in

Epson verkoopt wereldwijd 40 miljoen inkttankprinters met hoge capaciteit

EcoTank-printers groot succes – Een nieuwe mijlpaal voor Seiko Epson Corporation (TSE: 6724, “Epson”): het bedrijf laat weten dat het wereldwijd 40 miljoen hoge capaciteit inkttank-inkjetprinters heeft verkocht. In Nederland zijn deze printers beter bekend als EcoTank-printers.

De hoge capaciteit inkttankprinters werden in oktober 2010 voor het eerst op de markt gebracht in Indonesië en worden inmiddels in ongeveer 150 landen en regio’s verkocht. De inkttankprinters vertegenwoordigen elk jaar een groeiend percentage van de totale inkjetmarkt. Zo kon Epson, een merk dat kan bogen op een sterke merkherkenning en een uitgebreide productlijn, zijn wereldwijde topaandeel in de markt voor hoge capaciteit inkttankprinters voor negen opeenvolgende jaren behouden.1

In het fiscale jaar (FY) 2019 zal Epson de overgang van inktcartridgeprinters naar hoge capaciteit inkttankprinters versnellen, door aandacht te blijven vestigen op de enorme voordelen op het gebied van kosten per afdruk en de milieuprestaties. Het bedrijf zal zich ook blijven richten op het vervangen van laserprinters met zijn line-up van razendsnelle en duurzame zakelijke inkjetprinters, waarmee gebruikers in alle segmenten kunnen printen zonder zich zorgen te hoeven maken om de kosten.

Op deze manier wil Epson in FY2019 10,2 miljoen hoge capaciteit inkttankprinters verkopen – een stijging van 13% ten opzichte van het voorgaande boekjaar. Naar verwachting zal dit ongeveer 64% van Epson’s totale verkoop van inkjetprinters uitmaken.

1. Topaandeel in termen van het aantal wereldwijde inkttankproducten met hoge capaciteit dat is verkocht van 2010 tot 2018, onderzocht door IDC (Bron: IDC’s Quarterly Hardcopy Peripherals Tracker 2019Q1)

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Canon viert de productie van 100 miljoen EOS-camera’s met verwisselbare lens

DSD Europe voegt Symantec Endpoint Protection Cloud toe aan security aanbod