in

Eerste 0-Watt pc ter wereld

Fujitsu Siemens Computers pakte op CeBIT in Hannover uit met een wereldprimeur: de allereerste 0-Watt pc. Deze verbruikt in uitgeschakelde modus en in slaapmodus geen stroom, maar kan zelfs dan beheerd worden. Dit elimineert energie- en geldverspilling op kantoor en is ook goed voor het milieu. De 0-Watt functie zal vanaf de zomer van 2009 beschikbaar zijn op de Esprimo E7935 0-Watt en de Esprimo P7935 0-Watt.

De 0-Watt pc gebruikt geen strooom in uitgeschakelde en slaapmodus. Wanneer de pc buiten de normale kantooruren moet worden beheerd, bijvoorbeeld om software te updaten, kan men een tijdvenster programmeren waarin de pc automatisch ‘wakker wordt’ en klaar is voor updates. Na die periode keert de computer terug naar 0-Watt stand-by. De gebruiker kan de pc inschakelen met de gewone schakelaar op het voorpaneel.
 
Het verbruik in stand-by is echter niet de enige groene troef van de 0-Watt pc. Andere milieuvriendelijke kenmerken zijn een buitengewoon efficiënte voeding, die met haar 89 procent efficiëntie volledig aan de vereisten van Energy Star 5.0 voldoet (de nieuwe norm die op 1 juli 2009 ingaat). Dankzij halogeenvrije moederborden, een geschakelde monitoruitgang, de nieuwe energiezuinige Intel-chipset en processors en het gebruik van milieubewuste materialen in het volledige productieproces is de 0-Watt PC een echte “groene” investering. De pc is te combineren met de 0-Watt monitor die vorig jaar op CeBIT werd gelanceerd.

Prestige adsl-router met 11n wlan

Nieuwe Speedlink Medusa gaming headset