in

DigiTest: Anker Soundcore Motion X500 review

De Anker Soundcore Motion X500 is de nieuwste toevoeging aan Soundcore’s steeds groter wordende Motion-lijn van draagbare Bluetooth-luidsprekers.

Nadat we ook zijn kleinere tegenhanger, de Motion 300 onderhanden hebben genomen, zijn we benieuwd hoeveel (meer) de Motion X500 te bieden heeft.

Design en gebruik

Bij het uitpakken van de Motion X500 wordt de unieke vormgeving met drie drivers onthuld. Twee speakers kijken naar voren en de derde naar boven gericht. De slanke maar robuuste, voornamelijk metalen afwerking maakt het een premium en robust product (iets meer dan twee kilo). De behuizing, het getextureerde handvat en het luidsprekerrooster zijn van lichtgewicht aluminium, waardoor de componenten van de Motion X500 goed beschermd blijven en het geheel draagbaar blijft.

De bedieningselementen bevinden zich langs een rubberen paneel bovenop het apparaat, en hoewel er een aan/uit-knop ontbreekt, zoals op de Motion 300, wordt hij ingeschakeld en maakt hij snel verbinding. In het midden van de bedieningsstrip vind je de derde, naar boven gerichte luidspreker met daarachter een aanpasbaar gekleurd licht.

De enige andere rubberen onderdelen die in het ontwerp van de luidspreker zijn geïntegreerd, zijn een lipje dat de USB-C-oplaadpoort bedekt (de Motion X500 heeft een IPX7 -waterbestendigheidsclassificatie) en natuurlijk een paar voetjes aan de onderkant. Er zijn geen plastic onderdelen die goedkoop aanvoelen. Ons reviewmodel heeft de Black Deluxe-afwerking, maar is ook verkrijgbaar in Pink Punch en Glitzy Blue.

Bediening

De Motion X500 is eenvoudig te gebruiken. De bedieningselementen bevinden zich aan de bovenkant van de behuizing van de luidspreker, en zodra ze zijn ingeschakeld, zijn de knoppen verlicht en gemakkelijk te vinden. Je hebt ook toegang tot verschillende functies via de Soundcore- app, waaronder afspeelpauze, volume, EQ-instellingen, firmware-updates en de helderheid van de verlichte bedieningselementen.

Soundcore App & ondersteuning

Door de Soundcore -app te installeren, kan je optimaal profiteren van de Motion X500. We waren echter verrast toen we ontdekten dat er slechts drie vooraf ingestelde EQ’s beschikbaar waren: Spatial Signature, Spatial Dynamic en Soundcore Signature. Als je dezelfde Soundcore- app gebruikt als de Motion 300, krijg je een veel grotere verscheidenheid aan presets aangeboden om mee te experimenteren. Gelukkig kun je met alle speakers uit de Motion-serie in de app duiken en de 9-bands grafische EQ gebruiken. Je krijgt er ook toegang om enkele systeeminstellingen van de luidspreker te wijzigen.

Met Bluetooth 5.3 ondersteunt de Motion X500 audiostreams met lage latentie met LDAC- en AAC- codecs voor audio van hoge kwaliteit. Het zorgt er ook voor dat de luidspreker snel verbinding kan maken met uw apparaat, met een verbindingsbereik van ongeveer 100 meter.

Batterij & geluid

Anker geeft een afspeeltijd van 12 uur aan met de Motion X500 op 50% volume.

De Motion X500 levert indrukwekkende lage tonen voor een draagbare luidspreker. De lay-out met drie drivers en 40 watt stereogeluid zorgen, gezien het compacte formaat, voor een volle en meeslepende luisterervaring. Zoals gezegd zijn er slechts drie vooraf ingestelde EQ’s waar je doorheen kunt bladeren, maar je hebt er eigenlijk maar één nodig.

De Spatial Dynamic EQ is de setting om ieder feestje op gang te brengen. Het activeert de lage frequenties die ontbreken in de Spatial Signature-preset en voegt de diepte en dynamiek toe die je niet zult horen met de Soundcore Classic-instelling.

Tijdens het afspelen van een rocknummer met de Spatial Dynamic-modus ingeschakeld, kwam de basgitaar echt tot leven, om nog maar te zwijgen van het trillen van de behuizing bij hogere volumes. De gitaren blijven helder en de galm op de snaren blijft aanwezig. Je kan de X500 niet helemaal op het maximale volume zetten zonder dat de lage tonen de algehele helderheid in gevaar brengen, maar er is voldoende ‘bruikbaar’ volume.

Wij waren best oké om bij de Spatial Dynamic instelling te blijven met de Motion X500, en de naar boven gerichte driver is een coole functie die er echt toe bijdraagt dat deze luidspreker groter klinkt dan hij is.

Telefoon

Met een simpele druk op de afspeel-/pauzeknop kunt u een telefoongesprek aannemen en beëindigen dankzij de ingebouwde microfoon van de luidspreker. Mocht je koptelefoon niet altijd bij de hand zijn, dan kan de X500 ook een mooie audio-toevoeging zijn bij een FaceTime-chat of Zoom-vergadering.

Conclusie

De Anker Soundcore Motion X500 is een geweldig klinkend apparaat met een CAP van € 150,- en een mooie stap vooruit ten opzichte van de kleinere draagbare Bluetooth-luidsprekers zonder overdreven groot te worden. Hij kan het extra volume en de lage tonen leveren die je niet zult vinden bij zijn kleinere tegenhanger, de Anker Soundcore Motion 300, en zijn vorm is nog best reisvriendelijk te noemen.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

DigiTest: Anker Soundcore Motion 300 review

Philips introduceert nieuwe QD OLED-monitor binnen gaminglijn; de Evnia 49M2C8900L