in

Woordenboek voor peuters: interactief leren

Mijn eerste Van Dale interactief woordenboek is een ontdekkingsreis door de Nederlandse taal voor kinderen vanaf 3,5 jaar. Door op de vrolijke afbeeldingen te klikken, komen ze tot leven en kun je de uitgesproken woorden en bijbehorende versjes horen. Jonge kinderen kunnen met deze cd-rom spelenderwijs hun woordenschat vergroten. Acht spelletjes helpen bovendien om vertrouwd te raken met het alfabet.

Deze cd-rom bevat alle 750 tekeningen uit Mijn eerste Van Dale, het populaire voorleeswoordenboek voor kinderen vanaf twee jaar. Door met de muispijl op een tekening te gaan staan, wordt het woord uitgesproken en als je erop klikt, wordt het versje voorgelezen. Veel tekeningen zijn animaties die tot leven komen als je er met de muis overheen beweegt.

Als extra bevat de cd-rom acht spelletjes zoals letters schieten, punten verbinden, puzzelen en het alfabet stap voor stap. Met deze spelletjes raken kinderen vertrouwd met het alfabet en tegelijkertijd oefenen ze hun computervaardigheden. Kinderen kunnen met een beetje hulp van hun (groot)ouders snel zelfstandig met dit programma aan de slag.

Mijn eerste Van Dale interactief woordenboek is een cd-rom in een gebonden boekje van 32 pagina’s. Het boekje bevat naast een inleiding en een handleiding ook 50 plaatjes met versjes als voorproefje van wat er op de cd-rom staat. De cd-rom is geschikt voor de pc en de Mac.

Gamen met Sweex

Nieuwe line-up Microsoft met Bluetrack muis