in ,

Beter slapen, betere gezondheid: het nieuwe One UI 5 Watch biedt een eerste blik op de aankomende Galaxy Watch

Holistische wellness dankzij verbeterde slaapfunctionaliteiten – Samsung heeft One UI 5 Watch onthuld[1], dat later dit jaar beschikbaar zal zijn op de Galaxy Watch.

De nieuwe software is nog persoonlijker en intuïtiever en kan je helpen om beter te slapen – een vaak verwaarloosd maar essentieel onderdeel van ons algeheel welzijn. Ook zijn er verschillende nieuwe fitness- en veiligheidsfunctionaliteiten.

Beter slapen: essentieel voor een betere gezondheid

We hebben ons gefocust op drie belangrijke elementen voor een betere nachtrust: inzicht in je persoonlijke slaappatronen, het aanleren van gezonde gewoonten en het creëren van een slaapvriendelijke omgeving.

De nieuwe gebruikersinterface van Sleep Insights geeft prominent je slaapscore weer voor een duidelijke momentopname van je nachtrust van de vorige nacht, gevolgd door gerelateerde statistieken zoals slaapfasen, snurkuren en zuurstofniveaus in het bloed. Daarnaast wordt slaapcoaching – dat is afgestemd op acht verschillende slaaptypes[2] – volledig toegankelijk op zowel je Galaxy Watch als op een gekoppelde telefoon, wat het een handige en motiverende manier maakt om je gewoontes altijd en overal bij te houden.

Een comfortabele omgeving kan het verschil maken voor de kwaliteit van je slaap en zelfs kleine afleidingen kunnen grote gevolgen hebben. Daarom hebben we het makkelijker gemaakt om de Galaxy Watch te verbinden met een breed scala aan apparaten. Zodra je Galaxy Watch detecteert dat je in slaap bent gevallen, kan SmartThings je verbonden apparaten uitschakelen voor een rustige slaapomgeving. Sleep Mode dempt de meldingen en dimt de schermen van je telefoon en je horloge. One UI 5 Watch minimaliseert de afleiding nog verder door een infraroodsensor te gebruiken in plaats van een groen LED-lampje.

Een slimmere fitnesspartner

Aan de bestaande hardlooptools van de Galaxy Watch, zoals de realtime hardloopanalyse en het gepersonaliseerde intervaltrainingsprogramma, is nu Personalized Heart Rate Zone toegevoegd. Deze nieuwe functionaliteit analyseert je individuele fysieke capaciteit[3] en stelt vijf optimale intensiteitsniveaus voor je trainingen in (opwarming, vetverbranding, cardio, zware training en maximale inspanning). Hierdoor kun je je eigen doelen stellen op basis van je capaciteiten, van vet verbranden tot high-impact cardio.

Hou je van buitenactiviteiten? Met de Galaxy Watch Pro beschik je binnenkort over extra voordelen, zoals een uitgebreide Route Workout, die nu ook hardlopen en lopen ondersteunt naast de eerder beschikbare wandel- en fietsroutes. Als Galaxy Watch Pro-gebruiker kun je de GPX-database ook rechtstreeks doorzoeken via de Samsung Health-app en kun je aanbevelingen krijgen voor nieuwe routes op basis van locatie, tijd, beoordeling of populariteit[4].

Veiligheid altijd voorop

Veiligheid is een must als het gaat om gezondheid en wellness en One UI 5 Watch biedt daarom verbeterde tools voor meer gemoedsrust. Updates van de SOS-functionaliteit maken directe communicatie met een noodnummer mogelijk om informatie over je locatie door te geven[5] en bieden bovendien directe toegang tot je medische informatie zodra een SOS is geactiveerd. Bovendien is Fall Detection nu standaard geactiveerd voor gebruikers die op leeftijd zijn[6] om het risico op noodsituaties te verkleinen. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van onze inspanningen om de veiligheid van onze gebruikers te verbeteren.

One UI 5 Watch zal later dit jaar als eerste beschikbaar zijn op de aankomende Galaxy Watch-reeks en binnenkort worden er meer updates aangekondigd.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Samsung breidt webwinkels voor B2B-klanten uit naar 30 landen wereldwijd

Europadag 2023: de internetsnelheden op ons continent