in ,

DigiTest & win: MiVue 792 Wifi Pro

Keurig en hip verpakt straalt de Mio MiVue 792 na opening van het doosje je toe. Een mooi kastje, zuignap en snoer, meer heb je niet nodig. Installeren is een peulenschil, zuignap tegen de voorruit, kabel netjes wegwerken in de raamrubbers en vervolgens via de onderkant van het dashboardkastje richting de sigarettenaansteker, of zo u wilt, de 12V-aansluiting.

Met een vriendelijke toon ontwaakt het kastje. De hoofdfunctie van een dashcam is het vereeuwigen van je verkeershandelingen, hopelijk schadeloos, maar voor het geval dát, dan ligt het ook meteen vast. De MiVue heeft daar een handige ingebouwde functie voor, bij een plotseling sterk afremmen of zelfs een schok (lees botsing) worden de beelden automatisch op een apart plekje op de geheugenkaart opgeslagen.

“Daar waar de MiVue goed in zou moeten zijn, is hij dat ook. Prachtige scherpe beelden, ongeacht de weers- of lichtomstandigheden”

De beelden van de MiVue zijn fenomenaal voor een dashcam. Alles in 1080p, 60 frames per seconde en een lichtsterkte van 1.8. Ragscherpe beelden, een enorm contrast, ook in het donker. Er kan ook een tweede camera worden aangesloten voor beelden vanaf de achterruit, de beelden worden keurig apart opgeslagen.

Daarnaast beschikt de MiVue nog over een aantal extra functies. Zo kan hij waarschuwen wanneer er te dicht op de voorligger wordt gereden, kennelijk doe ik dat volgens de MiVue vaak, en om het dan toch irritante ‘belletje’ te vermijden heb ik die functie maar weer snel uitgeschakeld. Ook kan hij waarschuwen voor flitspalen, maar dat doet hij soms toch op vreemde plekken. Ook is het mogelijk via de app beelden te downloaden naar de mobiele telefoon, maar dat gaat betrekkelijk langzaam, handig is het wel. Nog een tip voor Mio: zorg dat ik de Mio ook vanuit de mobiele telefoon kan bedienen! Eenmaal goed geïnstalleerd achter de binnenspiegel laat het bedieningsgemak te wensen over. Met een 64 Gb-kaartje kun je praktisch een hele dag opnemen, alles wordt in plakjes van 5 minuten opgeslagen.

Kortom: daar waar de MiVue goed in zou moeten zijn, is hij dat ook. Prachtige scherpe beelden, ongeacht de weers- of lichtomstandigheden. De extra gadgets zijn niet echt strikt noodzakelijk en deels wat ver gezocht, maar ach…

Winnen

Mio stelt 2 exemplaren van de MiVue 792 Wifi Pro ter beschikking voor onze lezers! Wat moet je doen om kans te maken op één van deze exemplaren? Like Digitailing op Facebook en deel dit bericht via Social Media + mail je naw gegevens naar redactie@digitailing.nl. Deelnemen kan tot vrijdag 12 januari 2018, met de winnaars wordt persoonlijk contact opgenomen. ~ Inschrijving gesloten! We feliciteren Roger Lomme & Nick Breedijk met de gewonnen prijzen! ~

Meer informatie

Reacties

Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Netflix domineert in video on demand

Infotheek Group verkoopt webshop 4Launch