in ,

DigiTest: Robomow RK1000 review

Deze robotgrasmaaier is geschikt voor gazongroottes tot 1000 m2 en heeft een snijhoogte van 15 tot 1000 millimeter. Dit model kan hellingshoeken van maximaal 45 procent aan en door de grote achterwielen is hij geschikt voor elk terrein.

De Robomow RK1000 is groen met zwart en is voorzien van een grote rode stopknop aan de bovenkant. Hiermee stop je direct het maaien en hiermee til je het model ook op. Met het 4,3’’ HD colour touchscreen of de app kan je verschillende startpunten of afzonderlijke zones instellen. Het model beschikt over een 18,15 Li-Ion-batterij en maait circa 50 tot 60 minuten op een volle batterij. Is de batterij leeg, dan keert de robot terug naar het basisstation om op te laden. De oplaadtijd bedraagt 60 tot 120 minuten.

De begrenzingsdraad en draadpennen krijg je meegeleverd en hiermee teken je het maaioppervlakte uit. Na een testritje is het noodzaak de benodigde aanpassingen te doen aan het begrenzingsdraad, totdat de hele buitenste rand goed gemaaid wordt. Het is even een tijdrovende klus, maar als je eenmaal klaar bent, heb je er ook geen omkijken meer naar! Tevens is het fijn dat dit model weinig geluid maakt (max. 60 decibel) waardoor je ongestoord in de tuin kunt zitten terwijl de grasmaaier zijn werk doet.

Het model zorgt voor een gelijkmatig getrimd gazon waarbij de hoeken tevens strak worden gemaaid (afhankelijk van hoe goed je het begrenzingsdraad hebt gelegd uiteraard). Er wordt strak langs de wielbasis gemaaid, maar niet naast. In sommige tuinen zal je daarom aanvullend met een grastrimmer aan de slag moeten.

Het is volledig aan de gebruiker of je de display of de app wilt gebruiken. Enigste aandachtspunt bij de display; hier moet je hard drukken om iets te selecteren. Echter werkt het prima. De app werkt zeer gemakkelijk maar je kunt enkel de robotgrasmaaier besturen wanneer deze niet aan het maaien is. Je zou verwachten de grasmaaier te kunnen corrigeren naar een bepaald punt, maar dit is dus niet mogelijk. In de app is het niet mogelijk de maaihoogte in te stellen; dit doe je met de draaiknop op de robotgrasmaaier.

Je kunt een viercijferig pincode instellen die altijd ingevoerd dient te worden bij activatie

Ook is er gedacht aan beveiliging van de robotgrasmaaier, aangezien een robotgrasmaaier vaak buiten staat en interessant is voor kwaadwillenden. Je kunt een viercijferig pincode instellen die altijd ingevoerd dient te worden bij activatie. Tevens gaat er een piep af als je de robotgrasmaaier zomaar oppakt.

Al met al een kwalitatief goede en stevige robotgrasmaaier, die telkens goed werk aflevert nadat je alles hebt geïnstalleerd. Neem hier ook goed de tijd voor, dan heb je er lang plezier van!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

De intelligente Jabra PanaCast 50 videobar vanaf nu wereldwijd beschikbaar

Waarom ‘onbeperkt’ het nieuwe toverwoord in de mobiele wereld is