in ,

DigiTest: Amazfit T-Rex 2 Smartwatch review

Smartwatches zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit het straatbeeld en zijn er voor heel veel verschillende type gebruikers. De Amazfit T-Rex 2 is er duidelijk één voor het ‘actieve’ type. Laten we ons maar even in het zweet werken dan.

De missie van Amazfit is het creëren van dynamische en stijlvolle technologische producten die zelfexpressie en een positief zelfbeeld bevorderen. Klinkt niet verkeerd toch? Simpeler gezegd; Amazfit streeft er naar dat gebruikers van haar producten bijdragen aan een gezonde en actieve levensstijl. En daar draagt de T-Rex 2 zeker aan bij aldus deze redacteur met spierpijn.

Look & feel

De T-rex 2 is er in vier verschillende kleuren; Black & Gold, Ember Black, Wild Green en Desert Khaki. Alle hebben een mooi robuust design met veel verschillende opties op de wijzerplaat zoals je van sporthorloges gewend bent. Echter worden deze items allemaal digitaal weergegeven. De stevige en brede polsband geeft echt het gevoel dat je een horloge om hebt dat wel tegen een stootje kan en heeft een stoere uitstraling.

Loeizwaar is het exemplaar gelukkig niet, met zijn 47 mm grote horlogekast is hij gemaakt voor een flinke pols. Wel weegt hij met bandje slechts 66,5 gram. Niet geschikt voor dunne kinderpolsjes dus, maar daar richt Amazfit zich ook niet op.

Opties, specificaties en meer

Het touchscreen in combinatie met de knoppen werkt erg soepel en geeft daardoor eenvoudig toegang tot de overvloed aan opties die je tot je beschikking hebt. We lichten er een paar uit:

 • Het horloge combineert bijvoorbeeld dual-band met 5 satellieten en waterdichtheid van 10 ATM. Hierdoor is het toestel super geschikt voor bijvoorbeeld watersporters.
 • Er zijn ten opzichte van de T-Rex 1 extra sport- en navigatiemodi en tevens wordt de gezondheid van de gebruiker beter gemonitord. In totaal 150 sportmodi waaronder bijvoorbeeld triathlon, vissen, golf en surfen. Maar ook snelwandelen, BMX, honkbal, e-sport, handboogschieten en zelfs schaken en bridge.
 • Het 1.39” HD AMOLED-scherm is superscherp (454×454 pixels) en onder alle omstandigheden goed afleesbaar.
 • Wat dacht je van een 24 dagen batterijduur (500 mAh-batterij)? Daar kan ik met m’n Apple-watch alleen maar van dromen.
 • Bij -30°C blijft de T-Rex gewoon functioneren, niet getest overigens. +35°C wel maar ook daarmee kwamen we niet in de buurt van de maximale hittebestendigheid van wel +70°C!
 • Een MIL SPEC 810G-certificaat tegenvallen, hoogteverschillen en de hierboven genoemde temperatuurverschillen
 • Het scherm is ook voorzien van een allways-on functie als dat je voorkeur heeft, echter licht het scherm in de ‘normale’ stand gewoon op als je je pos draait/beweegt.
 • Wat dacht je van een anti-verdwaal optie? De trackback functie navigeert het horloge je via dezelfde weg terug als je bent gekomen. De kortste weg terug laten vinden kan uiteraard ook.
 • Er is een virtuele snelheidsassistent aanwezig, inclusief warming-up en cooling-down functie.
 • Wil je je prestatie delen met vrienden of familie? Dat kan via WeChat, Google Fit, Strava en Relive.

De bediening verloopt zowel via vier knoppen aan de zijkant van het horloge als via het touchscreen, zeker in sportieve/bewegelijke omstandigheden zijn de knoppen een fijne toevoeging aangezien een touchscreen wat gevoeliger werkt.

Zepp OS is het besturingssysteem van de Amazfit T-Rex 2 en het horloge werkt zowel met Android als met iOS. Eenvoudig de app installeren en koppelen met de smartwatch en je kan aan de slag. Alle dagelijkse functies kan je eenvoudig via je horloge bedienen. Het is echter bijvoorbeeld niet mogelijk inkomende berichten via de smartwatch te beantwoorden (alleen via niet aan te passen snelle antwoorden), en muziek moet altijd via je telefoon gestreamd worden, uiteraard wel via de bediening van je horloge dan. Alle belangrijke functies die ik dagelijks gebruik zijn makkelijk op het horloge te vinden.

Gezondheidsfunctie

De BioTracker – de door Amazfit zelf ontwikkelde biometrische sensor die bloedzuurstofmetingen en stresstracking ondersteunt – is vernieuwd, maar er zijn nog veel meer gezondheidsfuncties:

 • Zie je hartslagzones tijdens het trainen, zodat je gericht traint voor uithoudingsvermogen of vetverbranding.
 • Slaap analyseren is ook mogelijk, uiteraard hou je het horloge dan ook ’s nachts om.
 • Stappen- en calorieën tellen of ademhalingsoefeningen
 • Via PeakBeats, welke naar je VO2-max niveau kijkt, krijg je een hersteltijd, tevens houdt de T-Rex 2 ook je stresslevel, bloed saturatieniveau en nachtrust in de gaten.
 • Hierdoor krijg je een compleet beeld van je gezondheid. 
 • Voor hardlopen zijn er ook veel mogelijkheden zoals het instellen van intervallen, trainen op afstand, tijd, en calorieën.

Conclusie

De mogelijkheden zijn werkelijk waar oneindig op de Amazfit T-Rex 2 want we hebben het nog niet eens gehad op alle notificatie apps waarvan je meldingen kunt ontvangen op het horloge. Met een adviesprijs van € 229,00 heb je echt héél véél waar voor je geld echter krijg je dan geen adapter meegeleverd, maar dat is tegenwoordig al bijna de standaard.

Reacties

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

GeForce NOW brengt hogere resolutie en frame rates voor browser streaming op pc

DigiTest: Nextbase 622GW dashcam review