in ,

DigiTest: Nuki Smart Lock 2.0 review

Hebben we net onze slimme lampen van Innr in de tuin geïnstalleerd, ligt er alweer een smarthome product klaar voor een review. Ik moet zeggen producten want we gaan nu aan de slag met de Nuki Combo (slim slot & bridge), Keypad en Fob.

Zoals we het bij Innr een groot voordeel vinden dat deze ook zonder bridge te installeren is, kan dit ook bij Nuki. Geen noodzaak dus voor wéér een extra apparaat in je meterkast. Laten we eens kijken of het Oostenrijkse Nuki waarmaakt wat ze zeggen: Nuki is slim, simpel en veilig!

Looks

Zoals altijd vertellen we eerst wat over het uiterlijk van de producten die we tot onze beschikking hebben. En het eerste dat namelijk opvalt bij het Nuki slimme slot is het design; net als z’n voorganger een mooie RVS knop gecombineerd met een matzwarte behuizing. In de knop bevind zich ook een handige verlichtingsring.

De Fob en het Keypad zien er ook stijlvol uit en zijn uiteraard te gebruiken met het slimme slot. In de Fob bevind zich ook nog een handige opening om deze aan een sleutelbos te hangen of in je sleutelkastje aan de muur.

Simpele installatie en functies

Zoals Nuki belooft is de installatie én bediening simpel en binnen drie minuten op je deur te bevestigen. Waar je bij andere sloten de complete cylinder van je slot moet vervangen doet Nuki dit ècht simpeler. Je kan eerst op de website checken of Nuki geschikt is voor jouw slot. Een voordeel is dat Nuki niet alleen op europrofielcilinders en Zwitserse rondprofielcilinders past, maar ook op knopcilinders en ovale cilinders werkt, grote kans dus dat ‘ie past.

We verwijderen bij onze voordeur de slotafdekplaat en kiezen de Nuki montageplaat die bij ons slot past. Met dubbelzijdige tape (kan ook met schroeven) bevestigen we deze over de cilinder, sleutel erin en Nuki erover. Ja, simpel… en ja, binnen drie minuten te monteren, heerlijk! Deze manier van montage vereist dus wel dat je sleutel in het slot blijft zitten. De kans is aanwezig (afhankelijk van je slot) dat je deur nu niet meer van buiten is te openen met een andere sleutel, in ons geval kan dat nog wel.

“Hé Siri, doe de voordeur op slot”

We hebben in principe de Nuki bridge niet nodig omdat we ons slimme slot in Apple HomeKit willen integreren, wel zo makkelijk. Je kan dus vóór de montage aan de binnenzijde van het Nuki slot de Apple HomeKit qr-code scannen en toegevoegd. Het slot is na installatie via de de Nuki App gelijk te bedienen met bijvoorbeeld: “Hé Siri, doe de voordeur op slot”. Een fijne functie is bijvoorbeeld dubbelklik op de knop voor lock-and-go of auto unlock wanneer je aan komt lopen. De deursensor naast het slot zorgt er voor dat je ten alle tijden kan checken wat de status van je deur is.

Je kan het slot ook bedienen met alleen Bluethooth, echter mét Nuki bridge krijg je meer mogelijkheden zoals bijvoorbeeld, zie de verschillen hieronder:

Via de Nuki App of webomgeving kan je gemakkelijk gebruikers (tot wel 200) toevoegen en rechten toekennen. In combinatie met Nuki Keypad – welke wij ook tot onze beschikking hebben – kun je ook per gebruiker pincodes toekennen. Door te integreren met het airbnb-platform is de Keypad de ideale uitbreiding voor verhuurders van vakantiewoningen). De installatie van het Keypad aan de buitenzijde van ons kantoor was ook een fluitje van een cent overigens (plakken of schroeven en werkt op knoopcelbatterijen). Het voordeel is uiteraard dat je geen smartphone nodig hebt en iedereen zijn unieke pincode gebruikt om binnen te komen. Zelfs als je onderweg bent kan je eventueel voor een beperkte tijd toegangscodes toevoegen. Het design van het Nuki Keypad is trouwens net als de deurknop fractie noemen (ontworpen door EOOS) met fosforescerende cijfers voor gebruik in het donker.

Wij zeggen volmondig ja en voegen daar nog ‘good looking’ aan toe.

Conclusie

Dusss… Is Nuki slim, simpel en veilig? Wij zeggen volmondig ja en voegen daar nog ‘good looking’ aan toe. De combinatie met alle slimme assistenten van Apple Homekit & Google Assistant tot Amazone Alexa is natuurlijk ook een pré ten opzichte van andere sloten op de markt. Hebben we het nog niet eens over de Nuki Fob gehad, de slimme knop welke ideaal is voor kinderen die je geen pincode wilt geven of Smartphone bij zich hebben. Met een druk op de ‘Fob’ openen zij zelf ook de deur. Bij verlies van de drukknop kan je gewoon toegang blokkeren en hoef je dus geen sloten te gaan vervangen. Werkt tevens zonder bridge en voor meerdere Nuki Smart Locks (tot wel 100) te gebruiken.

Meer informatie:

 

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Veel Nederlanders nemen risico bij gebruik van openbare wifi

De belangrijkste voordelen van een professioneel vertaler Nederlands-Chinees