in

Halve terabyte mee onderweg

Foto’s, video’s en muziek zijn nu eenvoudig mee te nemen onderweg in een kleurige verpakking: de Passport Essential en Elite van Western Digital. Deze handzame mobiele harde schijf heeft namelijk een gigantische opslagcapaciteit van 500 GB. Met een gewicht van slechts 200 gram en compacte afmetingen is de harde schijf overal mee naartoe te nemen: hij past perfect in een jaszak of handtas. Bovendien kan de schijf tegen een stootje.

WD heeft de My Passport Elite voorzien van automatische back-upsoftware. Uit recent onderzoek van WD blijkt dat hier steeds meer vraag naar is. Van de ruim 1500 ondervraagde mobiele-hardeschijfgebruikers gaf 54 procent aan dat men zijn of haar gegevens het liefst altijd automatisch back-upt, zonder dat men daar zelf aan hoeft te denken.

De My Passport Elite en Essential bieden verschillende unieke features. Zo is er geen aparte adapter meer nodig. De schijf haalt namelijk zijn stroom uit de usb-poort. Gebruikers die werken op verschillende computers koppelen de My Passport aan een nieuwe computer, waarna beide harde schijven automatisch synchroniseren. Opgeslagen data is eveneens altijd waterdicht beveiligd met de 128-bit encryptiesoftware. Gebruikers kunnen hun opgeslagen foto’s en video’s ook eenvoudig bekijken op een tv. WD heeft de schijven namelijk voorzien van plug-and-playopties voor verschillende gameconsoles. Ook qua looks biedt de schijf uitgebreide mogelijkheden: de My Passport Essential is verkrijgbaar in maar liefst elf modieuze kleuren.

‘Steeds meer mensen willen hun persoonlijke digitale data altijd bij zich dragen – logisch in onze huidige mobiele samenleving,’ zegt Jim Welsh, Vice-President en General Manager van Western Digital Branded Products and Consumer Electronics Group. ‘De nieuwe My Passport mobiele harde schijven met 500 GB zijn werkelijk uniek. Ze combineren het mobiele gebruiksgemak van een USB-stick met een grote opslagcapaciteit.’

De adviesprijs van de My Passport USB Drives van 400 GB en 500 GB varieert van 69 euro tot 179 euro (incl. btw) afhankelijk van het model. De My Passport Elite en Essential zijn verkrijgbaar met een opslagcapaciteit van 160 GB, 250 GB, 320 GB, 400 GB en 500 GB.

Gamen met Sweex

Nieuwe line-up Microsoft met Bluetrack muis