in

DigiTest: Logitech webcam & headphone review

De Logitech Brio 300 webcam & Zone Vibe 100 headphone zijn ideaal te combineren voor thuiswerkers of te gebruiken op kantoor. Laten we dat eens gaan bekijken in deze review.

Thuiswerken of rumoerige kantoren kunnen er soms voor zorgen dat je niet echt gefocust bent op datgene waar je mee bezig bent… Namelijk werken! Je baas of opdrachtgever stelt dat best op prijs kan ik me zo voorstellen. Dusssss headphone op en camera aan, daar gaan we.

Looks

De Brio 300 heeft een fraai pilonvormig uiterlijk en is gemaakt van ‘next live plastics’. Niet alleen fraai (en gespikkeld) dus maar ook milieubewust, 48% van het gebruikte plastic is namelijk gerecycled. Verkrijgbaar in drie verschillende kleuren (roze, wit & zwart) past deze in ieder (thuis)kantoor, wij gaan aan de slag met de zwarte versie.

In dezelfde kleur hebben we de Zone Vibe 100 tot onze beschikking. Ook hier is gebruikgemaakt van recycled plastic (25%), een verantwoorde verpakking (FSC) en alles is CO2-(koolstof)neutraal geproduceerd. De matzwarte headphone heeft een comfortabele brede hoofdband met zachte oorschelpen van traagschuim. De geïntegreerde microfoon is makkelijk in- en uitklapbaar en is evenals alle andere delen van de headphone in de gekozen kleur.

Brio 300 webcam

De Logitech webcam is eenvoudig aan te sluiten via een meegeleverd USB-C kabeltje en via de aanpasbare klip op iedere monitor te bevestigen, of geheel ingeklapt neer te zetten op je bureau of waar je maar wilt. De 1080p resolutie is ruim voldoende voor een scherp beeld en dit wordt nog verbeterd door de automatische lichtcorrectie. Niet ieder (thuis)kantoor is natuurlijk perfect verlicht en ‘RightLight 2’ zorgt ervoor dat diverse lichtomstandigheden worden gecompenseerd, en dat werkt zeker goed!

Zeker zo belangrijk naast het beeld van je webcam is een goed geluid. De ruisonderdrukkende microfoon geeft je stem natuurgetrouw door naar de ontvangende partij, zonder omgevingsgeluid en geen blikken robotstemmetje dus. Het aanwezige privacy lenskapje is naar eigen voorkeur handmatig open of dicht te draaien.

De meest gangbare vergader-apps zoals Microsoft Teams, Zoom en Google Meet worden ondersteunt. En zoals altijd heeft Logitech functionele en overzichtelijke software (LogiTune) om de camera geheel naar je hand te zetten én up-to-date te houden.

Zone Vibe 100 headphone

Oké, we zijn dus inmiddels goed in beeld… Nu moeten we de focus nog bij onze vergadering houden. Tijd om de Zone Vibe erbij te pakken. Je hebt geen last van kabeltjes want de headphone is geheel draadloos via Bluetooth te koppelen met je werkstation. Opladen doen we via een USB-C kabeltje, maar tijdens je werkdag zit je niet in ene alsnog aan een kabeltje vast want de batterij heeft een vermogen genoeg voor achttien uur gesprekstijd, ruim voldoen voor je werkdag dus. Geen enkel probleem dus wanneer je onderweg naar huis in de trein nog een filmpje wilt kijken of muziek wilt luisteren. De 40mm speakers zorgen voor heldere hoge tonen voor spraak tijdens vergaderingen, maar de diepe bassen die je bij films of muziek wilt horen klinken ook erg fijn.

Jammer genoeg heeft de hoofdtelefoon geen ruisonderdrukking, echter heeft de microfoon dit wel. Tijdens vergaderingen horen je collega’s dus alleen je stem en geen spelende kinderen of andere omgevingsgeluiden. Klap de microfoon in om het gesprek op mute te zetten, vervolgens weer uit om verder te praten. De oorkussens zitten echt comfortabel en in combinatie met de brede hoofdband is de Logitech Zone Vibe 100 goed voor langere tijd te gebruiken. De bedieningsopties op de oorschelpen zorgen ervoor dat je de volume kan regelen, muziek pauzeren of gesprekken starten of beëindigen.

Net als bij de webcam kun je via Logi Tune ook hier weer het één en ander personaliseren zoals microfoonniveau of EQ presets. Uiteraard blijft je headphone met deze software weer up-to-date.

Bij aanschaf van de Zone Vibe 100 krijg je nu trouwens een fraaie headsethouder cadeau, zo wordt het geen rommeltje op je bureau.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Deze Valentijnsdag vooral bloemen in trek, ook toename in verkoop kunst en muziek en uitgaven bij restaurants

Betere spellen dankzij AI – spelers zijn enthousiast