in

DigiTest: Anker Soundcore Motion 300 review

De zomer komt er aan en wij zijn er klaar voor, laten we beginnen met de Soundcore Motion 300 van Anker. Heads-up… Indrukwekkend geluid ondanks zijn compacte formaat en kost slechts € 90!

Design

De Motion 300 weegt nog geen kilo maar voelt zeker niet plastic of goedkoop aan. Door de afgeronde hoeken en een opvallende metalen grill aan de voorkant heeft de Moition 300 een fraai en stoer design. De speaker is IPX7 waterdicht en lijkt behoorlijk duurzaam inclusief een stevige geïntegreerd riem in het ontwerp. Eigenlijk heeft deze luidspreker het perfecte formaat voor een Bluetooth-speaker: niet te groot en niet te klein.

Je kan de speaker plat neerleggen of zoals op de hieronder weergegeven afbeelding staand. Anker zegt dat de SmartTune -technologie veranderingen in de oriëntatie van de luidspreker waarneemt en het geluid aanpast om het geluid te verbeteren de luisterervaring.

Features

De Soundcore Motion 300 heeft een uitgebreide functieset, inclusief ondersteuning voor Sony’s LDAC-audiocodec voor Android en andere apparaten die draadloze Bluetooth-streaming met LDAC ondersteunen.

Hoewel Anker dit omschrijft als een stereoluidspreker, staan de drivers door zijn formaat vrij dicht bij elkaar, zodat je een minimale stereoscheiding krijgt. Je kan echter twee Motion 300’s draadloos met elkaar verbinden voor een echte links/rechts stereoluidsprekeropstelling.

De Motion 300 is uiteraard compatibel met de Soundcore-app voor iOS en Android, waarmee je een geluidsprofiel kunt aanpassen, de helderheid van de LED’s op de knoppen kunt aanpassen en de firmware kunt upgraden. Hij levert tot 13 uur audio bij gematigde volumeniveaus.

Geluid

De meeste van deze mini Bluetooth- luidsprekers zijn het sterkst in de midden- en hogetonen, en de Motion 300 is daarop geen uitzondering. De Motion 300 heeft een mooi helder geluid en ook flink volume ondanks zijn compacte formaat. De bass is ook ruim voldoende aanwezig waardoor het geluid een diepte en rijkdom krijgt die je normaal gesproken niet aantreft in luidsprekers in deze prijsklasse.

De luidspreker heeft een basversterkingsknop die de lage tonen extra versterkt, dit kan best lekker zijn bij sommige muziek maar deze functie vonden wij niet noodzakelijk. Een pluspunt is dat deze speaker de LDAC-audiocodec ondersteunt, waardoor je vie Bluetooth hoge kwaliteit (990 kbps at 32 bits/96 kHz) audio bestanden kan afpelen.

Conclusie

De Anker Soundcore Motion 300 (verkrijgbaar in zwart, blauw & groen) is een uitstekende Bluetooth-speaker… Zeker gezien de aanschafprijs en het fraaie design je perfecte compagnon voor op het strand, bij het zwembad of in het park. Met een vermogen van 30W moet je wel oppassen dat de buren op de handdoek naast je niet gaan klagen. Wil je net iets meer bas en volume, check dan eens z’n grotere broer, die hadden we ook op de redactie: Anker Soundcore Motion X500 review.

Reacties

Reageren

One Ping

  1. Pingback:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Denon introduceert de oordopjes White PerL en PerL Pro: stijl en maatwerk in gepersonaliseerd geluid opnieuw gedefinieerd

DigiTest: Anker Soundcore Motion X500 review