in

Brütal Legend verschijnt

Electronic Arts en Double Fine Productions hebben bekendgemaakt dat de bekroonde actiegame Brütal Legend verkrijgbaar is in Europa. Brütal Legend is het nieuwste werk van gamelegende Tim Schafer. Jack Black kruipt in de huid van roadie Eddie Riggs en voert de speler mee in een episch rockavontuur vol keiharde gevechten, een goed verhaal en duivelse humor, door een wereld geïnspireerd op de typische grafische vormgeving en muziek van het heavy metal-genre.

‘Eindelijk kunnen we de waanzinnige Brütal Legend-ervaring delen met onze fans’, zegt Tim Schafer, president van Double Fine Productions. ‘Het Metalen tijdperk is aangebroken! De chromen vulkaan van Brütal Legend heeft vier jaar lang gedreund en rook uitgeblazen en komt nu eindelijk tot uitbarsting.
 
Brütal Legend is een epische third-person actie-/adventuregame. Op een avond verliest Eddie Riggs, een metal-roadie, het bewustzijn bij een ongeluk op het podium en hij ontwaakt in een duistere hardrockwereld. Bergen zijn hier gemaakt van versterkers, dodelijke spinnen weven messcherpe gitaarsnaren en rocklegendes dwalen rond over verdorde vlaktes. De speler moet de mensheid zien te redden uit de klauwen van de kwaadaardige Emperor Doviculus.
 
Brütal Legend wordt uitgebracht voor Xbox 360 en PlayStation3. Het spel heeft de PEGI-classificatie 18+.

BCC start landelijke CO2 Tour in Amsterdam

Patrick Vyncke, ‘Mr PlayStation’, overleden