in

Draadloos keyboard met touchpad

In steeds meer woningen staat er een computer naast de tv. Een PlayStation 3 zijn, een media-pc of een laptop. Wat ze gemeen hebben is dat ze naast de diverse afstandsbedieningen geen toetsenbord hebben voor browsen, chatten, menus en velden. Sandberg heeft nu de elegante oplossing ‘Sandberg Touchpad Keyboard.’ Het heeft een groot aantal sneltoetsen en is licht gebogen voor een ergonomisch verantwoorde houding.

Anders Petersen, productmanager bij Sandberg A/S, verklaart: ‘We hebben het totale gebruiksscenario doordacht. Wanneer je alleen het touchpad gebruikt leun je achterover op de bank. Daarom zit het touchpad rechts en de muisknoppen links, zodat alle muisfuncties met de duimen bediend kunnen worden. Maar als je aan het typen bent leun je meestal naar voren met het toetsenbord in je schoot. Daarom kun je links en rechts klikken en scrollen met een aantal vingercombinaties op het touchpad en je linkerhand op de qwerty-toetsen houden.’

‘Bovendien hebben we gekozen voor toetsenbordindeling in de vorm van een ‘smile’, die een groter ergonomisch comfort geeft wanneer je het toetsenbord zo dicht bij je lichaam hebt. We maken gebruik van een draadloze verbinding met radio in plaats van infrarood. Daardoor kun je de ontvanger achter het mediacentrum plaatsen en zit hij niet in de weg. Ook de plaatsing van alle functietoetsen is grondig doordacht, en ook al zit de grote groene mediatoets naast de spatiebalk, je drukt hem nooit per ongeluk in. Als je naar de fotos kijkt, moet je het echt proberen voordat je het gelooft. Maar het werkt precies volgens het ontwerp. Het Sandberg Touchpad Keyboard is echt een goed ontworpen product waar we heel trots op zijn,’ stelt Petersen.

De gebruikter krijgt garantie van vijf jaar, wat voor een toetsenbord indrukwekkend is, en de usb-ontvanger en batterijen zijn inbegrepen. De adviesverkoopprijs is 65,99 euro.

Pioneer gaat LCD leveren.

Prijsverlaging Xbox 360