in

Een nieuw tijdperk voor gamehelden

Maak kennis met de 5e generatie AGON gamingmonitoren met Fast IPS & Fast VA panelen: AG275QX/EU en AG275QXN/EU

AGON by AOC presenteert de eerste monitoren uit de nieuwe, 5e generatie van de AGON-serie: de AG275QX/EU en de AG275QXN/EU. Dankzij een schermafmeting van 27″/68,6 cm en Fast IPS (AG275QX/EU) of Fast VA panelen (AG275QXN/EU), beschikken beide QHD modellen over een razendsnelle verversingsnelheid van 165 Hz en responstijd van 1ms GtG zodat snelle acties in competitieve games haarscherp worden weergegeven. DisplayHDR400 en een breed kleurenspectrum staan garant voor levendige, heldere kleuren.

De AG275QXN/EU beschikt over een innovatief Fast VA paneel, met een supersnelle responstijd die perfect is voor competitieve multiplayer games. Daarnaast biedt de monitor een rijke contrastverhouding, waardoor verhalende games nog intenser worden en singleplayer gamers verzekerd zijn van een spectaculaire en meeslepende beleving. De AG275QX/EU heeft een Fast IPS Paneel en blinkt uit door zijn superieure kleurnauwkeurigheid en 10-bits kleurdiepte: ideaal voor content creators en het gamerspubliek. In lijn met AOC’s duurzaamheidsinspanningen, verpakken wij monitoren in papierkussens die 100% recyclebaar zijn.

Deze monitoren zijn speciaal ontwikkeld voor de steeds veelzijdiger wordende gamer. Ze hebben een splinternieuw, rechthoekig en strak design en passen dan ook op vrijwel alle gamebureaus: een stevige metalen, premium standaard met minimale footprint en 3-zijdige frameloze panelen. Het is dus eenvoudig om twee of drie monitoren dicht naast elkaar te zetten en te multitasken. De ergonomische standaard is bovendien in hoogte instelbaar en heeft een ingebouwde handgreep zodat gamers de monitor makkelijk mee kunnen nemen naar LAN-parties en toernooien.

De AG275QX/EU heeft een vlak Fast IPS paneel en beschikt over een 10-bits kleurdiepte. De monitor kan meer dan 1,07 miljard kleuren reproduceren en heeft een zeer hoge kleurnauwkeurigheid. Razendsnelle gameacties kunnen feilloos uitgevoerd worden dankzij de razendsnelle verversingssnelheid van 165 Hz (overklokbaar tot 170 Hz) en supersnelle responstijd van 1 ms GtG. De beelden zijn haarscherp en ghosting is vrijwel uitgesloten. Dankzij IPS-technologie heeft de AG275QX/EU uitstekende, grote kijkhoeken.

De AG275QXN/EU heeft een vlak Fast VA paneel met een voortreffelijke 1 ms GtG responstijd en rekent daarom af met het stigma rondom “langzamere” VA panelen. De AG275QXN/EU heeft als één van de eerste modellen ter wereld vlakke VA panelen met 1 ms GtG en bovendien een even snelle responstijd als zijn IPS tegenhangers dankzij de hoge verversingssnelheid van 165 Hz. De monitor heeft eveneens het voordeel van diepere zwarttinten en een hogere contrastratio, namelijk 3000:1.

Beide modellen beschikken over native QHD-resolutie (2560×1440). Dit is een voordeel bij alledaagse werkzaamheden, maar ook bij games en videos want zelfs fijnere details zijn helder zichtbaar. Het is tegenwoordig ook de ideale resolutie voor gaming, een grote vooruitgang ten opzichte van Full HD, maar nog altijd lager dan 4K dus veruit de meeste nieuwe grafische kaarten halen een hoge framerate in QHD. Beide AGON-5 modellen zijn geschikt voor gaming met een console, die het 4K/120 Hz signaal kunnen ontvangen en het beeld kunnen bijstellen naar 2560×1440. Console players profiteren van dezelfde hoge (120 Hz) verversingsfrequentie.

Voor nog scherpere bewegende beelden, zijn beide modellen voorzien van een MBR-optie (Motion Blur Reductie), waarmee een responstijd van 1 ms MPRT wordt gehaald. In deze modus, wordt het licht aan de achterzijde automatisch afgestemd op de verversingsfrequentie, zodat trage overgangstijden vrijwel onzichtbaar worden en de afzonderlijke frames vloeiend in elkaar overlopen. Dankzij een extreem lage input lag, worden acties vrijwel onmiddellijk vertaald naar beelden, waardoor gamers het op hoog niveau tegen elkaar op kunnen nemen. De AG275QXN/EU ondersteunt Adaptive-Sync en de AG275QX/EU is daarnaast ook NVIDIA G-Sync compatible, dus met beide monitoren zijn gamers verzekerd van heldere en vloeiende beelden: geen tearing of haperingen als gevolg van een mismatch tussen verschillende frames.

Het nieuwe ontwerp van de AGON-5 serie kenmerkt zich door een premium en tegelijkertijd strakke uitstraling die alle gamers aanspreekt. De modellen hebben een 4-poorts USB 3.2 Gen 1 hub, zodat allerlei randapparatuur zoals joysticks en gamepads eenvoudig kan worden aangesloten. De ergonomische en stevige metalen standaard is 150mm in hoogte verstelbaar, heeft een zwenkbereik van -20/20˚, een kantelbereik van -5/23˚ en een draaibereik van 90˚. Dit biedt gamers het beste comfort dat ze ooit hebben ervaren tijdens lange gamingsessies. VESA beugels bieden een ideale bevestigingsmogelijkheid voor PC’s en voegen nog meer flexibiliteit toe. FlickerFree technologie en Low Blue Mode beschermen de ogen tijdens het gamen, met name in de avond.

Beide modellen beschikken over het G-Menu. Met deze alles-in-een softwaresuite van AGON by AOC, hebben gamers volledige controle over hun monitor en andere AOC randappratuur en kunnen ze alles eenvoudig en geheel volgens hun persoonlijke voorkeuren instellen.

De AGON AG275QX/EU en AG275QXN/EU zijn beschikbaar vanaf september 2022. De adviesprijs bedraagt respectievelijk €439 en €359.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Kamera Express zet laatste stap voor de succesvolle integratie van Foto Konijnenberg

‘Shoppen via sociale media is nieuwe concurrent voor fysiek winkelen’