in

DigiTest: ShiftCam mobiele fotografie accessoires review

Smartphones worden tegenwoordig meer gebruikt als multimedia tool dan waar een mobiele telefoon oorspronkelijk voor bedoeld was. Games en social media zijn belangrijk, maar wat te denken van de camera die onder andere voor de socials van groot belang is. Voor een goede foto loop je echter al snel tegen beperkingen aan…

Zo is er het bekende probleem met het vasthouden van de smartphone tijdens het nemen van foto’s en het gebrek aan goed licht tijdens fotograferen of filmen. ShiftCam biedt hier met een drietal handige en multifunctionele accessoires een oplossing voor. En laten wij op de redactie nu net een complete set hebben liggen om te onderwerpen aan een test.

Look & Feel

Super compact, dat is het eerste dat opvalt bij het uitpakken van onze ShiftCam accessoires. We beschikken over de matzwarte Creator’s Kit: SnapPod, SnapLight en de SnapGrip. Mocht je wat meer kleur willen, er zijn vier verschillende varianten. Zoals aangegeven zijn alle items super compact en dus makkelijk mee te nemen. Tevens voelen de producten stevig aan en beschikken ze allemaal over MagSafe bevestiging. Dit is uiteraard handig voor de iPhone-gebruikers (van iPhone 8 of nieuwer) onder ons, echter wordt er met de ShiftCam producten ook een sticker meegeleverd voor alle andere smartphone gebruikers.

SnapPod

Laten we beginnen met het statief of selfiestick, het is maar net hoe je ‘m gebruikt. Onze iPhone 14 Pro Max klikt soepel op het MacSafe gedeelte en blijft goed stevig op z’n plaats. Je klapt eenvoudig de pootjes uit en kunt je telefoon veilig in staande of liggende stand op je bureau, tafel of andere ondergrond plaatsen. Het statief kan niet heel ver kantelen, ongeveer tot een hoek van 20 graden, dit heeft uiteraard met de balans van het statief te maken. Echter blijkt dit in de praktijk ruim voldoende, ook als je het statief inklapt en de SnapPod als selfiestick gebruikt.

Het leuke van de ShitfCam-producten is dat deze allemaal met elkaar kunnen samenwerken en op elkaar te bevestigen zijn. Als je smartphone in de SnapPod geplaatst is, kan je daar ook gewoon de SnapLight op bevestigen, handig als je extra licht nodig hebt. Maar je kunt ook de SnapLight alleen op het statief bevestigen om bijvoorbeeld bij productfotografie het product goed uitlichten terwijl je bijvoorbeeld met je smartphone in de SnapGrip foto’s neemt van het uitgelicht onderwerp.

SnapLight

Zoals aangeven werkt de SnapLight ook met de MagSafe bevestiging en dus goed samen met alle andere accessoires. Met een ingebouwd spiegeltje kun je jezelf zien en het licht is met een druk op de knop van scherpte te veranderen. Tevens in de SnapLight twee kanten op te kantelen en heb je de veel vrijheid om te bepalen waar je het licht heen laat schijnen. Je hoeft de SnapLight ook niet te koppelen met je smartphone, he schakelt ‘m gewoon in middels de aan- of uitknop. Het enige product dat je met Bluetooth verbind is de SnapGrip.

SnapGrip

Je kent het wel, wanneer je een selfie neemt en je weet niet goed hoe je je telefoon vast moet houden of een deel van je hand zit voor het beeld. De SnapGrip lost dit voor je op en tevens heb je een veel stevigere grip. Na het koppelen via Bluetooth heb je de beschikking over de sluiterknop en dat maakt selfies schieten een stuk makkelijker. Omdat ook de SnapGrip bevestigd is via MageSafe voelt het heel veilig en stevig aan en is je telefoon eenvoudig in portrait of landscape mode te draaien.

Maar hier houdt het nog niet op, de SnapGrip is ook als standaard te gebruiken waardoor je je handen vrij hebt, eventueel weer in combinatie met de SnapLight. Als kers op de taart laadt de interne SnapGrip batterij (3.200 mAh) als deze aan staat gelijk je telefoon op.

Conclusie

Alle ShiftCam accessoires zijn los verkrijgbaar, maar koop je ze als set (SnapGrip Creator Kit) krijg je er een handige opbergcase bij en ben je goedkoper uit. Wat ons bereft een duidelijke aanrader!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Hybride werken klinkt nog beter met de nieuwe generatie luidsprekers van Jabra

DigiTest: Blue Lava Original FreeBoost Gitaar; innovatief, betaalbaar en groovy!