in

Designduo Scholten & Baijings creëert exclusieve omlijsting voor The Frame

Het gelauwerde designduo Scholten & Baijings en Samsung onthullen Porcelain Blue: een opvallende nieuwe omlijsting voor The Frame. Met de nieuwe lijst benadrukt Samsungs design-TV alle kunst op het scherm. Ook als de TV op stand-by staat. De porseleinblauwe omlijsting van Scholten & Baijings is nu verkrijgbaar bij geselecteerde meubelzaken en via de Samsung webshop.

The Frame van Samsung is een kunstwerk en TV ineen. Als het toestel aanstaat, geniet je vanzelfsprekend van je favoriete programma’s en series in de beste UHD-beeldkwaliteit. Maar ook stand-by is The Frame van toegevoegde waarde voor iedere huiskamer. In stand-by bekijk je kunstwerken uit de Art Store. Kies bijvoorbeeld uit collecties van het Prado, Albertina, Saatchi Art of andere galeries en musea. Zo heb je de keuze uit het werk van talloze grote kunstenaars uit de wereldgeschiedenis, zoals Rubens, Monet en Cézanne. Ook een aantal kunstwerken gecreëerd door Scholten & Baijings in hun unieke stijl is terug te vinden in de Art Store.

“Samsung is een enorm bedrijf en om daar iets in te mogen betekenen is bijzonder. Het is ook eens leuk om voor iets anders te worden gevraagd dan een meubel”, vertelt Stefan Scholten over de samenwerking. “Je gaat het van een andere kant benaderen dan alleen de vorm van een TV. Je mag ineens ook mee gaan denken over de content, de functie, de hele waarde. Natuurlijk lag het redelijk voor de hand om kleur, ons signatuur, te gebruiken in de samenwerking. Uiteindelijk moest er wel iets gebeuren met het beeld op het scherm; het moest meer zijn dan een patroon en dat werkt goed met colour blocking. Van daaruit zijn we gaan zoeken naar een bijpassende lijst en uitgegaan van materiaal. Het werd Porcelain Blue en die komt letterlijk vanuit onze porselein-collectie. Er zit een bepaalde diepte in, het is geen oppervlakte-kleur want het heeft ook transparantie.”

“Samsung is een enorm bedrijf en om daar iets in te mogen betekenen is bijzonder. Het is ook eens leuk om voor iets anders te worden gevraagd dan een meubel”

De exclusieve Porcelain Blue omlijsting voor The Frame van designduo Scholten & Baijings is verkrijgbaar bij geselecteerde meubelzaken[1] en via de webstore op Samsung.com. De verkoopadviesprijs van de porseleinblauwe omlijsting bedraagt € 299,- voor 43 inch, € 399,- voor 55 inch en € 499,- voor 65 inch. Het is ook mogelijk om The Frame te bestellen inclusief Scholten & Baijings omlijsting, voor verkoopadviesprijzen van respectievelijk € 1.499,-, € 2.399,- en € 2.999,-.

Voor meer informatie over de samenwerking en het volledige interview met Stefan Scholten van Scholten & Baijings ga je naar Samsung Discover.

Over Scholten & Baijings

Stefan Scholten en Carole Baijings vormen sinds 2000 een succesvol designduo. Het werk van Scholten & Baijings is te omschrijven als minimalistisch, maar rijk aan details. Opvallend aan de ontwerpstijl van Scholten & Baijings is dat ze eerst materialen en kleuren kiezen en daar een product bij bedenken. Deze stijl levert unieke creaties op zoals hun bekende Paper Porcelain. Dit servies werd geïnspireerd op gevouwen papier.

 

[1] Meubelzaken waar de exclusieve Porcelain Blue omlijsting voor The Frame van Scholten & Baijings verkrijgbaar is: Hoefsloot Wonen in Elst, Mas Interieur in Den Haag, Van Tellingen Interieurs in Zeist, Strand West in Utrecht, Bentveld Interieur in Leiden, O42 Interieur in Groningen, Homestede in Heemstede, Carpentier Keukens & Wonen in Aalsmeer, Haasnoot Interieurs in Wassenaar en Daamen Interieur in Bakel.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Comments

comments

Verras je omgeving met foto’s en video’s op een waanzinnig projectiescherm

Nederlandse consumenten besteden € 15,7 miljard online in eerste negen maanden van 2017