in

Samsung maakt MicroLED ook voor thuis beschikbaar

Met lancering 110 inch MicroLED TV komt adembenemende kleurenkwaliteit en design beschikbaar voor consumentenmarkt – Samsung lanceert begin volgend jaar de 110 inch Samsung MicroLED.

Het is de eerste TV met de baanbrekende MicroLED-displaytechnologie voor thuisgebruik. Ook afgelopen jaar groeide de vraag naar TV’s met grote schermen onverminderd door. Met de 110 inch MicroLED opent Samsung de weg naar de toekomst: een adembenemende kijkervaring op een ultra-grote nieuwe generatie TV.

In 2018 introduceerde Samsung de eerste MicroLED-display in de vorm van “The Wall”. Deze vinding, die bestemd was voor de zakelijke markt, bestond uit meerdere, modulaire modules. Met de nieuwe 110 inch MicroLED maakt Samsung de MicroLED-ervaring voor het eerst ook in een traditioneel TV-formaat beschikbaar. Anders dan de modulaire tegenhanger heeft het 110 inch MicroLED model een vast formaat – 110 inch -, maar verder is alles aanwezig wat de MicroLED-displaytechnologie zo baanbrekend maakt.

“Mensen verwachten steeds meer van hun TV en vanuit Samsung denken we graag mee,” zegt Tonnie van Schijndel, Senior Marketing Manager TV & Audio bij Samsung Benelux. “We verwachten dat MicroLED-displaytechnologie de toekomst van TV’s gaat bepalen. Met de 110 inch MicroLED lanceren we TV met de meest geavanceerde techniek nu ook op de consumentenmarkt.”

Innoveren voor de best mogelijke beeldkwaliteit

Liefhebbers van ultra-grote schermen willen eersteklas beeldkwaliteit met levendige kleuren en verbluffende resolutie. De nieuwste innovaties van Samsung maken dat mogelijk. De minuscule LED-lichten in de 110 inch MicroLED maken achtergrondverlichting en kleurenfilters overbodig, en dat zorgt voor het best mogelijke beeld: extreem helder, levendig en met 100% kleurenbereik. Het geheim van de techniek is dat de 8 miljoen pixels individueel oplichten en zo zelf licht en kleuren produceren.

De 110 inch MicroLED heeft een processor die krachtig genoeg is om de volle mogelijkheden van het display te benutten. Met de Micro AI Processor is de gebruiker verzekerd van 4K HDR content, die bovendien voor elke scene wordt geoptimaliseerd. Daarnaast zijn MicroLED’s gemaakt van anorganische materialen met een lange levensduur. Het scherm blijft 100.000 uur in topvorm, wat neerkomt op langer dan tien jaar.

Voorheen was het onmogelijk om een MicroLED-scherm van 110 inch voor de consumentenmarkt te ontwikkelen. Maar baanbrekende innovaties zorgen ervoor dat je nu ook in de huiskamer van het allerbeste beeld kunt genieten. Door diezelfde innovaties kan Samsung in de toekomst zelfs nog kleinere MicroLED-modellen uitbrengen, zodat nog meer mensen toegang hebben tot de adembenemende MicroLED-ervaring.

Meeslepend design en premium audio

De 110 inch MicroLED onthaalt je op een meeslepende, visuele ervaring met een 99,99% screen-to-body ratio. Hierdoor word je helemaal ondergedompeld in het beeld zonder te worden afgeleid.

De ervaring wordt nog eens geïntensiveerd doordat je met de geoptimaliseerde Smart TV-features alles uit het enorme 110 inch MicroLED-scherm haalt. Zo kijk je via Multi View tegelijkertijd naar vier verschillende splitschermen van 55 inch. De content kan van verschillende bronnen komen, zodat je op één en hetzelfde scherm nieuws en apps bijhoudt én een film kijkt. Of je volgt tegelijkertijd meerdere sporten, terwijl je een walkthrough streamt en een game speelt. Alles uiteraard in eersteklas beeldkwaliteit.

De dynamische audio-ervaring van de 110 inch MicroLED is al net zo meeslepend als de kijkervaring. Het ingebouwde Majestic Sound System is goed voor een 5.1-kanaals sound zonder externe speaker, wat iedere kamer tot een luxueuze thuisbioscoop omtovert. Met de functie Object Tracking Sound Pro volg je de geluiden van bewegende objecten op het scherm. Dus als je een actiefilm kijkt en er komt een vliegtuig overvliegen, dan heb je het gevoel dat je de motoren boven je hoort bulderen.

Beschikbaarheid

De beschikbaarheid en prijzen in Nederland worden binnenkort bekendgemaakt.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

DigiTest: Teufel Supreme ON review

DigiFocus: Interview Daisy D. Hu (Xiaomi)