in

Amac opent nieuw filiaal in Hilversum met Apple-primeur

Amac opent zaterdag 13 oktober in Hilversum een op mediaprofessionals toegespitste vestiging. De nieuwe vestiging heeft een Nederlandse ‘Apple-primeur’: het nieuwste lichtplan en meubels van de Amerikaanse techgigant.

Het Hilversumse filiaal gaat voor de meest veeleisende Gooise klanten producten op maat leveren, zoals luxe lederen accessoires.

Het filiaal aan de Kerkstraat 32 in Hilversum is de 46e Amac-vestiging in Nederland en na Bussum de tweede in ’t Gooi. De nieuwe vestiging is een maatje groter dan de vorige, namelijk 240 vierkante meter. Het assortiment is volledig gericht op de Apple-trends in ’t Gooi.

“We wilden een nieuwe winkel realiseren die qua oppervlak en hoogte ruimte kan bieden aan het allernieuwste lichtplan van Apple”

Apple verzorgt het interieur van alle Amac-stores in Nederland. “We wilden een nieuwe winkel realiseren die qua oppervlak en hoogte ruimte kan bieden aan het allernieuwste lichtplan van Apple”, aldus Ed Bindels, ceo van Amac. “Ook komen de laatste Apple-meubels hier prachtig tot hun recht. Deze zijn in Nederland verder alleen nog maar in onze Rotterdamse winkel te zien”, vervolgt Bindels.

Hoog marktaandeel in mediastad

Het marktaandeel van Apple in mediahoofdstad Hilversum is hoger dan in de rest van Nederland. “Het heeft er alle schijn van dat dat komt doordat in deze regio veel mediaprofessionals en mediabedrijven klant zijn”, aldus Bindels. Amac heeft daarom het assortiment in het nieuwe filiaal op die klantenkring aangepast en levert bovendien meer producten op maat. “Daarbij kan je denken aan Macs met een grotere opslag, modellen met een snellere videokaart of een hogere processor-snelheid”, licht Bindels toe.

Daarnaast is in de nieuwe zaak rekening gehouden met de smaak en voorkeuren van inwoners van ‘t Gooi. “Het accessoire-assortiment heeft een flinke upgrade ondergaan”, vertelt Bindels. “Denk aan luxe telefoonhoesjes en lederen accessoires die in het nieuwe filiaal extra mooi zijn uitgestald.” Ook is er een grotere servicebalie waar later dit jaar een lokale reparatieservice komt. Daarnaast is de iMember-service populair in ’t Gooi; de dienst waarbij Amac zijn klanten tegen een vast jaarlijks tarief trainingen en ondersteuning biedt. “Daarvoor is een prachtige, lichte trainingsruimte gebouwd met een speciale iMember-tafel midden in de winkel”, licht Bindels toe.

Opening 13 oktober
“Het pand is de afgelopen maanden ingrijpend verbouwd. Hilversummers zullen zich afvragen: wat zat hier eigenlijk eerst?”, aldus Bindels. “Van oorsprong is het een mooi oud gebouw waar decennia terug een Albert Heijn in heeft gezeten. Uit die tijd zijn foto’s bewaard gebleven. In de loop der jaren was het pand echter verwaarloosd en was veel van die toenmalige schoonheid verloren gegaan. Wij hebben bij de vormgeving van de nieuwe gevel de oude foto’s als inspiratiebron gebruikt.”

Na een zogenaamde public bèta-openstelling, zal de nieuwe Amac-winkel aan de Kerkstraat op 13 oktober officieel opengaan voor het publiek. “Ter ere van de opening reiken we aan de eerste tweehonderd klanten een gratis glazen screenprotector van Belkin uit, die door een speciale machine perfect uitgelijnd op hun iPhone wordt geplaatst”, laat Bindels weten. Ook geldt op bijna het gehele assortiment die dag een korting van tien procent.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Comments

comments

Spotify: onthulling van de opvallendste dataverhalen en grootste muzikale ontdekkingen van het afgelopen decennium

Razer Phone 2 – De nieuwe standaard voor gaming-telefoons