in , ,

DigiTest: Slimme rookmelder van Netatmo

Netatmo is een bedrijf wat zich specialiseert in slimme devices in en rond het huis. Van termostaat tot weerstation, van deur/raam sensoren tot buitencamera’s. En zoals gezegd, alles ‘smart’. Buiten dat werkt alles met Apple Homekit.

Unpacking

Tijdens het uitpakken van het product viel mij meteen het overzichtelijke instructieboekje op. Hierin staat duidelijk beschreven hoe je het product moet plaatsen en configureren. Om de rookmelder te configureren heb je de app ‘Security’ van Netatmo nodig. Via deze app moet je een account aanmaken waarmee het product wordt geregistreerd.

Installatie

Als dit is gebeurd en de rookmelder geplaatst, kan je via QR-codes de rookmelder in de app en Homekit plaatsen. De connectie van de rookmelder gaat via je Wi-Fi waarover alle communicatie en meldingen lopen. Mocht het zo zijn dat je Wi-Fi uitvalt, is het enige dat uitvalt je app notificaties. De rookmelder zelf blijft zoals je mag verwachten functioneren. De hele configuratie is een fluitje van een cent!

Testen

Wat ik vooral mooi vind, is dat je via de app meteen een geluidstest kan doen en een reminder zetten om dit regelmatig uit te voeren.
Bij een gecontroleerde test heb ik netjes een melding gekregen via de telefoon en kon ik ook het geluid van de rookmelder dempen, dit gebeurt voor 15 minuten. Als er daarna nog rook wordt gedetecteerd, zal het alarm weer afgaan. In mijn geval kreeg ik 2 minuten later de melding dat de rook was opgetrokken.

Een fijn apparaat. Niet te groot. Duidelijk hard alarm en een zeer gebruikersvriendelijk.

Conclusie

Een fijn apparaat. Niet te groot. Duidelijk hard alarm en een zeer gebruikersvriendelijke installatie/configuratie. In mijn geval ook ideaal dat de Netatmo rookmelder ook met Apple HomeKit samenwerkt, een aan te raden product dus!

Meer informatie: www.netatmo.com

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Uit nieuw Europees onderzoek blijkt dat we nog niet goed weten wat het slimme huis voor ons kan betekenen

Netatmo lanceert Slim Video Alarmsysteem