in

De nieuwe in-ear hoofdtelefoon van Bowers & Wilkins, de Pi6, bouwt voort op het uitzonderlijke debuut van de Pi8

Na de buitengewoon lovende kritieken voor de nieuwe Pi8 True Wireless-In-ear hoofdtelefoon introduceert Bowers & Wilkins met trots nog een True Wireless in-ear hoofdtelefoon: de gloednieuwe Pi6.

  • Deze nieuwe in-ear hoofdtelefoon combineert een hoogwaardige pasvorm en comfort met een uitzonderlijk hoge geluidskwaliteit, uitstekende ruisonderdrukking en een premium uitstraling
  • Zo kan een breder publiek nu onder andere profiteren van geluidsweergave met hoge resolutie dankzij aptXTM Adaptive 24-bits/96kHz van Qualcomm.
  • Het hoogwaardige ontwerp omvat 12-mm drivers van biocellulose die zijn afgeleid van de bekroonde Px7 S2e hoofdtelefoon.

De Pi6 is gebaseerd op hetzelfde veelgeprezen mechanische ontwerp als zijn grote broer en is voorzien van een volledig herzien elektronisch geluidsontwerp dat hem een toegankelijke True Wireless-hoofdtelefoon van Bowers & Wilkins maakt.

Uitmuntend geluid, subliem comfort

Met zijn onderscheidende combinatie van comfort, functionaliteit en prestaties verlegt de Pi6 de norm voor betaalbare In-ear True Wireless hoofdtelefoon. De geluidskwaliteit van de Pi6 is zelfs superieur aan die van de Pi7 S2, het paradepaardje in de eerdere lijn in-ear hoofdtelefoons van Bowers & Wilkins.

De Pi6 is voorzien van volledig nieuwe 12-mm drivers, groter dan de 9,2-mm drivers van de Pi7 S2, en maakt gebruik van het biocellulose-materiaal dat werd ontwikkeld voor de conussen in de bekroonde Px7 S2e over-ear hoofdtelefoon. Dit wordt ondersteund door een geavanceerde chipset van Qualcomm voor verbeterde draadloze stabiliteit en betrouwbare connectiviteit, met aptX Adaptive draadloze geluidsoverdracht met 24-bits/96kHz voor een uitzonderlijk hoge geluidskwaliteit vanaf compatibele draadloze bronnen.

Volledig nieuw ontwerp

De Pi6 is voorzien van draadloze geluidsoverdrachttechnologie van Qualcomm en van geavanceerde actieve ruisonderdrukking en beschikt over alle belangrijke functies en technieken die de veeleisende consument van vandaag verwacht. Hij is met zorg ontwikkeld. Deze In-Ear hoofdtelefoon combineert elegante designelementen met hoogwaardige materialen en een lange levensduur, waaronder IP54-bescherming en voelt hoogwaardig aan. De vorm van de in-ear True Wireless hoofdtelefoon komt voort uit een uitgebreid onderzoeksproject van Bowers & Wilkins naar verschillen in de vorm van het menselijk oor voor verschillende geslachten en etniciteiten. Het ontwerpteam van Bowers & Wilkins heeft aan de hand van de resultaten van dit onderzoek een geheel nieuw ontwerp ontwikkeld dat uitzonderlijk comfort, een perfecte pasvorm en uitstekende ruisonderdrukking voor de breedst mogelijke groep luisteraars biedt.

Ook het instel- en gebruiksgemak van de Pi6 is aanzienlijk beter dan bij eerdere producten het geval was. De antennes zijn verbeterd met het oog op multi-point koppelen via Bluetooth 5.4. Dit maakt het gemakkelijker audio-apparaten met de in-ear hoofdtelefoon te verbinden; gebruikers kunnen nu bijvoorbeeld snel een tweede apparaat aan hun Pi6 koppelen zonder de in-ear hoofdtelefoon uit hun oren te halen. Made for iPhone- (MFI-) ondersteuning zorgt voor naadloze integratie met iOS-apparaten en gemakkelijk aanmelden in de Music-app van Bowers & Wilkins. Ondersteuning voor Google Fast Pair (GFP) volgt binnenkort. De Music-app biedt gebruikers ook de mogelijkheid zelf hun voorkeursinstellingen voor lage en hoge tonen te kiezen.

Deze verbeteringen aan het instel- en gebruiksgemak gaan gepaard met aanzienlijke herzieningen van de gebruikersinterface. De bovenkant van elke oordop vormt een groot capacitief aanraakoppervlak met doorontwikkelde sensoren voor een hogere reactiesnelheid en betere betrouwbaarheid van interacties op basis van aanrakingen, zoals het regelen van het geluidsvolume. In het kader van het nieuwe industriële ontwerp zijn de posities van alle antennes en microfoons in de in-ear True Wireless hoofdtelefoon herzien. Zo wordt voorkomen dat draadloze of audiosignalen per ongeluk worden geblokkeerd. De in-ear hoofdtelefoon zijn met een nieuwe, betrouwbaardere en meer responsieve IR draagsensor uitgerust.

Ook de smartcase voor de Pi6 is het resultaat van een grondige herziening. Hij heeft een premium uitstraling en een slankere vorm gekregen en past daardoor gemakkelijker in een broek- of jaszak.

Gesprekskwaliteit en ruisonderdrukking

De zorgvuldig gepositioneerde microfoons van de Pi6 zijn ontworpen om ongewenste geluiden van buitenaf tijdens spraakgesprekken buiten te houden. De ruisonderdrukking van de Pi6 is gebaseerd op het platform dat ook werd gebruikt in de eerdere Pi7 S2, gekoppeld met nieuwe actieve ruisonderdrukking van Qualcomm om nog meer ongewenst geluid te onderdrukken.

De batterijen van de Pi6 gaan ook langer mee dan die van zijn voorgangers, met tot 8 uur luisteren tussen twee oplaadbeurten; de smartcase ondersteunt nog eens tot 16 uur luisteren, dus 24 uur in totaal, met ANC ingeschakeld.
De Pi6 is snel op te laden. Vijftien minuten laden levert voldoende energie voor nog eens twee uur gebruik.

Vier afwerkingen, voor elk wat wils

De Pi6 is verkrijgbaar in de meest uitgebreide reeks afwerkingen van Bowers & Wilkins tot nu toe: Storm Grey, Cloud Grey, Forest Green en Glacier Blue.

De nieuwe Pi6 is via de website van Bowers & Wilkins en bij geselecteerde dealers te koop voor €249.

Reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

DigiTip: LED-strip (15 m) & Smart Fairy light (Lichtslinger) (20 m)

Apple-specialist Amac lanceert hightech tandenborstel