in

De belangrijkste voordelen van een professioneel vertaler Nederlands-Chinees

De zoektocht naar een betrouwbare leverancier in China kan door cultuurverschillen en vooral de taalbarrière een enorme uitdaging zijn. Webshopeigenaren die succesvol rechtstreeks willen inkopen bij een Chinese fabrikant, kunnen daarom veel baat hebben bij de inzet van een professioneel vertaler Nederlands-Chinees. Dit zorgt niet alleen voor een betere communicatie, maar kan je zelfs veel geld besparen!

Steeds meer Nederlandse webshopeigenaren kopen hun spullen in vanuit China en dat is niet zo verwonderlijk. Nergens ter wereld is massaproductie zo snel gegroeid als in China. Dat betekent lage prijzen en een ongekend aanbod consumentenproducten, variërend van woondecoratie tot elektronica of textiel.

Webshopeigenaren die al ervaring hebben met het inkopen van producten vanuit China weten als geen ander welke uitdagingen je onderweg kan tegenkomen. Zelfs de meest ervaren inkopers worden nog weleens verrast door nieuwe ontwikkelingen.

Niet alleen vormt namelijk de taal een barrière, ook het cultuurverschil tussen China en Westerse landen is groot. Wist je bijvoorbeeld dat veel Chinese bedrijven anders omgaan met deadlines dan Nederlandse bedrijven? Ook kunnen de verschillende Chinese nationale feestdagen jouw inkoopplanning onverwachts in de war gooien. Miscommunicatie is hierin je grootste vijand en daarom is het belangrijk dat je jouw vertalingen laat controleren.

Miscommunicatie als belangrijkste risico

Tussen het moment dat jij de ideale Chinese producent voor jouw webshop hebt gevonden en het moment dat de doos met goederen in jouw magazijn binnenkomt, zitten heel veel cruciale contactmomenten waar heldere communicatie de sleutel tot succes is. Denk onder meer aan:

 • Opvragen van productinformatie en prijzen
 • Doorgeven van specifieke maatwerkwensen, zoals het bedrukken van producten
 • Opvragen van een concrete offerte
 • Leveringsafspraken
 • Betaalinformatie
 • Tussentijds contact over de leveringsstatus
 • Contact na levering indien zaken niet kloppen

Al deze contactmomenten verlopen logischerwijs schriftelijk en vanuit China vaak nog in gebrekkig Engels. De kans op miscommunicatie is daardoor groot en kan al snel tot vervelende situaties leiden, zoals:

 • Levering van de verkeerde producten of de verkeerde aantallen
 • Wensen omtrent maatwerk worden niet goed verwerkt
 • Vertraging van de levering
 • Onverwachtse kosten
 • Betalingsproblemen
 • Geen overzicht (meer) van de leveringsstatus
 • Vragen of problemen achteraf die niet worden afgehandeld

Problemen door miscommunicatie kunnen uiteindelijk dus zorgen voor een flinke financiële strop. Niet alleen door een miskoop of onverwachtse kosten, maar ook doordat jouw eigen klanten weer langer op hun bestelling moet wachten of zelfs wegblijven.

Miscommunicatie voorkomen dankzij een vertaler Nederlands-Chinees

Door gebruik te maken van een professioneel vertaler Nederlands-Chinees kun je als webshopeigenaar het risico op miscommunicatie met een Chinese fabrikant significant verkleinen.

Daarmee voorkom je een miskoop, vertraging van de levering en uiteindelijk gemiste omzet voor jouw bedrijf.

Een native vertaler Nederlands-Chinees gaat echter veel verder dan dat. Een native vertaler is iemand die de betreffende doeltaal op moedertaalniveau beheerst en daarmee is opgegroeid.

Naast correcte spelling en grammatica kan een native vertaler ook rekeninghouden met culturele context en zelfs wetgeving. Hij of zij kan jou bijvoorbeeld wijzen op sociale normen, maar ook op eventuele juridische voorwaarden in de offerte waar je wellicht niet van op de hoogte bent.

Door rechtstreeks in het Chinees te communiceren met een fabrikant toon je daarbovenop respect. Een stukje goodwill kweken kan natuurlijk nooit kwaad in een zakelijke relatie.

Fairlingo voor jouw vertaler Nederlands-Chinees

Via het online vertaalplatform van Fairlingo kom je eenvoudig in contact met een professioneel vertaler Nederlands-Chinees. Je kunt hier eenvoudig het te vertalen document uploaden naar een beveiligde omgeving, de voortgang van de vertaling volgen en het vertaalde document weer downloaden. Dankzij de ISO certificering van Fairlingo is het werk van native vertalers pas klaar als jij tevreden bent.

Op deze manier ben jij gereed om met jouw webshop succesvol(ler) te communiceren met je Chinese partners.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Loading…

0

DigiTest: Nuki Smart Lock 2.0 review

Dell presenteert nieuwe monitors voor thuis en onderweg