in

DigiTest: Nextbase 622GW dashcam review

Heb jij er al eentje? Dan kan het zomaar zijn dat je bij het terugkijken van de beelden best teleurgesteld bent over de beeldkwaliteit. Deze dashcam van Nextbase heeft wél alles in huis om next-level beelden vast te leggen en biedt daarnaast nog veel meer!

De verkopen van dashcams is de afgelopen vier jaar met 850 procent gestegen dus de vraag of je er al eentje hebt is niet zo gek! Dashcam zijn niet alleen meer in Oost-Europese landen populair (in verscheidene landen zelfs verplicht) ook in het westen zie je een toevlucht in de verkoopcijfers. Echter laat de kwaliteit en de functies regelmatig te wensen over, zo niet bij de Nextbase 622GW dashcam.

Looks

De 622GW is klein, en dat is precies wat je wilt van een dashcam, maar ook weer niet te klein aangezien je ook beelden wilt terugkijken en een beetje makkelijk navigeren. Met het 3” HD IPS touchscreen zit dit wel goed.  De behuizing oogt solide en de uitvoering is in de herkenbare grijze Nextbase-kleur in combinatie met zwarte elementen waaronder de powerknop en scrollwiel.

Opties en meer

Zoals bij alle AV apparaten worden de specificaties en opties bij de introductie van een nieuw model verbeterd. De 622GW is hierin geen uitzondering. Dan heb ik het uiteraard over de beeldkwaliteit welke in 4K met 30fps, 1440 met 60fps of 1080p HD met 120fps wordt opgenomen. De 120fps functie zorgt er voor dat je Super Slow Motion video opneemt, welke uitermate geschikt zijn bij het terugkijken van beelden bij bijvoorbeeld een ongeval.

Misschien nog wel belangrijker als vernieuwde optie is de Emergency SOS-functie in combinatie met what3words-locatiesysteem, hierdoor is je dashcam ineens een lifesaver in plaats van enkel een opname apparaat. Stel je voor dat je een ongeluk krijgt op een afgelegen plek en je niet precies weet waar je bent, dan zorgt what3words ervoor dat je locatie exact kan worden doorgegeven, tot wel drie meter nauwkeurig. Door dit geocode-systeem  hoef je niet eens een mobiele of WiFi verbinding te hebben. De crashdetectiefunctie kan er tevens voor zorgen dat hulpdiensten automatisch na een botsing worden ingelicht, een lifesaver dus!

De beelden worden zoals je hierboven kunt lezen in super kwaliteit opgenomen, maar dat is nog niet alles. De digitale beeldstabilisator zorgt ervoor dat het niet uitmaakt of je op een karrenpad rijdt of op een vierbaans nieuw geasfalteerde snelweg, de beelden blijven trillingloos. De nightvision functie is ook verbeterd in dit nieuwste model, doormiddel van grotere pixels en helderheidsdetectie worden de beelden 24/7 super strak opgenomen. Deze bescherming stond centraal bij de ontwikkeling van de 622GW, in het kader van Nextbase’s betrokkenheid bij de Vision Zero-campagne voor veiligere wegen.

Wordt er schade gereden terwijl je auto geparkeerd staat hoef je je tevens geen zorgen te maken. De Intelligent Parking Mode gebruikt de bewegingssensor in de 622GW om je auto te bewaken, ook als je niet aanwezig bent. Het G-Force-detectiesysteem noemt Nextbase dit en er is geen voeding vanuit je auto voor nodig.

Wil je beelden terugkijken op je smartphone communiceert de dashcam op 5 GHz Wi-Fi, met Dual 2.4 GHz + 5 GHz wifi dat voor een super snelle overdracht zorgt. Tenslotte kun je de dashcam ook nog besturen via spraakbesturing: “Alexa… sla dashcam-opnamen op”, zo kun jezelf zelf je handen aan het stuur houden en ogen op de weg.

Conclusie

Als onderdeel van de Nextbase Series 2-lijn is de De 622GW te koop voor 299 euro. Flink aan de prijs maar de Nextbase dashcam biedt heel wat meer dan alleen maar video opnemen zoals je in deze review hebt kunnen lezen. Wat ons betreft dus echt een aanrader!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

DigiTest: Amazfit T-Rex 2 Smartwatch review

Een website: Is dat nog nodig in tijden van social media?