in ,

DigiTest: Twilight Sleep and wake-up light review (Twilight nachtlamp)

We hebben lang gewacht op een slim lampenmerk dat een écht slimme wekkerlamp zou uitbrengen. Het is dan ook geen verrassing dat Philips Hue de eerste is met zijn prachtige nieuwe slimme Twilight-lamp.

Veel slimme lampen bieden een vorm van wekfunctie of circadiaanse functionaliteit, en veel Smart Home hubs bieden je ook de mogelijkheid om je gewone slimme lampen om te zetten in weklampen. De Philips Hue Twilight is echter de eerste die de wekfunctie zorgvuldig in het ontwerp en de software heeft verwerkt. Daarmee is het een van de beste slimme lampen die we ooit hebben getest.

Design

We zijn zeer gecharmeerd van het design van de Twilight-lamp (hoogte 33 cm ). De ronde steel van de lamp is verkrijgbaar in een zwarte of witte behuizing, wordt ondersteund door een kurken voet en loopt taps toe naar de kop van de lamp, die de vorm heeft van een omgekeerde beker. Het is een strak en chique apparaat dat er in beide kleuren prachtig uitziet. Hoewel het misschien niet voor iedereen is, is het een grote stap vooruit in esthetiek van Hue vergeleken met enkele van zijn eerdere ontwerpen.

Knoppen en opties

Aan de bovenzijde bevinden zich twee programmeerbare knoppen die standaard automatiseringen activeren en door zes verschillende scènes heen swipen, met zowel “indrukken” als “ingedrukte” bedieningen. Via de Philips Hue-app kun je veranderen hoe de knoppen en de lampen zich gedragen, wat een fantastisch niveau van aanpasbaarheid biedt.

Achter het mat omhulde achterpaneel zitten de LED-lampjes. Het is niet de meest aantrekkelijke look, maar aangezien de achterkant van de lamp waarschijnlijk naar de muur gericht zal zijn, is het geen dealbreaker. De LED’s wijzen iets omhoog, waardoor ze een prachtige kegel van licht tegen de muur schijnen – plus ze hebben ook aparte strips die gradiëntlichten kunnen creëren met behulp van Hue’s nieuwe Gradient ColorCast-technologie. De kop bevat ook nog een andere set onafhankelijk regelbare directe LED- lampjes en kan 90 graden naar links en rechts worden gedraaid – ideaal voor degenen die graag in bed lezen.

Het deel van het ontwerp waar we niet zo van onder de indruk zijn, is de voeding. Als je stopcontact zich direct achter uw nachtkastje bevindt, moet je deze waarschijnlijk verder van de muur plaatsen om rekening te houden met een flinke stekker van de Twilight.

Slim en ‘licht’ wakker worden

Als het om het licht zelf gaat, zouden we wel durven zeggen dat dit het beste is wat we van Hue heb gezien – we zijn behoorlijk onder de indruk. Hue beweert dat het gedimd kan worden tot 0,5% helderheid, en hoewel we dat niet echt konden meten, kunnen we wel zeggen dat het dimmen super soepel verliep, met een bijna onmerkbare overgang tussen de laagste helderheid van het licht en het volledig uitfaden.

Volgens Hue is er meer dan alleen wat knoppen en software die Twilight geschikt maken voor gebruik als wake-up light. De nachtscènes die standaard zijn opgenomen voor zowel handmatige als in-app-bediening, laten blauw licht weg, dat melatonine onderdrukt, terwijl de wake-upscènes zijn afgestemd op het nabootsen van zonsopgang.

Naast de natuurlijke lichtinstellingen kan de Philips Hue Twilight smart light ook het volledige kleurenbereik reproduceren dat je van een Hue-apparaat mag verwachten, wat betekent dat je ook de stemming kunt bepalen met een aantal prachtig levendige scènes. Bovendien is het achterlicht volledig programmeerbaar, dus je kunt ook aangepaste gradiënten maken die passen bij andere gradiëntlampen.

De Twilight integreert eenvoudig in de Hue-app, met zowel Bluetooth- als Hue Bridge -connectiviteit, maar hier ligt een probleem die we met het product hebben: de beperkte functionaliteit wanneer gekoppeld via Bluetooth. Om een of andere reden kunnen de twee lichtbronnen niet in combinatie met elkaar worden bediend in deze configuratie, en veel van de automatiseringen zijn niet beschikbaar, stick to WiFi zeggen wij dus.

We hebben de Philips Hue Twilight twee weken lang als hoofdlamp in een slaapkamer gebruikt en hebben alle voorinstellingen voor het wakker worden en slapengaan, ‘s ochtends en ‘s avonds, getest om te zien in hoeverre de Twilight ons slaapschema hielpen reguleren.

We hebben deze gekoppeld via Bluetooth en ook via mijn Philips Hue Bridge om de functieset en functionaliteit in verschillende connectiviteitsmodi te vergelijken. Tevens bediend via een smart home-luidsprekers om te zien hoe responsief het was en hebben de verschillende kleuropties getest om te zien hoe levendig de lichten waren.

Conclusie

De Philips Hue Twilight smart light kost € 280 en is verkrijgbaar in zowel zwart als wit. Zelfs vergeleken met Philips Hue’s eigen alternatieven, zoals de Hue Go draagbare tafellamp is dit dus best een dure lamp.

De eerste echte wake-up lamp van Philips Hue is een schot in de roos met zijn twee LED-lichtbronnen, twee knoppen voor automatisering en lichtregeling en een prachtig design. Twilight is een geweldige toevoeging op elk nachtkastje, met alle hoogwaardige Hue-slimheid die we gewend zijn, met heldere en levendige verlichtingsopties.

Reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Epson introduceert nieuwe slimme mini-laserprojectoren voor thuis of onderweg.

DigiTip: LED-strip (15 m) & Smart Fairy light (Lichtslinger) (20 m)