in

Garmin introduceert Montana 700-serie

Garmin® introduceert Montana® 700-serie, de outdoor GPS-handheld met wereldwijde connectiviteit, navigeerbare TopoActive Europe kaarten en 8 mega-pixel camera

Garmin kondigt vandaag de Montana 750i, Montana 700i en Montana 700 GPS-handheldserie aan. De nieuwste veelzijdige en functionele toevoegingen aan de populaire reeks outdoor-navigatiesystemen. Het grote 5-inch touchscreen-display is 50% groter dan de vorige Montana-modellen en met montagemogelijkheden voor verschillende activiteiten kan de Montana 700-serie worden aangepast voor gebruik op ATV’s, boten, auto’s, motorfietsen en campers. Tevens is het display makkelijk te bedienen, zelfs met handschoenen aan. On- of off-road, deze handhelds schakelen naadloos over van paden naar wegnavigatie dankzij de voorgeladen TopoActive Europe en City Navigator-kaarten (alleen 700i en 750i). De Montana 700i en 750i zijn tevens uitgerust met de Garmin inReach satellietcommunicatietechnologie die wereldwijd tweerichtingsberichten, interactieve SOS-waarschuwingen, locatietracking en weerupdates mogelijk maken.1

“Voor elk type reis geven de nieuwe handhelds van Montana je het vertrouwen en de veiligheid dat je in alle opzichten verbonden blijft”, zegt René Dijk, Head of Marketing en productmanagement van Garmin Nederland. “We zijn blij om inReach satelliettechnologie in een touchscreen-product aan onze serie voor draagbare outdoor GPS-camera’s toe te voegen. De nieuwe Montana 700-serie is veelzijdig en onmisbaar in een outdoor omgeving”.

Door gebruik te maken van de wereldwijde dekking van het Iridium®-satellietnetwerk, kun je met de Montana 700i en 750i communiceren met elk mobiel telefoonnummer, e-mailadres of ander inReach-apparaat terwijl ze GPS gebruiken om de voortgang van de reis te volgen en te delen. Gebruik het QWERTY-toetsenbord met volledig touchscreen om contact te houden met vrienden en familie door snel berichten in te toetsen die worden verzonden via de inReach satelliettechnologie. Wanneer je inReach Tracking inschakelt, kunnen vrienden en familie die je willen volgen op elk moment van de reis jouw locatie bekijken of opvragen. Outdoor enthousiastelingen kunnen de Montana 700i en 750i gebruiken om een interactieve SOS te activeren voor noodhulp vanuit een 24/7 GEOS International Emergency Response Coordination Center. GEOS, een wereldleider op het gebied van oplossingen en monitoring voor noodsituaties, zal lokale noodhulpdiensten waarschuwen en updates verstrekken aan de contactpersonen van de gebruiker. GEOS blijft in contact met de gebruiker, totdat de situatie is opgelost. Om toegang te krijgen tot het Iridium-netwerk en te communiceren met inReach-compatibele Montana-apparaten, is een actief satellietabonnement vereist. Er zijn verschillende abonnementen beschikbaar voor zowel individuele als professionele diensten, van flexibele maandabonnementen tot aan jaarabonnementen.

Elk toestel in de nieuwe Montana 700-serie biedt Wi-Fi®-connectiviteit, ANT+® technologie en draadloze Bluetooth-technologie voor eenvoudige draadloze updates en stelt gebruikers in staat het apparaat te koppelen met de Garmin Explore™ app om reizen te plannen, waypoints en tracks te synchroniseren, activiteiten te bekijken en meer. Voordat je op avontuur gaat, kun je via Wi-Fi hoge-resolutie BirdsEye-satellietbeelden downloaden naar de Montana die een fotorealistische weergave biedt, wat ook offline kan worden gebruikt.
Alle nieuwe handhelds van Montana zijn waterbestendig2 en getest volgens Amerikaanse militaire normen (MIL-STD-810), waardoor ze gebruikt kunnen worden voor elk avontuur. De Montana 700i en 750i beschikken over toegang tot zowel GPS- als Galileo-satellietnetwerken. De Montana 700 beschikt daarnaast over toegang tot het GLONASS netwerk. Alle modellen zijn uitgerust met een drie-assig kompas en een barometrische hoogtemeter voor een optimale navigatie in de meest uitdagende omgevingen.

Vrienden en familie kunnen de webgebaseerde MapShare™ tripsharing-pagina gebruiken om het avontuur vanuit huis te volgen en de voortgang te bekijken, een apparaat te pingen om een GPS-locatie van de gebruiker te zien en berichten uit te wisselen tijdens de reis.

Met een 8-megapixelcamera in de Montana 750i3 kun je onderweg foto’s maken. Het apparaat zal foto’s geo-coderen met coördinaten, zodat gebruikers in de toekomst gemakkelijk terug kunnen navigeren naar hun favoriete hoogtepunten.

Ga op avontuur en off-grid met de Montana 700-serie met een meegeleverde oplaadbare lithium-ionbatterij die meer dan 18 uur batterijduur biedt in de GPS-modus. De Expedition-modus met ultralaag vermogen maakt het mogelijk om meer dan 300 uur GPS-tracking te bieden zonder tussendoor op te laden.

De nieuwe Montana 700-serie is nu verkrijgbaar met adviesprijzen van € 599,99 tot € 799,99. Ga voor meer informatie naar www.garmin.nl/outdoor.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Loading…

0

Goed nieuws van AVM: FRITZ!Box 7583 nu ook los verkrijgbaar bij retailers

​Sony introduceert de ultieme draadloze noise cancelling headphone: WH-1000XM4