in

‘Shoppen via sociale media is nieuwe concurrent voor fysiek winkelen’

Dit is een expertquote van Dirk Mulder, ING, in het kader van ANP Expert Support. U kunt dit bericht, of delen hiervan gebruiken op uw kanalen. Aanleiding: Shoppen op sociale media neemt een vlucht.

Online shoppen maakte winkelen al een stuk sneller en makkelijker. Met social commerce winkelen consumenten via livestreams en augmented reality, waardoor spullen nog sneller besteld worden.

Bij social commerce worden producten rechtstreeks via sociale media zoals Facebook en Instagram verkocht. Een belangrijk doel van social commerce is om online shoppen zo makkelijk mogelijk te maken. In plaats van door te klikken naar een website van een derde partij kopen gebruikers rechtstreeks via de sociale media-app of -site.

De afstand tussen inspiratie opdoen en een aankoop voltooien duurt met social commerce nog slechts enkele seconden. Zo kunnen bedrijven profiteren van een aankoopintentie bij bezoekers op het moment dat het enthousiasme voor het product het hoogst is. Inspiratie wordt namelijk direct omgezet in een verkooppunt.

Social commerce levert voor Retailbedrijven een extra (verkoop)kanaal op om klanten te bereiken en met hen in contact te blijven. Daarbij is het delen van persoonlijke content over het bedrijf erg belangrijk om klantbetrokkenheid te creëren. Andere belangrijke voorwaarden voor succes zijn een goed werkende link naar de webshop en een optimale voorraad.

Social commerce geen eendagsvlieg

Uit het onderzoek What’s Happening Online in 2022 van Ruigrok Netpanel blijkt dat 2 op de 5 Nederlandse onlineshoppers in het afgelopen jaar weleens iets heeft gekocht via sociale media.

Maar social commerce is niet alleen in Nederland aan een opmars bezig. Zo voorspelt consultancybedrijf Accenture dat de omzet uit social commerce tussen nu en 2025 wereldwijd drie keer zo hard groeit als het traditionele online winkelen. Accenture schat de omzet uit social commerce tegen 2025 wereldwijd op 1,2 biljoen dollar.

Social commerce lijkt inmiddels niet meer weg te denken in de Retail wereld van vandaag. Er ligt voor Retailers dan ook een enorme kans door sociale media in de nabije toekomst in te zetten als (verkoop)kanaal.

Dirk Mulder, ING Sector Banker, ING
Bron: https://fd.nl/samenleving/1448981/shoppen-op-social-media-neemt-een-vlucht-sai2caU0BFhu

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Een nieuw tijdperk voor gamehelden

Hayu, de reality streamingdienst van NBCUniversal gaat samenwerking met Foxxum aan waardoor Hayu op Vestel apparaten in 22 landen lanceert