in

Nieuwe line-up Microsoft met Bluetrack muis

Microsoft Hardware heeft een aantal nieuwe producten onthuld. Ten eerste zijn dat twee nieuwe muizen die voorzien zijn van de gloednieuwe Bluetrack-technologie. Daarnaast is er een speciale notebookmuis, de Wireless Mobile Mouse 3000 en een nieuwe – inklapbare! – stijlvolle designmuis, de Arc. Ook komt het bedrijf met twee nieuwe webcams en toetsenborden.

Het spraakmakendst zijn de nieuwe Bluetrackmuizen. Deze technologie is weer een stap verder dan de lasermuis en optische muis. Want met Bluetrack kun je ook muizen op een ruwe, gedecoreerde of zelfs stoffen ondergrond. De straling die deze muis gebruikt om het oppervlak te raken is vier keer breder dan bij een lasermuis. Daardoor is er minder storing in de doorgifte, waardoor je de muis zelfs op je spijkerbroek kunt gebruiken als je even niets beters in de buurt hebt. Zo wordt ook je notebooktas een handige schrijftafel.

De gewone Explorer Bluetrackmuis is eenvoudig op te laden via een dock. Hij geeft zelfs uit zichzelf aan wanneer de batterij opgeladen moet worden en gaat tot drie weken mee zonder tussendoor bij te laden. De Explorer mini werkt nog steeds wel op batterijen. De Explorer kost 79,95 euro, de kleinere variant kost 59,95.

De Arc Mouse is elegant en lijkt een beetje op een bruggetje. Hij is speciaal gemaakt met het oog op stijl en mobiliteit. Je kunt hem namelijk eenvoudig opvouwen tot de helft van de grootte, en ook de kleine ontvanger is met een magneetje eenvoudig in de muis te verstoppen voor onderweg. Ook deze muis heeft een lampje dat aangeeft wanneer de batterij leeg raakt. De Arc Mouse kost 59,95 euro. De Wireless Mobile Mouse 3000 is leverbaar in diverse ‘special edition’-kleuren en kost 34,95.

Ook nieuw zijn twee webcams, de LifeCam Show en de LifeCam VX-5500. De eerste is een stijlvolle, kleine camera die via een magneet op de laptop, monitor of meegeleverde standaard bevestigd kan worden. De VX-5500 heeft een inklapbaar ontwerp waarmee je hem op de monitor bevestigt en hij wordt geleverd met verwisselbare frontjes in rood,wit en blauw. De Show zal 99,95 kosten, de VX-5500 59,95 euro.

Ook komt Microsoft met twee draadloze desktoptoetsenborden, met bijbehorende ergonomische muis. De Wireless Laser Desktop 6000 is licht gekromd voor een ergonomische werkhouding, heeft diverse favorieten-toetsen en een indicatielampje voor de batterij. Dit pakket kost 89,95 euro. De Wireless Media Desktop 1000 heeft een optische muis en een superplat toetsenbord met handige sneltoetsen. Deze combinatie kost 39,95.

Halve terabyte mee onderweg

Mobile Booster