in

2000 GB harddisk

De consument heeft steeds meer digitale bestanden die hij wil bewaren. De kwaliteit van al die digitale foto’s, films en muziek neemt toe en daarmee ook de hoeveelheid opslagruimte die hiervoor benodigd is. Daarom lanceert Mvix de MvixBOX Internet Harddisk, een harddisk met een opslagcapaciteit tot maar liefst 2000 GB die zowel binnenshuis als buitenshuis vanaf iedere pc toegankelijk is.

‘Even simpel wat homevideo’s of foto’s doormailen naar vrienden of familie is er tegenwoordig niet meer bij’ aldus Mark Appel, Managing Director bij Mvix Benelux. ‘Veelal is de grootte van de mailbox bij de ontvangende partij te klein en gaat het doorsturen van grote bestanden ook nog eens erg traag. Diverse online hulpmiddelen worden hiervoor aangeboden echter deze werken vaak omslachtig, zijn ingewikkeld in gebruik en kosten ook nog eens veel geld’ vervolgt Appel. ‘Zo kunnen de kosten voor bijvoorbeeld 1000 GB online opslagruimte oplopen tot wel meer dan duizend euro per jaar.’

De MvixBOX heeft een opslagcapaciteit naar keuze tot maar liefst 2000 GB en maakt onderdeel uit van het (draadloze) thuisnetwerk. Alle digitale bestanden die hier worden opgeslagen zijn zowel binnenshuis als buitenshuis vanaf iedere pc te benaderen. Mailen van grote mediabestanden naar bijvoorbeeld vrienden en familie is niet meer nodig. Zij kunnen op een eenvoudige manier met een geldige gebruikersnaam en wachtwoord toegang verkrijgen tot een voor hen opengesteld deel op de harddisk.

‘In de professionele wereld wordt dergelijke apparatuur ook wel Network Attached Storage genoemd ofwel NAS, maar wij noemen het een Internet Harddisk voor de consument,’ sluit Appel af. Iedere MvixBOX wordt net zoals alle andere Mvix producten gebruiksklaar geleverd en werkt direct uit de verpakking. De hulplijn kan worden gebeld voor eventuele hulp bij de installatie thuis. In combinatie met een Mvix Mediaspeler worden alle mediabestanden vanaf de MvixBOX direct op de televisie weergegeven.

De MvixBOX is vanaf medio november leverbaar in Nederland en België. Consumentenprijzen starten bij 349 euro inclusief btw. voor een 500 GB uitvoering. De MvixBOX beschikt over tal van andere functionaliteiten.

Gaming Headsets van Creative

Vantage point gratis bij Samsung en Sony