in

Apple-reseller Amac groeit voor het 16e opeenvolgende jaar

Omzetgroei grotendeels te danken aan iPhone en Apple Watch – De omzet van Apple-reseller Amac groeide afgelopen gebroken boekjaar naar 222 miljoen euro, een stijging van 3 procent ten opzichte van het jaar ervoor.

De operationele winst (EBITDA) groeide met 15 procent naar 7 miljoen euro. Moedermaatschappij Think Different zag tussen april 2021 en maart 2022 de winst na belastingen stijgen tot 2,6 miljoen euro.

Dit is het tweede jaar dat Amac de enige Apple-verkoper in Nederland is die voldoet aan alle eisen om zich Apple Premium Reseller te mogen noemen. Om dit label te mogen voeren stelt Apple strikte voorwaarden aan klantgerichtheid, kennis van het Apple-ecosysteem en professionaliteit.

Minder impact corona

De impact van corona op het afgelopen boekjaar was door de winkelsluiting in de eerste helft van april 2021 aanzienlijk, maar niet te vergelijken met een jaar eerder. Door de kleinere impact van corona nam de omzet van de consumentenwebshop met 15 miljoen euro af, terwijl de omzet van de fysieke winkels met 27 miljoen euro steeg. Tijdens de coronajaren waren de fysieke winkels en de consumentenwebshop als communicerende vaten. “Hieruit blijkt dat omnichannel goed werkt voor onze klanten”, zegt Amac-oprichter en CEO Ed Bindels. “Als ze niet naar de winkel kunnen bestellen ze online en vice versa.”

Hieruit blijkt dat omnichannel goed werkt voor onze klanten

Experts dachten dat het na de corona-epidemie structureel rustiger zou blijven in fysieke winkels. Bindels: “Daar merken wij niks van. We zien juist een onverminderde behoefte aan persoonlijk advies in een echte winkel. De offline en online kanalen vullen elkaar juist heel goed aan.”

Verschuiving productverkoop

Terwijl de computerverkoop bij Amac het vorige afgesloten boekjaar nog met 42 procent groeide, daalde dit afgelopen boekjaar met 15 procent, mede door lockdowns in China die invloed hadden op fabrieken en transport. “We zien nog steeds een onderliggende groei”, zegt Bindels. “Maar als je deze vergelijkt met het exceptionele voorlaatste ‘corona-boekjaar’ dan geeft het een enigszins vertekend beeld. Alle andere producten groeiden in omzet en aantallen in vergelijking met het vorige jaar.” De omzet op de zakelijke markt nam met 5 miljoen euro af, met name door minder focus op wederverkopers en maximale inzet op toegevoegde waarde bij eindklanten.

Eind 2020 begon Apple met de transitie naar Apple Silicon. In het afgesloten boekjaar werd 90 procent van de door Amac geleverde computers uitgerust met een M1-chip en 17 procent van de iPads. Volgens de kenners zijn de M1- en M2-chip ongeëvenaard in prestatie, accuduur en warmteproductie.

Amac Pro

Apple-apparatuur wordt steeds vaker ingezet in zakelijke omgevingen waar vraag is naar snelle, betrouwbare en gebruiksvriendelijke devices. Amac speelt in op deze groei, door haar zakelijke divisie Amac Pro fors uit te breiden en klanten te ondersteunen met advies, logistiek, installatie, onderhoud en beheer van hun Apple werkplekomgeving. Met dit pakket aan diensten zorgt Amac dat bedrijven, scholen, overheden en zorginstellingen geen omkijken meer hebben naar hun Apple devices.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Amazon introduceert gloednieuwe Kindle met verhoogde resolutie, dubbele opslagruimte en opladen via USB-C

DigiTest: Teufel Rockster, de sterkste portable speaker op de markt