in ,

Galaxy Watch4-serie verbetert holistisch welzijn en maatwerk met nieuwe update

Meer ruimte voor personalisatie en je doelen bereiken met verbeterde gezondheids- en welzijnsfuncties – Samsung kondigt vandaag een nieuwe update aan voor de Galaxy Watch4 en Galaxy Watch4 Classic1,2. Zo realiseer je niet alleen makkelijker je gestelde doelen, je maakt de smartwatch ook helemaal de jouwe met een persoonlijke stijl.

Met verbeterde functies voor geavanceerde intervaltraining, een nieuw slaapcoachingsprogramma en nieuwe inzichten om een perfect BMI te krijgen. Je kunt het uiterlijk van de smartwatch nog makkelijker aanpassen met verbeterde wijzerplaten en een nieuwe lijn stijlvolle horlogebandjes3.

“We begrijpen goed wat de almaar groeiende groep smartwatch-liefhebbers wil en dat blijkt ook wel uit de laatste updates op de Galaxy Watch-serie,” zegt Gerben van Walt Meijer, Marketing Manager Mobile van Samsung Nederland. “De Galaxy Watch4 helpt je om je persoonlijke doelen te bereiken met op maat gemaakte gezondheids- en welzijnstools, maar natuurlijk wil je dat je watch er ook gewoon mooi uitziet en comfortabel is. De nieuwe update scoort op al die onderdelen”.

Motivatie om te bewegen

De nieuwste Body Composition4-update geeft je inzicht in hoe het ervoor staat met je gezondheid. Je kunt specifieke doelen stellen en zo je gewicht, vetpercentage en spierdoelen exact monitoren in de Samsung Health-app, inclusief tips en notificaties. Extra motivatie haal je uit de samenwerking met Centr5, een digitaal fitnessprogramma samengesteld door acteur Chris Hemsworth, om je te helpen gezonder en fitter te worden. Als Galaxy Watch4-gebruiker krijg je een gratis proefperiode van 30 dagen6met volledige en onbeperkte toegang tot Centr.

Of je nu meer wilt bewegen of specifiek in training bent voor een wedstrijd, met de nieuwe intervalfunctie7 voor hardlopers en fietsers stel je de duur, afstand of aantal sets van je training vooraf in. Vervolgens begeleidt de Galaxy Watch4 je door een work-out waarin extra intensieve onderdelen worden afgewisseld met inspanningen op een laag niveau. Zo train je zeer gericht én met maximale impact.

Van je warming-up tot je herstel, met de nieuwste Galaxy Watch4-update wordt je van A tot Z begeleid. In real-time meet je hoeveel zuurstof je binnen krijgt (% van je VO2 max)8. Na de sessie helpt de Galaxy Watch4 je om voldoende gehydrateerd te blijven, want je krijgt exacte aanbevelingen hoeveel te drinken op basis van je transpiratie9 tijdens de work-out. Ook weet je precies hoe je hartslag herstelt10 met data tot twee minuten na een cardio-intensieve training.

Werk aan een betere nachtrust

Met de Galaxy Watch4 was het altijd al makkelijk om je slaap bij te houden en met de toevoeging van Sleep Coaching11 is het nu nog eenvoudiger om betere slaapgewoonten te ontwikkelen. Gedurende zeven dagen12 monitort het programma je slaappatronen en na het doen van twee gerelateerde slaaponderzoeken, word je ingeschaald als een bepaald type slaper (zie hieronder). Vervolgens gidst Sleep Coaching je in vier tot vijf weken doelgericht naar een steeds betere slaapkwaliteit.
Voor een gezonde nachtrust is een vredige en stille omgeving essentieel. Galaxy Watch4 herkent het als je in slaap valt en zet vervolgens automatisch alle door Samsung SmartThings aangestuurde lichten uit om zo de optimale slaapomstandigheden te creëren13.

Werken aan je hartslag en bloeddruk

In combinatie met de geavanceerde BioActive Sensor-technologie en de Samsung Health Monitor-app14 meet de Galaxy Watch4 zowel je bloeddruk15 (BP) als je ECG16. Zo kun je de conditie van je hart altijd en overal monitoren. In 2020 werd de Samsung Health Monitor-app geïntroduceerd en momenteel is de app beschikbaar in 43 landen wereldwijd. In maart komen er nog eens 11 bij, waaronder Canada, Vietnam en Zuid-Afrika.

Extra keuze in horlogebandjes en wijzerplaten

Met de Galaxy Watch4-update kun je je wijzerplaat er precies zo uit laten zien als je dat zelf wilt. Je hebt keuze uit extra kleuren en lettertypes voor de digitale klok. Zo maak je je horloge echt helemaal de jouwe. De nieuwe kleuren17 zijn bordeaux en crème, terwijl er ook een nieuwe stoffenband en schakelarmband komen.

Steeds compatibeler binnen het Android-ecosysteem

In 2021 introduceerden Samsung en Google samen Wear OS™ Powered by Samsung, wat zorgde voor soepelere verbindingen tussen Android-apparaten en naadloze toegang tot meer apps via Google Play18, zoals Google Maps, Google Pay en YouTube Music. Binnenkort kun je op je Galaxy Watch419 via een extra update ook muziek streamen vanaf de YouTube Music-app. Dan kun je je telefoon rustig thuis laten als je buiten de deur traint en toch van je favoriete artiesten wilt genieten.

Ook Google Assistant komt in de komende maanden beschikbaar op de Galaxy Watch4-serie. Zo heb je toegang tot zowel Bixby als Google Assistant.

Bij de eerste installatie van de upgrade kun je direct je favoriete smartphone-apps20 op je Galaxy Watch4 zetten. Eén druk op de knop is daarvoor voldoende.

Beschikbaarheid[21]

De Galaxy Watch4 software-update komt op 10 februari beschikbaar via de Galaxy Wearable-app op je Galaxy Watch4 of Galaxy Watch4. De nieuwe horlogebandjes verschijnen eind februari.

 

1Deze apparaten en bijbehorende software zijn niet bedoeld voor de diagnose van ziektes en andere aandoeningen, noch ter genezing, behandeling of preventie van ziektes.
2Compatibel met een smartphone met Android 6.0 of hoger en met meer dan 1.5GB RAM. Activatie kan alleen door te verbinden met een smartphone met Google Mobile Services. Het kan dat sommige functies niet beschikbaar zijn op apparaten die niet van Samsung zijn. Compatibele apparaten kunnen variëren per markt, operator of merk. Alle functionaliteiten, functies, specificaties en andere productinformatie die wordt verstrekt in dit document, waaronder – maar niet beperkt tot – de voordelen, het design, de prijs, de componenten, de performance, de beschikbaarheid ende mogelijkheden van het product kunnen zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd. 
3Horlogebandjes worden apart verkocht.
4De Samsung BIA is een body analyzer die gebruikmaakt van BIA-analyse (bio-elektrische impedantie). Het gaat om metingen van gewicht, vetpercentage, BMI, skeletspieren, lichaamswater en ruststofwisseling (BMR). Het is niet bedoeld voor de diagnose of behandeling van medische aandoeningen. Beschikbaarheid van deze functie kan per markt verschillen.
5Resultaten en inzichten van Centr zijn bij de lancering alleen beschikbaar in het Engels.
6De gratis Centr-proefperiode is beschikbaar voor Samsung Health-gebruikers die hun Galaxy Watch4-serie linken met mobiel. Aanbieding geldt alleen als je je aanmeldt voor Centr via Samsung Health op Centr.com. Aanbieding alleen beschikbaar voor nieuwe Centr-klanten en geldt niet als je al Centr-member bent. De services van Centr zijn wereldwijd beschikbaar. Alle abonnementen bieden gebruikers de eerste 30 dagen gratis en onbeperkt toegang tot Centr. Proefperiode gaat automatisch over in een abonnement, dat automatisch wordt verlengd. Je kunt de automatische verlenging op ieder moment stopzetten.
7Intervaltraining kan ook worden ingesteld via de Samsung Health-app; tik op ‘Running’ of ‘Cycling’ vanuit ‘Exercise’ en stel je trainingssessies in. Vereist de nieuwste versie van de Samsung Health- app (v.6.21).
8Voor nauwkeurige VO2 max-meting moet je minimaal 20 minuten buiten (hard)lopen met je GPS aan; raadpleeg de handleiding voor gebruik. De VO2 Max-softwarefunctie en hartslagmeter zijn niet bedoeld om te gebruiken bij de diagnose van ziektes of andere aandoeningen, of bij de genezing, behandeling of preventie van ziekte.
9Selecteer ‘Running’ op de Galaxy Watch4 en loop voor een meting ten minste 2,5km lang met minimaal 5km/uur. Alleen te gebruiken voor outdoor running.
10Vereist de laatste versie van de Samsung Health-app (v.6.21).
11Sleep Coaching is alleen bedoeld voor algemene wellness-doeleinden. Functie biedt alleen slaapbegeleiding voor persoonlijke referentie. Niet bedoeld voor detectie, diagnose, behandeling van enige medische aandoening of slaapstoornis. Raadpleeg een medische professional voor advies. Beschikbaar op de Samsung Health-app v.6.21, of hoger. Vereist 8.0 en hoger.
12Vereist dat je de Galaxy Watch4 binnen een periode van een maand minstens 7 dagen (5 werkdagen + 2 in het weekend) draagt.
13Vereist de nieuwste versie van de apps Samsung Clock (v. 12.1.10.5) en Samsung SmartThings (v. 1.7.59.23). Beschikbaar op slimme apparaten die zijn geregistreerd in SmartThings.
14Vereist Galaxy Smartphone met Android 7, of hoger, en de Samsung Health Monitor-app, die alleen beschikbaar is in de Samsung Galaxy-appstore. De Samsung Health Monitor-app werkt alleen op watches en smartphones in de landen waar de service beschikbaar is.
15De bloeddruk-app is niet in alle markten beschikbaar, bijvoorbeeld niet in de VS. Voor nauwkeurige meting is vierwekelijkse kalibratie met een traditionele bloeddrukmeter noodzakelijk. De bloeddruk-app kan hoge bloeddruk niet vaststellen, noch andere aandoeningen, of vaststellen of er sprake is van een hartaanval. De app is alleen te gebruiken bij mensen van 22 jaar en ouder. Niet bedoeld ter vervanging van traditionele diagnosemethodes of de behandeling door een gekwalificeerde professional in de gezondheidszorg.
16De ECG-functie is alleen beschikbaar in bepaalde markten. The ECG-app is niet bedoeld ter vervanging van traditionele diagnose- en behandelingsmethodes. De ECG-app is niet bedoeld voor gebruikers met hartritmestoornissen anders dan boezemfibrillatie of gebruikers van jonger dan 22 jaar. Niet op basis van de uitkomsten een actie ondernemen zonder overleg met een gekwalificeerde beroepsbeoefenaar in de gezondheidszorg.
17Apart verkocht. Beschikbaarheid varieert per markt.
18Beschikbaarheid van de app kan bij de lancering variëren. Beschikbaarheid kan per markt, operator of toestel verschillen. Voor sommige apps kunnen abonnementskosten gelden.
19LTE-connectiviteit is alleen beschikbaar op de LTE-modellen.
20Beperkt tot watch-compatibele apps die zijn gedownload in de Google Play Store. Vereist de nieuwste versie van Google Play Store op je connected device.
21Beschikbaarheid kan verschillen per markt of carrier.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Loading…

0

Win in het roze – met de Pink PRO X SUPERLIGHT – perfect voor Valentijnsdag

Geef je partner jouw digitale sleutel voor Valentijn