in

DigiTest: Teufel Supreme ON review

Ik kan inmiddels niet meer op één hand tellen hoe vaak het draadje van m’n Apple oortjes aan de deurklink is blijven hangen. Gelukkig lijkt het leven steeds draadlozer te worden. Draadloze oortjes, koptelefoons, draadloos streamen en opladen, noem het maar op.

Het wordt langzaam maar zeker de standaard van zo’n beetje alles, en wat standaard is wordt alsmaar beter. Speaking of beter; we hebben op de redactie de nieuwe Teufel Supreme ON koptelefoon mogen testen. Een fantastische upgrade vergeleken met mijn uitgeputte Apple oortjes.

Look & Feel

De nieuwe on-ear koptelefoon van Teufel is naast stylish ook erg functioneel. De Supreme ON is in 6 kleuren beschikbaar, en is als on-ear koptelefoon nog verrassend comfortabel. Door de zacht bedekte hoofdband van verenstaal in combinatie met de zachte oorkussens, is deze koptelefoon prima geschikt is voor lange luistersessies (op middelhoog volume zo’n 20 uur) en zijn ze ook goed te gebruiken voor mensen met een bril.

“Een fantastische upgrade vergeleken met mijn uitgeputte Apple oortjes”

Next-Gen Kwaliteit

De koptelefoon verbindt makkelijk met bluetooth of als je telefoon de mogelijkheid biedt, door middel van NFC. De koptelefoon maakt gebruik van Bluetooth 5.0 met aptX en AAC. Hierdoor verbruikt de Bluetooth koppeling een minimale hoeveelheid stroom en is het in staat om te streamen in CD-kwaliteit. En die kwaliteit is goed. Met een effectieve geluidsonderdrukking, accurate hoge tonen en een punchy bass is het waar je ook bent een genot om te luisteren. Door middel van de Qualcomm cVc technologie kun je ook nog eens erg zuiver en op hoge kwaliteit bellen en gebruik maken van je google-assistent of Siri.

Uniquely Functional

Wat voor mij echt een eyeopener was, is de on-ear-detectie functie. Is je Supreme ON gekoppeld aan je device? Dan hoef je hem alleen maar aan te doen en op je hoofd te zetten. De koptelefoon heeft in de gaten dat die op je hoofd is geplaatst en speelt af waar je voor het laatst naar luisterde. Kom je iemand tegen waar je even mee moet babbelen? Dan hoef je geen knopje meer in te drukken om je muziek te pauzeren. Laat de koptelefoon gewoon om je nek hangen en hij pauzeert automatisch.

“Op het rechteroor zit een joystick voor de muziekbediening”

Gamen op je oor (soort van)

Op het rechteroor zit een joystick voor de muziekbediening. Skippen, volume, pauzeren. The usual. De besturing is even wennen, maar als je het eenmaal onder de knie hebt werkt het precies zoals het hoort. Na het downloaden van de Teufel headphones app kun je ook gebruik maken van de Equalizer en de ShareMe-functie. Hiermee kunnen twee koptelefoons draadloos aan één telefoon gekoppeld worden.

Ben je toch nog hooked on the wires? De Teufel Supreme ON functioneert ook met een meegeleverde kabel. Deze heeft een ingebouwde microfoon en bedieningsknoppen. Voor € 150,- kan je de Supreme zelf in huis hebben, inclusief transportcase en USB-C oplaadkabel.

Specificaties

Afmetingen:
Breedte 14,35 cm
Gewicht 0,18 kg
Hoogte 17,14 cm
Diepte 6,86 cm

Aansluitingen:

Minijack ingang 3,5 mm
Bluetooth 5.0 Ja
Bluetooth AAC Ja
Bluetooth aptX Ja
Handsfree functie Ja
NFC Ja

Compatibiliteit:
Android Ja
Microsoft Ja
iOS Ja

Elektronica:
Batterijstatus normaal volume 20 h
Type batterij Lithium-ion
Aan-/uitschakel automatiek Ja
Standby-functie Ja
Equalizer Ja
Batterijduur max 30 uur

Luidspreker:
Opbouw behuizing gesloten
Materiaal behuizing Kunststof, aluminium, stof, kunstleer
Breedbandluidspreker (doorsnede) 40,00 mm
Frequentiebereik van/tot 10 – 20000 Hz
Impedantie 26 Ohm

Reacties

Reageren
  1. Betekent de aanwezigheid van aptX dat ook de aptX Low Latency codec aanwezig is, waardoor (vrijwel) zonder geluidsvertraging naar de tv kan worden gekeken?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Loading…

0

AOC lanceert 32:9 superwide AGON gamingmonitor: AG493UCX

Samsung maakt MicroLED ook voor thuis beschikbaar