in

Denon AVR-X2400H en AVR-X1400H

Combineren verbeterde prestaties met HEOS multiroom muziekstreaming – Nieuwe generatie AV-receivers bieden nieuwe eigenschappen en een nog hogere waarde C

Denon bouwt voort op het succes van zijn netwerk-AV-receiverreeks met twee nieuwe modellen uit de vijfde generatie, de AVR-X2400H en AVR-X1400H.

Beide modellen combineren compatibiliteit met de nieuwste audio- en videoformaten voor thuisbioscopen, waaronder Dolby Atmos en DTS:X, 4K Ultra HD met HDR (High Dynamic Range) en Dolby Vision, alsmede de zeer precieze Audyssey MultEQ-installatie en -organizatie. Ze zijn ook compatibel met de pas geïntroduceerde Audyssey MultEQ Editor-app.

Bovendien is HEOS multiroom draadloze muziekstreaming nu gunstiger geprijsd, waardoor de modellen met andere HEOS-producten gecombineerd kunnen worden om een entertainmentsysteem voor het hele huis te creëren dat met de app kan worden bediend.

De AVR-X1400H en AVR-X2400H zijn medio juni verkrijgbaar bij geautoriseerde Denon-dealers voor een adviesprijs van €549.- (AVR-X1400H) en €699,- (AVR-X2400H).

Denon AVR-X2400H: bouwt voort op bekroond ontwerp
De nieuwe AVR-X2400H treedt in gerenommeerde voetsporen: de AVR-X2300W, die als voorbeeld voor de ontwikkeling diende, won niet alleen de EISA-prijs voor beste HT-receiver 2016-2017, maar ook de 2016 What Hi-Fi? -prijs voor beste thuisbioscoopreceiver in zijn prijsklasse én de 2016 What Hi-Fi? -lezersprijs.

De nieuwe AVR-X2400H bevat daarnaast ook alle prijswinnende eigenschappen van zijn voorganger, maar is idealer voor het afspelen van home theatre en muziek, waaronder het ultraprecieze Audyssey MultEQ XT-calibratie- en -installatiesysteem. En dankzij Denons nieuwe Audyssey MultEQ Editor-app (te kopen in de Appstores) kan de gebruiker de instellingen precies afstellen. Bovendien maakt hij ook gebruik van HEOS multiroom muziekstreaming waardoor de receiver het centrum van het gehele home-audiosysteem vormt.

De AVR-X2400H is een 7.2-kanaals ontwerp met volledig discrete versterker-technologie, zodat hij een maximum vermogen van 150 W aan elk van de zeven kanalen levert en dus een krachtig, precies en gedetailleerd geluid voor zowel muziek als films produceert. De receiver beschikt over ingebouwde decodering voor Dolby Atmos én DTS:X om zo immersieve en driedimensionale bioscoopervaringen te creëren.

Met 8 HDMI-ingangen, waaronder 1 op het voorpaneel, wordt het videodeel aangesloten op: Full 4K Ultra HD, HDCP 2.2, HDR (High Dymanic Range), BT.2020, breed kleurengamma en 4:4:4 Pure Color subsampling passthrough. Hierdoor kunnen alle nieuwste apparaten, zoals gameconsoles, Blue-rayspelers en streamingsettopboxen, worden aangesloten. Hij is zelfs geschikt voor Dolby Vision HLG (Hybrid Log Gamma; d.m.v. toekomstige firmware-update) en is voorzien van een geavanceerde videoprocessor om bestaande videos met lagere resolutie op te waarderen naar True 4K. Dankzij de twee HDMI-uitgangen kun je zelfs een TV en een projector tegelijkertijd aansluiten.

Aangezien de AVR-X2400H een Denon-product is, komt de muziek tijdens het afspelen geheel tot zijn recht. Bovendien is de receiver voorzien netwerkverbindingen via Ethernet en WiFi én van Bluetooth, zodat muziek direct vanaf draagbare apparaten kan worden afgespeeld. De dubbele antenne en dual-band-ondersteuning garanderen een sterk netwerksignaal, zelfs in omgevingen met veel WiFi-verkeer. Zodra de AVR-X2400H verbonden is, staat een onbegrensd aantal muziekbronnen en afspeelopties tot uw beschikking, bijvoorbeeld Apple AirPlay, netwerkverbonden opslagapparaten (NAS) Internetradio en een breed scala aan streamingdiensten zoals Deezer, Spotify Connect en Tidal (indien beschikbaar; abonnement vereisd).

Ook worden audiobestanden met hoge resolutie, zoals FLAC, ALAC of DSD (tot maar liefst 5,6 MHz) ondersteund en met onberispelijke geluidskwaliteit afgespeeld.

Dankzij deze netwerkfunctie kan de AVR-X2400H met behulp van de ingebouwde HEOS-integratie zowel muziek als online diensten die op het netwerk zijn opgeslagen draadloos met HEOS-speakers en andere HEOS-apparaten worden gedeeld. Zo creëer je een volledig en uitbreidbaar multiroom muzieksysteem. Alles werkt via de gratis HEOS-app, zodat het systeem vanuit iedere kamer in het huis kan worden bediend en dankzij de eenvoudige toevoeging van extra ‘zones’ of de combinatie van HEOS-apparaten kun je een volledig party-proof geluidssysteem creëren.

Maar ondanks al deze functies is de AVR-X2400H makkelijk te installeren en te gebruiken dankzij Denons exclusieve Setup Assistant met duidelijke afbeeldingen en tekst op het scherm voor een supereenvoudig installatieproces en optimale essentiële systeeminstellingen voor maximale geluidskwaliteit. Vier Quick-Select-knoppen stellen de gebruiker in staat zijn favoriete ingangsbronnen te selecteren. Daarnaast worden de voorkeursaudioinstellingen per bron onthouden om een precies afgestemd geluid te kunnen produceren.

Dankzij de toevoeging van Denons geavanceerde ECO-modus kan de AVR-X2400H zijn stroomverbruik eindelijk precies aanpassen aan de manier waarop de receiver wordt gebruikt zodat het verbruik tot wel 50% daalt als inhoud op een laag volume wordt afgespeeld. De gebruiker kan de ECO-modus aan- of uitzetten voor volledig vermogen met hoge volumes of de automatische stand inschakelen zodat de AVR-X2400H zelf kan beslissen aan de hand van de afgespeelde inhoud en het volumeniveau. Een Eco-meter op het scherm kan worden geactiveerd om te controleren hoeveel energie de receiver gebruikt.

Door hoogwaardige prestaties en flexibiliteit met HEOS multiroom muziekstreaming te combineren, vormt de Denon AVR-X2400H een allesomvattende oplossing voor thuisentertainment.

Denon AVR-X1400H: maakt fantastische films en muziek nog betaalbaarder
De AVR-X1400H, die tegelijkertijd met de AVR-X2400H op de markt werd gebracht, is ontworpen om veel van dezelfde technologie en flexibiliteit voor een gunstigere prijs aan te bieden. De receiver is nog steeds voorzien van Dolby Atmos, DTS:X-compatibiliteit en 4K, om nog maar te zwijgen van Bluetooth-netwerkmuziek en HEOS draadloze multiroom.

Met een maximum vermogen van 145 W per kanaal heeft de AVR-X1400H nog steeds meer dan genoeg vermogen om het volledige, immersieve Dolby Atmos/DTS:X-effect te leveren. Tegelijkertijd geven zes HDMI-ingangen, waaronder één op het voorpaneel (voor praktische, tijdelijke verbindingen), genoeg mogelijkheden tot het aansluiten van moderne afspeelapparaten.

De AVR-X1400H bevat ook automatische calibratie via Audyssey MultEQ XT en compatibiliteit met de nieuwe Denon Audyssey MultEQ Editor-app. Bovendien zijn de installatie en bediening vereenvoudigd dankzij de exclusieve Setup Assistant op het scherm alsmede vier Quick Select-knoppen, waarmee je je favoriete bronnen en de bijbehorende voorkeursinstellingen meteen kan selecteren.

Met behulp van Denons unieke en geavanceerde ECO-modus kun je een aanzienlijk hoeveelheid energie besparen als er op laag volume wordt afgespeeld, terwijl toch het volledige vermogen wordt benut voor een sensationele filmervaring. Ten slotte kun je dankzij een weergave op het scherm het real-time energieverbruik in de gaten houden.

Denon AVR-X2400H – Belangrijkste kenmerken & pluspunten

7.2-kanaals AV-receiver met 150 W per kanaal
– Genoeg vermogen om je kamer met het unieke Denongeluid te vullen
Ingebouwde HEOS draadloze multiroom-audiotechnologie
– Geniet in heel je huis van muziek met meer HEOS-producten
8 HDMI-ingangen (1 op voorpaneel) met volledige HDCP 2.2-ondersteuning; 2 HDMI-uitgangen
– Groot aantal ingangen voor alle digitale apparaten; geschikt voor het gelijktijdig aansluiten van een TV en projector
4K/60 Hz full-rate pass-through, compatibel met Dolby Vision, HDR, HLG (via firmware-update) en BT.2020
– Toekomstbestendige videonormen
Geavanceerde videoverwerking met opschaling naar 4K voor HDMI-bronnen
– Full HD- en zelfs Ultra HD-videokwaliteit vanaf bestaande digitale videobronnen
Dolby Atmos- (tot wel 5.1.2) en DTS:X-decodering
– Fantastisch 3D-geluid met overheadeffecten
AirPlay, Bluetooth, internetradio, Spotify Connect, Tidal, Deezer,
Netwerk-audiostreaming
– Toegang tot vrijwel onbeperkt aantal online muziekbronnen
DSD (2,8/5,6 MHz) FLAC, ALAC en WAV-ondersteuning
– Streamt hoogwaardige audio voor HiFi-liefhebbers, zelfs ‘gapless’
Audyssey MultEQ XT, Dynamic Volume en Dynamic EQ
– Levert perfecte egalisatie per kamer
Ondersteuning via de Audyssey MultEQ Editor-app (verkrijgbaar voor EUR 20 in de Appstores)
– Professionele afstemming van egalisatieparameters
Setup Assistant, Denon 2016 AVR Remote app
– Moeiteloze installatie, instelling en bediening
Intelligente ECO-modus met aan-/uit-/automatische stand
– Energiebewust zonder afbreuk te doen aan prestaties

Denon AVR-X1400H – net als AVR-X2400H, afgezien van:

7.2-kanaals AV-receiver met 145 W per kanaal
6 HDMI-ingangen / 1 uitgang
Geen geavanceerde videoverwerking met opschaling naar 4K

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Comments

comments

MarkLogic transformeert de databasemarkt met MarkLogic 9

Verkoop van gebruikte ICT-apparatuur stijgt flink