierproces geïntegreerd kan worden in de digitale workflow. De Clipboard converteert instelbare papiervormen in digitale bestanden die geïntegreerd kunnen worden in zakelijke bestanden en software voor gegevensbeheer. Aantekeningen, notities en handtekeningen op de smartpad worden met een druk op de knop omgezet in een digitaal bestand dat in hard copy kan worden achtergelaten bij de klant.

De volledig digitale DTH-2452 Pen Display is het topproduct van Wacom voor de zakelijke markt. Het is voorzien van een 24 inch full HD-scherm, een pen met 2.048 drukniveaus en multitouch en sneltoetsen voor natuurlijk en intuïtief navigeren en snellere digitale workflows. De DTH-2452 van Wacom kan op allerlei manieren worden ingezet, bijvoorbeeld voor presentaties en lezingen, het hanteren en editen van e-documenten of medische dossiers of toepassingen met GIS-data of voor de luchtverkeersleiding.

Onder het merk Bamboo voorziet Wacom uiteenlopende doelgroepen van digitale penoplossingen voor het maken van notities of eerste schetsen voor dagelijks gebruik. Met de Bamboo Ink smart stylus kan het volledige potentieel van Microsoft Windows Ink worden benut. De stylus combineert verschillende penprotocollen en is geschikt voor allerlei pentabletcomputers met Windows 10. Gebruikers van iPhone, iPad en Android kunnen de Bamboo Tip gebruiken om snel notities te maken en te schrijven. Beide zijn perfect uitgebalanceerd en liggen ook bij langdurig gebruik prettig in de hand.

Red Dot: internationaal platform voor design

De prestigieuze Red Dot Award voor productdesign gaat terug tot 1955 en wordt jaarlijks uitgereikt voor de beste producten. Aan de editie van 2018 hebben designers en producenten uit 59 landen meegedongen met 6.300 producten. “In search of good design and innovation” heeft de ca. 40-koppige jury de producten stuk voor stuk beoordeeld op originaliteit. Er wordt streng gelet op de mate van innovatie, functionaliteit, formele kwaliteit, ergonomie en duurzaamheid en de juryleden brengen daarbij ook hun eigen expertise in. Het deskundige panel kent het internationaal erkende Red Dot-kwaliteitskeurmerk uitsluitend toe aan producten die de leden hebben overtuigd met hun superieure design.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Comments

comments

ALSO lanceert website voor IoT-portfolio

devolo Multiroom WiFi Kit 550+: snel internet van kelder tot zolder