in

Film ‘huren’ op de Xbox

Vanaf vandaag is er een update beschikbaar voor het Microsoft Xbox-systeem. De update bevat een video dashboard dat toegang biedt tot Twitter en Facebook. Ook kan elke gebruiker die is aangesloten op Xbox Live vanaf nu films huren en via zijn entertainmentsysteem op de grote televisie in de huiskamer kijken. Films kosten 4,99 euro voor sd-kwaliteit en 6,99 euro voor hd-kwaliteit. De films zijn twee weken te bewaren en moeten binnen 24 uur na de aanvang afgekeken worden.

Er zijn momenteen vier maatschappijen die films beschikbaar stellen voor de Xbox Video-on-Demand. Paramount, MGM, Universal en Warner, dat morgen Harry Potter en de Halfbloed Prins uitbrengt.

Het systeem achter de films heet Zune, net als de Microsoft mp4-speler die in de Verenigde Staten te koop is. De software daarvan werkt ook op de Xbox en binnenkort ook op mobiele telefoons, dankzij Windows Mobile 6.5.

Xbox biedt nu een koppeling van Facebook en de Xbox Live vrienden. Ook is het mogelijk Twitterberichten in te voeren en te bekijken. Je kunt profielen van je vrienden bekijken, maar ook fotoalbums en andere informatie die zij op Facebook hebben gezet.

Alle computers op TV

Spiegel-fotolijst met internetverbinding