in

Betere beeldschermen en toch minder belastend voor het milieu

Consumenten zijn milieubewuster dan ooit. Ze streven naar een zo hoog mogelijke kwaliteit en productiviteit, maar niet ten koste van de planeet. MMD focust op het verbeteren van de prestaties van Philips-beeldschermen en tegelijkertijd op een zo laag mogelijke milieubelasting.

 

Mede door de snelle technologische ontwikkelingen, eisen we elke dag meer kwaliteit en meer prestaties van onze hardware. Dat leidt tot hoge consumptie van energie, en ook tot een hogere belasting van onze planeet en het milieu. Bedrijven zoeken gelukkig steeds actiever naar duurzamere oplossingen. Dat betekent ook dat consumenten kunnen kiezen voor een monitor die aan hun behoeften voldoet en tegelijkertijd zorgt dat de omgeving niet teveel wordt belast. MMD, merklicentie-partner voor Philips-monitoren, houdt rekening met het milieu bij de ontwikkeling van de nieuwste Philips-beeldschermen. De monitoren zijn specifiek ontworpen met het oog op duurzaamheid en uitgerust met een breed scala aan innovatieve functies om de impact op het milieu te verminderen.

Een energie-efficiënte wereld

Een belangrijk aandachtspunt bij het kiezen van een milieuvriendelijke monitor is de TCO Edge-certificering, toegekend aan producten die bestaande milieukeurregelingen overtreffen. TCO Edge-certificering gaat een stap verder dan de standaard TCO-eisen: voor deze certificering moet een product uit tenminste 85% gerecycleerde kunststoffen bestaan. Daarnaast is een 100% recyclebare verpakking verplicht. Deze producten zijn energie-efficiënt, gebruiken minimale gevaarlijke materialen en zijn ontworpen voor eenvoudige recycling.

“Dit zorgt automatisch voor een vermindering van energieverbruik van tot 80%.”

MMD’s consumentenmonitoren met een laag vermogen voldoen ook aan EnergyStar 7.0 standaard- en slimme technologieapparatuur, waaronder PowerSensor, die infraroodsignalen gebruikt om de aanwezigheid van een persoon voor de monitor te detecteren. Dit zorgt automatisch voor een vermindering van energieverbruik van tot 80%. Daarnaast is de 0-watt schakelaar handig aan de achterkant van de monitor geplaatst. Dit stelt gebruikers in staat om hun monitor volledig af te sluiten van wisselstroom, wat resulteert in een nulverbruik en een verdere vermindering van de ecologische´footprint´.

Recyclebare verpakkingen en grondstoffen

Het ontwerp van Philips-beeldschermen is groen, dankzij een slank profiel en lichtgewicht materialen. De verpakking wordt zo tot een minimum beperkt, en is 100% recyclebaar. De Philips-monitoren zijn voorzien van behuizing die vrij is van vlamvertragers en polyvinylchloride (PVC / BFR-vrij), evenals een kwikvrij LED-display met achtergrondverlichting.

Topproductiviteit en groene oplossingen

Dankzij de ecologische duurzaamheid van Philips-monitoren is de keuze nog nooit zo eenvoudig geweest. Een perfecte combinatie van prestaties en duurzaamheid is de nieuwe Philips 272P7VPTKEB uit de P7-serie, met een 4K UHD 10-bit scherm met PowerSensor, dat scherpe beelden en efficiënte prestaties biedt. Waardige toestellen voor duurzame productiviteit zijn de schermen uit de B7-serie, een complete serie voor de zakelijke markt. De Philips 240B7, een 24-inch 16:10 WUXGA PowerSensor-scherm, bestaat uit 85% gerecycleerde kunststoffen en een PVC / BFR-vrije behuizing met briljante prestaties dankzij IPS-technologie voor volledige kleuren en brede kijkhoeken. De Philips 221B7 en 241B7 Full HD PowerSensor-schermen, variërend van 22 tot 24 inch, hebben een eco-efficiënt ontwerp, 100% recycleerbare verpakkingen en indrukwekkende energie-efficiëntie, naast connectiviteit verhogende innovaties zoals SmartConnect en comfortabele productiviteitsfuncties zoals LowBlue-modus en Flicker- Free technologie. Voor degenen die op zoek zijn naar een hogere resolutie, zijn de Philips 272B7 en 242B7 24- en 27-inch-schermen met QHD-resolutie een goede keuze. Deze schermen hebben een grote hoeveelheid invoer- / uitvoersignalen, zonder aan ergonomie in te boeten.

Meer informatie over Philips-monitoren: www.philips.com/monitors

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Transcend lanceert nieuwe High-speed SD and microSD kaarten

‘Gratis verzending’ belangrijkste reden tot online aankoop Nederlanders