in

Neemt iPhone 14 afscheid van de camerabump, maar blijft de Lightning-poort behouden?

Het is bijna zo ver: de aankondiging van de nieuwste iPhone-modellen. Er doen zich de wildste geruchten in de rondte over hoe de jongste telg uit de iPhone-familie eruit komt te zien. Wat wordt het design? In welke kleuren kun je de iPhone 14 kopen? En wanneer komt iPhone 14 uit? We leggen het je allemaal uit.  

Camera bump

Er zijn een tijd lang geruchten geweest over dat de camera’s van de nieuwe iPhone volledig geïntegreerd zouden zijn, en je dus geen ‘camera bump’ meer had. De iPhone zou helemaal plat zijn, met een ultrastrak design. Het oordeel over hoe strak het design is laten we graag aan jou zelf, maar zeker is wel dat het verhoogde camera-eiland op de iPhone 14-reeks nog niet gaat verdwijnen.

Dit heeft echter wel een goede reden: de iPhone 14 Pro en iPhone 14 Pro Max hebben namelijk de beste camera die Apple ooit in een smartphone heeft weten te stoppen. De hoofdcamera van deze modellen heeft maar liefst 48 megapixel waarmee je video’s in 8K-kwaliteit kunt schieten; daarnaast beschikken ze over een zoomlens en een verbeterde groothoekcamera.

Ook nog geen afscheid van de lightning-poort

Niet alleen over de camera bump gingen valse geruchten: velen hadden Apple’s lightning-poort ook al afgeschreven. De verwachtingen van sommige kenners waren dat de iPhone 14 alleen nog maar draadloos opgeladen kon worden; dit is waarschijnlijk niet waar. Sterker nog: Apple introduceert een geoptimaliseerde snellaad-functie van 30W. Met je lightning-kabel laadt je hiermee je nieuwe iPhone sneller op dan ooit tevoren, want de voorgaande modellen hadden een laadvermogen van maximaal 20W.

Dat betekent natuurlijk niet dat het niet mogelijk is om de iPhone 14 draadloos te laden. Net als bij de iPhone 13-reeks is het ‘gewoon’ mogelijk om je iPhone draadloos te laden. Dit kan via een regulier draadloos laadstation, maar handiger is de door Apple ontwikkelde MagSafe-techniek. Dit zijn draadloze opladers die met een magneet bevestigd zitten aan de achterkant van je iPhone, waardoor je deze tijdens het draadloos laden dus kunt blijven gebruiken.

Release van de iPhone 14

Apple brengt jaarlijks rond het einde van de zomer een nieuwe iPhone-serie uit; dat is dit jaar niet anders. Sterker nog: Apple is dit jaar eerder dan normaal! Op 7 september staat een Apple-event op de planning; het is zo goed als zeker dat de nieuwe iPhone-reeks dan gepresenteerd gaat worden.

Traditiegetrouw begint de pre-order vervolgens op de vrijdag na de aankondiging: dit zal dus op vrijdag 9 september zijn. De release is waarschijnlijk een week later, op 16 september. Met een beetje geluk ben jij dus halverwege september één van de eersten ter wereld die FaceTimet met de allernieuwste iPhone!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

TCL introduceert eerste 98-inch QLED TV op de Europese markt tijdens IFA 2022

Een op zeven Nederlanders ergert zich aan gierige partner