in

DigiTest: Teufel Rockster, de sterkste portable speaker op de markt

De Teufel Rockster behaalt een bizar niveau ‘groot en luid’ in de wereld van portable speakers. Met een outputvolume welke zo luid is als een rockconcert, kom je met de Rockster geen decibels tekort.

Een tijd geleden kregen we de mogelijkheid om Teufel’s Rockster Air te reviewen, het kleine broertje van deze Rockster ‘XL’. De Air is op zichzelf al een monster van een partyspeaker, maar de Rockster waar we het vandaag over hebben is nóg veel monsterlijker. In Teufel’s eigen woorden is het dan ook de Godzilla onder de partyspeakers. Met een gewicht van 31,5 kg is het bijna niet meer een portable speaker te noemen, maar de Rockster heeft genoeg functies om dit te compenseren.

De looks

Met een formaat van 87 cm hoog, 58 cm breed en 47 cm diep, lijkt de Teufel Rockster meer op een PA-luidspreker dan een gewone draagbare Bluetooth-luidspreker. En met het eerdergenoemde gewicht van 31,5 kg is het ook zeker niet de draagbare Bluetooth-luidspreker die je in een rugzak zou gooien!

De Rockster kan door twee personen gedragen worden en Teufel is zo vriendelijk geweest om beide kanten van de speaker met een handvat te voorzien. Nog beter, in het grote totaalpakket zitten vier wieltjes die je zelf erop of eraf kan halen, wat het een stuk makkelijker maakt om de speaker te vervoeren.

De behuizing is gemaakt van sterk kunststof, en de luidspreker is omringd door een rooster van nog steviger staal, waardoor de Rockster zeker tegen een stootje kan. En als kers op de taart is het kenmerkende rode Teufel-logo natuurlijk groot gedrukt op de voorkant van de speaker. Een stevig en stoer totaalplaatje dus.

De functies

Waar de Rockster Air al best een aantal opties had voor het tweaken van geluid en volume, gaat deze Teufel Rockster nog een stap verder. Zo heeft de Rockster naast volumeknoppen en EQ-opties, ook een 2-kanaals DJ-mixer met een crossfader en pre-listening functie. Hier is gelijk een voordeel van het formaat van de speaker; door de hoogte zitten al deze knoppen precies op armhoogte, waardoor je dus niet steeds ongemakkelijk naar beneden moet buigen.

De crossfader maakt het mogelijk om tussen twee verschillende inputkanalen te switchen. Zo is het dus mogelijk om twee individuele Bluetooth (4.0 met aptX®) signalen te koppelen. Dat komt eigenlijk bijna nooit voor in dit soort Bluetooth speakers, maar hierdoor wordt het mogelijk om nummers live te mixen. Super tof!

Elk kanaal heeft een eigen 3-bands EQ met draaiknoppen voor high-, mid- en low-frequencies om beter te kunnen mixen en het geluid van een track te kunnen afstellen. Bovenop de mixer zit een matzwarte klep om hem af te sluiten en te beschermen wanneer je hem niet gebruikt.

De speaker kan op accu zo’n 20 uur mee, maar op gemiddeld volume zal dit in realiteit dichterbij de 8 uur zitten. Dat is niet al te lang, maar om hiervoor te compenseren krijg je bij de Rockster, naast een stroomkabel, ook een kabel toegestuurd om een autobatterij te koppelen. De autobatterij wordt niet meegeleverd, dus die zal je wel zelf moeten aanschaffen.

De in- en outputs

Je hoeft maar een keer naar de achterkant van de Rockster te kijken om te zien dat er zeker geen tekort is aan in- en outputs. Er zijn twee primaire kanalen met verschillende inputs die aansluiten op het DJ-mixer, en vervolgens een stereo XLR-masteringang voor een externe DJ-mixer of om een ander stereo-audioapparaat te koppelen.

Beide kanalen zijn te koppelen aan twee verschillende Bluetooth-apparaten. Het  eerste kanaal kan ook gebruikt worden met een ¼-inch jack en stereo RCA-ingangen. De ¼-inch jack is perfect voor het gebruik van een instrument. Het tweede kanaal heeft een AUX- en een XLR-ingang, voor bijvoorbeeld een microfoon. Ook vind je hier de hoofdvolumeregelaar en een apart volume voor de koptelefoonuitgang.

Deze twee kanalen met verschillende ingangen konden perfect gebruikt worden bij het spelen van een liveshow

Deze twee kanalen met verschillende ingangen konden perfect gebruikt worden bij het spelen van een liveshow. Zo konden we tegelijkertijd een microfoon en een gitaar uit de Rockster laten komen, met individuele volume- en EQ-opties voor beide. Voeg daar ook nog het monsterlijke volume aan toe, en je hebt een perfecte speaker voor een alles-in-een optreden.

Ook is er een stereo XLR-uitgang aan de achterkant van de speaker zodat je nóg een Teufel Rockster kunt aansluiten. Deze kan je zelfs omschakelen naar mono of stereo, afhankelijk van hoe je de muziek wilt afspelen.

Het geluid

De Rockster heeft een enkele 15-inch laagfrequentiedriver met een 380 mm woofer en een 25mm hoorntweeter. De speaker produceert een gestoord vermogen van 440W (en 121 dB/1m), dat genoeg is om de lucht uit je longen te slaan en je trommelvliezen te laten barsten als je te dichtbij staat!

Het geluid dat uit de Rockster komt is dan ook echt super. De bas is solide met een goed gedefinieerd geluid. Het geluid van onze basgitaar was erg zuiver, en alle noten waren goed te horen.

Maar in de midden- en de hoge tonen laat de Rockster de concurrentie echt in het stof achter. De middentonen zijn namelijk duidelijk én met een uitstekende helderheid. De hoge tonen zijn helder zonder hard of scherp te klinken op hoog volume. Zeker beter dan de meeste Bluetooth-luidsprekers!

De Rockster bleef ook presteren wanneer er meerdere inputs waren. Zo waren de gekoppelde gitaar en stem goed te onderscheiden van elkaar, en er ontstonden geen ongewilde dempingen of mengelingen. Hierdoor is het naast een liveshow ook super goed te gebruiken voor een gezellige karaoke-avond.

Met een prijskaartje van €999,99 is de Teufel Rockster niet goedkoop, maar als je serieus lawaai wilt maken, heeft de Rockster alles wat je nodig hebt om een feestje op gang te brengen, en de DJ-mixer is een super leuk extraatje. Ons pleinfeest is mede door de Rockster een groot succes geworden… 😂💥🎶

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Apple-reseller Amac groeit voor het 16e opeenvolgende jaar

Turtle Beach debuteert eerste mobile gaming controller met de voor XBOX ontworpen Recon Cloud Hybrid Controller