in

Topmodel Alpha bij Sony

Sony introduceert de Alpha 900, het nieuwe topmodel onder de digitale spiegelreflexcamera’s. De camera beschikt over de eerste 24,6 megapixel full-frame CMOS-sensor

De nieuwe dual BIONZ-processor zorgt voor zeer snelle verwerking van de grote hoeveelheid beelddata. Krachtige algoritmes zorgen voorafgaand aan de RAW dataconversie en tijdens de beeldverwerking voor ruisreductie, zodat de foto’s haarscherp gedetailleerd zijn met een minimum aan ruis.
De door Sony ontwikkelde 24,6 megapixel CMOS-sensor is vergelijkbaar met een 35mm film frame en maakt uitzonderlijk gedetailleerde opnames mogelijk. De Alpha 900 speelt hiermee in op de wensen en eisen van professionele fotografen. De BIONZ-processor maakt het bovendien mogelijk om vijf beelden per seconde continu te blijven schieten in de volledige 24,6 megapixel-resolutie.

De Alpha 900 is bovendien de eerste full-frame camera met SteadyShot in de camera-body. Deze corrigeert tot vier stappen bewegingsonscherpte, in combinatie met alle Sony Alpha lenzen.
De optische, glazen pentaprisma-zoeker geeft een kraakhelder beeld en heeft een 100 procent dekking van de full-frame sensor. Een nieuw, veelzijdig centre dual-cross 9-punts AF-sensorsysteem zorgt voor een snelle en nauwkeurige autofocus. Hierdoor gaan er minder opnames verloren door onscherpte. Tien extra sensoren helpen bij het scherpstellen indien Wide AF is geselecteerd. De beschikbare sensor middenin het kader vergroot de nauwkeurigheid van scherpstellen indien wordt gefotografeerd met diafragma’s van F2.8 of hoger.

De Alpha 900 beschikt over een 3,0 inch Xtra Fine lcd-scherm met hoge resolutie. De fotograaf kan foto’s bekijken en uitgebreide informatie nalezen dankzij verschillende index-overzichten en een volledig RGB-histogram met een overzicht van de gekozen instellingen. Via de nieuwe Intelligent Preview-functie zijn de effecten van de witbalans-, D-Range Optimiser- en belichtinginstellingen te zien, zonder een daadwerkelijke foto te nemen. Door een eenvoudige bevestiging van deze instellingen worden ze bewaard voor de volgende foto.

Het chassis van de camera is van stevig aluminium terwijl de body-panelen een magnesium legering hebben. Rubberen afsluitingen beschermen de zoeker en andere gevoelige componenten van de camera tegen stof en vuil. Zo is de camera ook in zwaardere omstandigheden zorgeloos te gebruiken. De sensor wordt stofvrij gehouden dankzij het interne anti-dust-systeem.

Met zijn 24.6-megapixel 35mm full frame CMOS-sensor benut de Alpha 900 het buitengewone potentieel van de Alpha-lenzen. Sony introduceert bovendien twee nieuwe lenzen: de 70-400mm F4-5.6 G SSM telephoto en de Carl Zeiss Vario-Sonnar T* 16-35mm F2.8 ZA SSM.

De Sony DSLR-A900 heeft een adviesprijs van 2.999 euro. De geadviseerde lens voor de Alpha 900 is de Carl Zeiss-lens 24-70mm F2.8ZA met een adviesprijs van 1.989 euro. De camera is medio oktober 2008 beschikbaar.

E-reader van Sony op de markt in Groot-Brittannië

Draadloos keyboard met touchpad