in

FinTech en Datavisualisatie als trend in de Finance branche

De finance sector ontwikkelt zich super snel. Als finance expert is het belangrijk om bekend te zijn met de laatste trends en ontwikkelingen in de branche. In dit artikel bespreken we de belangrijkste trends en ontwikkelingen omtrent de finance branche.

Alle finance trends en ontwikkelingen

Alle finance trends en ontwikkelingen kunnen ruwweg in twee categorieën worden verdeeld: die welke betrekking hebben op de financiële sector zelf, en die welke betrekking hebben op de toepassing van financiële kennis en vaardigheden in andere sectoren. De eerste categorie omvat bijvoorbeeld nieuwe regelgeving voor de banksector, veranderingen in het beheer van financiële instellingen of nieuwe ontwikkelingen op het gebied van boekhoudkundige normen. De tweede categorie omvat bijvoorbeeld, het gebruik van financiële gegevens en analytics in marketing, of de toepassing van risicobeheertechnieken in andere sectoren zoals de gezondheidszorg.

Verandering van finance sector

In dit artikel richten we ons op de tweede categorie: hoe de financiële sector verandert en wat dit betekent voor financiële medewerkers. We bespreken drie belangrijke trends die de financiële sector momenteel vormgeven: de opkomst van fintech, het toenemende belang van gegevens en analyses, en de toenemende aandacht voor duurzaamheid.

FinTech

Fintech is de afkorting van financiële technologie. Het verwijst naar het gebruik van technologie om financiële diensten te verlenen. Fintech-bedrijven gebruiken doorgaans innovatieve technologie om traditionele financiële diensten op een efficiëntere of handigere manier aan te bieden. Sommige fintech bedrijven richten zich op die financiële diensten verlenen aan bevolkingsgroepen die niet of nauwelijks over een bank beschikken. Andere richten zich op het aanbieden van nieuwe soorten financiële producten of diensten die voorheen niet bestonden.

De fintech-industrie groeit snel. Volgens een rapport van Goldman Sachs was de wereldwijde fintech-markt in 2018 naar schatting 839 miljard dollar waard en zal deze naar verwachting groeien naar 3,1 biljoen dollar tegen 2022. Deze snelle groei wordt aangedreven door een aantal factoren, waaronder de toenemende beschikbaarheid van gegevens en analyses, de dalende kosten van rekenkracht en opslag, en de opkomst van mobiele apparaten.

(Data)visualisaties van rapporten in de vorm van grafieken en diagrammen

Een van de belangrijkste trends in de financiële sector is het toenemende belang van gegevens en analyses. Dit komt door een aantal factoren, waaronder de toenemende beschikbaarheid van gegevens, de dalende kosten van rekenkracht en opslag, en de opkomst van mobiele apparaten.

Tools zoals Power BI en Excel worden door finance medewerkers gebruikt om rapporten te visualiseren. Er zijn steeds meer externe partijen die een power bi cursus en excel training bieden. De essentie van deze cursussen zit erin om finance medewerkers de basis te leren om data zo fraai mogelijk te presenteren.

Ben jij al bekend met deze vormen van data visualisaties? Laat het dan even weten in de comments!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

CO2e-voetafdruk van een Swappie refurbished smartphone 78% lager dan van een nieuwe

Het is niets – en daardoor álles