in

De beste telefoon qua fotokwaliteit van dit moment

Waar mensen vroeger een mobiele telefoon kochten om te bellen en te sms’en is dat tegenwoordig wel anders. Van bankzaken, online vergaderen tot het kopen van een complete garderobe; Het kan allemaal via de smartphone. Maar wat wij de grootste vooruitgang vinden ten opzichte van telefoons als de Nokia 3310? Toch wel de camera optie.

We kunnen tegenwoordig écht alles vastleggen, van grappige video’s tot functionele foto’s. Maar ook het scannen van een QR code behoort gewoon tot de mogelijkheden. Daarom is het goed om te weten wanneer jij een nieuwe smartphone aanschaft hoe de kwaliteit van de camera is. Hier zit namelijk per variant nogal verschil tussen. Welke camera op welke telefoon het állerbeste is? Wij zochten het voor je uit.

Het beste van het aller, allerbeste

Je hebt goed, beter en écht allerbest. In die laatste categorie valt toch wel de optie die wij hebben gevonden. Het is een beeldkwaliteit die zijn weerga werkelijk niet kent. Het gaat hier over de iPhone 14 met abonnement. Apple is zo’n merk waarvan je denkt; kan het nog beter? En dan is er maar één antwoord bij iedere release mogelijk; ja! Hoe ze het doen, dat moet je ons niet vragen maar ze krijgen het toch keer op keer wel weer voor elkaar. Zo ook met de release die dit najaar is, namelijk de opvolger van de IPhone 13. En zoals we van Apple gewend zijn, komen ze er niet met één maar meteen met een hele serie. Ze hebben een release van vier opties; twee Pro Max varianten en twee Pro varianten. Dit keer geen ‘mini’ versie, maar dit wil niet zeggen dat er geen voordeligere variant bij zit. Ook dit keer is het gewoon mogelijk om een voordeligere telefoon aan te schaffen, maar dan is het wel een grote Pro variant.

De camera

Maar even terug naar de camera. Zoals gezegd hebben we bij deze selectie vooral daar op gelet. En die camera is werkelijk van weergaloze kwaliteit. Waar we dachten dat we wel het beste hadden bereikt met de top camera op de iPhone 13 zien we toch weer een verbetering. Bij de iPhone 14 Pro is de sensor van de camera een ultragrote hoeklens. Deze is twee keer zo groot dan die van de 13 Pro, inclusief een camerasensor met pixels van 1,4 micron groot. Dit was bij de iPhone 13 1,0 micron.

Kortom, op dit moment wordt het qua camera gewoon niet beter dan de variant op de iPhone 14. Dat dit meteen in de papieren gaat lopen? Dat valt reuze mee. Want zoals we gewend zijn kun je natuurlijk gewone en iPhone 14 met abonnement afsluiten. Hiermee zit je niet ineens met hele hoge kosten en heb je toch de beste kwaliteit van dit moment. Doordat de iPhone 14 nog maar net is gelanceerd weet je ook zeker dat je jaren vooruit kan, en hoef je de komende jaren (waar het financieel waarschijnlijk lastig wordt) geen nieuwe te kopen. Daarnaast is het besturingssysteem ook het beste van het beste evenals de hard- en software. Zie deze aankoop dan ook als een investering in jaren en als een cadeau aan jezelf. Een cadeau waar je daadwerkelijk jaren plezier van gaat hebben én de mooiste herinneringen mee gaat vastleggen voor later. En dat, dat is onbetaalbaar!

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Sennheiser introduceert nieuwe microfoon voor presentatoren

Vertragingen nemen toe: 1 op de 2 bestellingen te laat geleverd