in ,

Netatmo lanceert Slim Video Alarmsysteem

Netatmo verhoogt de veiligheid van woningen met zijn Slimme Video-Alarmsysteem. Dit bestaat uit een Slimme Binnencamera, een Slimme Binnensirene en Slimme Deur- en Raamsensoren. Bij een poging tot inbraak wordt de gebruiker in realtime via zijn smartphone gewaarschuwd en activeert de Sirene automatisch een alarm van 110 dB.

Netatmo lanceert zijn Slimme Video Alarmsysteem – In Nederland werden in 2017 ongeveer 65.000 woninginbraken gemeld. Voor veel Nederlanders is inbraak in huis dan ook een belangrijke bron van ongerustheid. Inbraken gebeuren vaak via de achterdeur (36% van de gevallen), via een raam op de benedenverdieping (23% van de gevallen) of via de voordeur (21% van de gevallen) 1. Toch heeft slechts 13% van de Nederlanders een alarmsysteem ter beveiliging van de woning geïnstalleerd2.

Netatmo Slimme Video Alarmsysteem

Met het Netatmo Slimme Video Alarmsysteem, dat bestaat uit een Slimme Binnencamera, een Slimme Binnensirene en Slimme Deur- en Raamsensoren, biedt Netatmo een integrale oplossing om een woning te beveiligen.

Slimme Binnencamera

De NETATMO Slimme Binnencamera waarschuwt de gebruiker in realtime door te melden wat er zich afspeelt in huis. Dankzij de geavanceerde gezichtsherkenningstechnologie kan de camera een onderscheid maken tussen onbekenden, familie, vrienden en andere onschuldige bewegingen. Wanneer de camera een onbekend gezicht detecteert, wordt de gebruiker direct via zijn smartphone gewaarschuwd met een foto en een video van het voorval.

Slimme Deur- en Raamsensoren

De Slimme Deur- en Raamsensoren detecteren elke beweging of trilling van de poorten, deuren en ramen wanneer iemand probeert in te breken. De gebruiker wordt dan onmiddellijk via zijn smartphone gewaarschuwd met een precieze melding, bijvoorbeeld “Beweging gedetecteerd bij het keukenraam”.

“Beweging gedetecteerd bij het keukenraam”

Dankzij de Slimme Deur- en Raamsensoren kan de status van de deuren en ramen ook direct in de app worden gecontroleerd. Afhankelijk van de instellingen kan de gebruiker ook worden gewaarschuwd wanneer een deur of raam te lang open blijft staan. Deze tijd kan door de gebruiker zelf worden ingesteld.

Slimme Binnensirene

De Slimme Binnensirene werkt in combinatie met de Slimme Binnencamera en Slimme Deur- en Raamsensoren. De sirene geeft automatisch een oorverdovend alarm van 110 dB wanneer de Slimme Binnencamera een inbreker detecteert of wanneer de Slimme Deur- en Raamsensoren een bewegende deur of venster opmerken. De gebruiker ontvangt in realtime via zijn smartphone een melding, bijvoorbeeld “Onbekend persoon opgemerkt” en de video van het voorval die door de Binnencamera is opgenomen.

Ook kan de gebruiker via de Netatmo Security-app de Sirene activeren of deactiveren. De instellingen van het Slimme Video Alarmsysteem zijn volledig persoonlijk aanpasbaar

De gebruiker kan via de Netatmo Security-app de instellingen van zijn Video-Alarmsysteem aanpassen en ontvangt alleen nuttige meldingen. Zo kan hij bijvoorbeeld het alarm zo instellen, dat het wordt geactiveerd volgens de criteria van zijn keuze, bijvoorbeeld als de Binnencamera een onbekend gezicht of beweging detecteert, of als specifieke Deur- en Raamsensoren een beweging in een deur of raam opmerken.

Ook verschillende geluiden zoals hondengeblaf of een pieptoon kunnen via de app worden geactiveerd om de aanwezigheid van een persoon te simuleren en inbrekers af te schrikken.

Om de zaken simpel te houden, wordt het Slimme Video Alarmsysteem automatisch geactiveerd en gedeactiveerd wanneer de gebruiker zijn woning verlaat of terugkeert. Dankzij de gezichtsherkenningstechnologie van de Slimme Binnencamera detecteert het systeem de aanwezigheid van de gebruiker in de woning en schakelt hij automatisch uit.
De gebruiker kan ook de meldingen van de Deur- en Raamsensoren deactiveren wanneer gezinsleden thuis zijn. Zo ontvangt hij geen onnodige meldingen als een gezinslid of bekende de ramen openzet om te luchten bijvoorbeeld.

Zonder abonnement

Alle functies van het Slimme Video Alarmsysteem zijn gratis beschikbaar. Er is geen abonnement of extra betaling nodig voor het gebruik van het systeem of voor toegang tot de gegevens.

Bescherming van privacy

De door de Slimme Binnencamera opgenomen video’s worden plaatselijk op een interne micro-SD-geheugenkaart opgeslagen. Ze kunnen ook automatisch naar een Dropbox-account of een FTP-server van de gebruiker worden gestuurd en daar worden opgeslagen.

Eenvoudig en snel te installeren

Het Netatmo Slimme Video Alarmsysteem is gemakkelijk te installeren. De gebruiker downloadt de Netatmo Security-app op zijn smartphone om de verschillende producten met elkaar te verbinden. Hij plaatst de Camera en Sirene aan de ingang van zijn woning en bevestigt de Deur- en Raamsensoren op die deuren en ramen die hij wil bewaken. De gebruiker kan per Binnencamera één sirene en tot 12 Deur- en Raamsensoren installeren.

Beschikbaarheid en compatibility

De Slimme Deur- en Raamsensoren zullen beschikbaar zijn voor verkoop vanaf 6 september 2019 en de Slimme Binnensirene vanaf 26 september 2019, ze zijn te koop via Netatmo.com. De Slimme Binnencamera wordt verkocht voor €199,99, de Slimme Binnensirene voor €79,99 en het pakket van 3 Slimme Deur- en Raamsensoren voor €99,99.

De Slimme Binnensirene en de Slimme Deur- en Raamsensoren zijn accessoires van de Slimme Binnencamera en zijn niet functioneel zonder deze camera. De Netatmo Security app is helemaal gratis en compatible met iPhones en iPads met besturingssysteem iOS 10 of hoger en Android smartphones en tablets vanaf 5.0.

De Netatmo Web app is beschikbaar voor Mac en PC.

1 Stichting Nationale Preventie Weken (https://stichtingnipw.nl/)
2 Ministerie van Justitie en Veiligheid en het Centraal Bureau voor de Statistiek: https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2019/11/binnen-jaar-weer-inbraak-bij-1-5e-van-inbraakslachtoffers

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

DigiTest: Slimme rookmelder van Netatmo

Samsung introduceert de Galaxy Tab Active Pro, robuust en geschikt voor bedrijfsmatig en industrieel gebruik