in

DigiTest: OPPO Reno 10 Pro review

De Oppo Reno 10 Pro is de nieuwste en prijswinnende (‘Consumer Smartphone 2023-2024 Award’ van EISA) telg van de vlaggenschipserie van OPPO en wij hebben er één op onze redactie.

OPPO heeft naam gemaakt (sinds 2008) door smartphones en slimme apparaten aan te bieden tegen vriendelijke prijzen. De meeste producten in het budgetsegment brengen goede camera’s, hardware en een lange batterijduur met zich mee. Maar wat als als op zoek bent naar een high-end ervaring? Check onze bevindingen hieronder.

Eerste indruk

Onze Reno 10 Pro heeft een mat-grijze behuizing aan de achterzijde en wordt geleverd in twee kleuropties: zilvergrijs en glanzend paars. Een grote camera-unit aan de achterkant die iets uitsteekt, samen met het gebruikelijke OPPO logo. Al met al heeft de Reno 10 Pro een strak en slim ontwerp dat een grote groep consumenten zal aanspreken.

Vreemd genoeg heeft het toestel geen officiële IP-rating, wat je in 2023 toch wel verwacht. De Reno 10 Pro heeft trouwens een zeldzame functie aan boord: een IR-blaster, en je kunt hem dus gebruiken om al je apparaten te bedienen.

Oppo Reno 10 Pro: Scherm

De Reno 10 Pro krijgt een 6,7-inch 1,5K FHD+ gebogen OLED-scherm dat er in alle situaties prachtig uitziet. Het display is helder met verschillende kleurmodi, afhankelijk van de wensen van de gebruiker. Hoewel er geen adaptieve vernieuwingsfrequentie is, kun je kiezen tussen 60 Hz en 120 Hz, iets waar iPhone gebruikers alleen van kunnen dromen.

Hoewel het apparaat een piekhelderheid van 950 nits heeft, schiet het soms tekort. Vooral als je het in direct zonlicht bekijkt, maar daar hebben heel veel smartphones last van. Op het levendige scherm is een film of serie kijken overigens een prettige ervaring met het HDR10+ certificaat van de Reno 10.

Prestaties

De Reno 10 Pro kan dagelijkse taken zoals het afhandelen van meerdere oproepen, berichten, Sociale Media, het maken van foto’s en (niet te zwaar) gamen moeiteloos aan.

Daar zorgt de Qualcomm Snapdragon 778G 5G processor voor met 12GB RAM & 256GB ROM. De telefoon draait op ColorOS 13.1 gebaseerd op Android 13 en OPPO heeft een vierjarige belofte van softwareondersteuning. De telefoon mist helaas een stereoluidspreker die tegenwoordig in vrijwel elk middenklasse toestel aanwezig is. Zes energie beheermogelijkheden en een bijna 100% ontladingsefficiëntie bevinden zich in één chip, de eerste die door OPPO zelf werd ontwikkeld.

De 4600 mAh batterij zorgt voor ruim voldoende stroom zonder dat je in no-time je batterij leeg trekt, mocht dat toch zo zijn is deze met de 80W Supervooc flash charger binnen 10 minuten alweer 50% opgeladen. En ja, je krijgt de 80 W adapter bij het apparaat, wat een leuke bijkomstigheid is.

Camera

De Reno 10 Pro springt er uit als het om fotografie gaat. Uitgerust met een drievoudig camerasysteem, waaronder een primaire 50MP-camera met OIS. Het is echter de 32MP-telelens die de show steelt. De meeste smartphones uit het middensegment bieden nog steeds geen telecamera, maar OPPO heeft een geweldige telecamera in huis, ze noemen deze smartphone niet voor niets de ‘Portret Expert’.

De telelens biedt tot 2x optische zoom en maakt zeer gedetailleerde foto’s, die soms zelfs de kwaliteit van de primaire camera overtreffen. De beelden zijn goed belicht en hebben een fraaie kleurbalans.

Zelfs bij weinig licht, hebben de foto’s minder ruis veel scherpe en details. Aan de voorzijde bevind zich een 32 MP selfie-shooter die goed genoeg is voor de meeste situaties.

Conclusie

Met een prijs van rond de zeshonderd euro biedt de Oppo Reno 10 Pro een fraaie combinatie van een goed beeldscherm, geweldige camera’s en meer dan voldoende batterijduur. Het hoogtepunt van de smartphone is de 32 MP-telelenscamera. Dus als je een cameragerichte persoon bent (en wie is dat niet tegenwoordig), dan kan de Reno 10 Pro een goede optie zijn.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

NVIDIA Studio line-up voegt RTX-aangedreven Microsoft Surface Laptop Studio 2 toe

Upgrade je huis met Seeed Studio