in

De GooglePhone nu ook in Nederland verkrijgbaar

De telefoon die Google samen met T-mobile en HTC ontwikkelde, G1, is nu ook voor de Nederlandse markt beschikbaar. De G1, die de koosnaam GooglePhone, heeft gekregen is gebaseerd op het door Google ontwikkelde Android besturingssysteem. Volgens de marketing manager van T-mobile Bart Weijermans is het sterke punt van deze internet telefoon dat hij razendsnel toegang geeft tot internet via de Google diensten en perfect aansluit bij de diensten die T-Mobile aanbiedt De G1 is een echt T-Mobile product en kan dan ook door geen andere netwerkprovider geleverd worden.

De verwachtte leverbaarheid is media Februari. Weijermans wilde over de tarieven nog geen uitspraken doen maar verwacht wel dat het een model wordt met onbeperkt internetten voor een vaste prijs.
Wat het introduceren van de G1 door T-Mobile zal doen met de exclusiviteit van de iPhone is nog niet duidelijk. Weijermans is er niet bang voor. Die ziet verschillende gebruikersgroepen en wijt er op dat vorig jaar meer dan 100.000 iPhones verkocht zijn. Een aantal dat hij niet verwacht voor de G1.
De G1 is een aanraakgevoelige internet telefoon met downloadbare gratis Android applicaties. Naast het aanraakscherm heeft het door HTC geproduceerde toestel een uitklapbaar querty toetsenboord. Het toestel heeft naast een gps ook een kompas aan boord. Daardoor kan het toestel aangeven wat de naam van gebouw of bergketen is waar je het op richt.

Kleine beamer voor hoogwaardige beelden

Cd-tuner voor in de auto