in

Het uitgebreide aanbod van LG biedt ongekende kijkervaringen, inclusief nieuwe QNED Mini LED-tv’s en geüpgradede NanoCell tv’s

LG kondigt vandaag de wereldwijde uitrol van zijn tv line-up voor 2021 aan. Deze uitgebreide line-up bevat producten die consumenten meer bieden dan ooit tevoren, met een uitgebreid assortiment aan nieuwe OLED-, QNED Mini Led- en NanoCell-tv’s.

Een uitzonderlijke home entertainment-ervaring gegarandeerd. De uitgebreide collectie biedt een breed scala aan schermformaten van de compacte 43 inch tot een nieuw op de markt gebrachte 83 inch en een betoverende 88 inch. Er is dus een perfecte LG-tv voor elke kamer in huis.

De OLED-tv’s van LG uit 2021 (serie Z1, G1, C1, B1, A1) hebben zelfoplichtende panelen die een ultrascherpe, ultra-realistische beeldkwaliteit en vloeiende, natuurlijke bewegingen produceren, evenals opvallend slanke ontwerpen die bij elk interieur passen. Alle modellen in de G1-serie zijn voorzien van de nieuwe OLED evo-technologie, de volgende stap in de evolutie van OLED-tv’s die een betere lichtsterkte levert voor hogere helderheid en knallende beelden met verbluffende scherpte, details en echtheid. De C1-serie, LG’s populairste OLED tv-serie, biedt de meeste schermafmetingen voor verschillende gebruikersbehoeften en ruimtes, te beginnen met de kamervriendelijke 48-inch tot en met de uitgebreide 83-inch. Voor klanten die op zoek zijn naar een meer prijsconcurrerende introductie in de wereld van OLED, is de LG B1- en A1-serie wellicht precies wat ze zoeken.

Een opwindende toevoeging voor 2021 zijn de QNED Mini LED tv’s, die de beeldkwaliteit van LCD-tv’s naar een hoger niveau tillen. Verkrijgbaar in een reeks van 8K (QNED96) en 4K (modellen QNED91 en QNED86), deze modellen maken gebruik van LG’s Quantum Dot NanoCell-technologie en Mini LED-achtergrondverlichting om diepere zwarttinten, levendigere kleuren en groter contrast te verkrijgen dan conventionele LCD-televisies.

LG QNED Mini LED-tv stelt een nieuwe standaard voor de categorie LCD-tv’s, waardoor gebruikers kunnen genieten van uitstekende HDR-beeldkwaliteit en een meeslepende kijkervaring. Dankzij de gecombineerde kracht van de nieuwe NanoCell Plus-technologie en Quantum Dot die zorgen voor verbeterd rood en groen, terwijl de blauwe golflengte wordt uitgezonden door de LED.

Van de volledige LG 2021 tv-line-up, bieden de nieuwe NanoCell 8K- en 4K-tv’s het grootste aantal opties met een grote selectie 8K (model NANO96) en 4K (modellen NANO91, NANO88, NANO86, NANO80, NANO77, NANO75) om uit te kiezen. Alle modellen zijn voorzien van LG NanoCell-weergavetechnologie, waarbij nanodeeltjes worden gebruikt om kleuronzuiverheden weg te filteren. Dit resulteert in levensechte beelden die de kijker dieper in hun favoriete films, shows en sportwedstrijden trekken.

Behalve een uitstekende beeldkwaliteit bieden alle LG 2021 premium-tv’s een meeslepende home entertainment-ervaring dankzij compatibiliteit met de nieuwste standaarden, content formats, gloednieuwe features en functies die een gedifferentieerde waarde toevoegen. Met ondersteuning voor Dolby Vision IQ, Dolby Atmos®, HDR10 PRO en Filmmaker Mode™, laten de tv’s van dit jaar de nieuwste films, tv-series en documentaires tot leven komen door beeld en geluid van de hoogste kwaliteit.

Bovendien heeft het internationale producttestbureau Intertek LG OLED-tv’s gecertificeerd met 100 procent kleurgetrouwheid, waardoor het kijkgenot naar een nieuw niveau wordt getild1. En voor het ultieme comfort van kijkers zijn LG OLED-tv’s ook prettig voor de ogen, dankzij het blauw licht-certificaat van TÜV Rheinland en flikkervrij-certificaat van Underwriters Laboratories.

De nieuwe Game Optimizer verbetert de premium game-ervaring waar LG-tv’s bekend om zijn geworden en past automatisch de beste beeldinstellingen toe op basis van het type game dat de gebruiker speelt: van first-person shooter en role-playing tot real-time strategie games. En sportfans zullen het makkelijker dan ooit vinden om hun favoriete competities en teams bij te houden op LG TV met Sports Alert, terwijl OLED Motion Pro elk opwindend moment en hoogtepunt in ongekende helderheid weergeeft. Met Bluetooth Surround Ready kunnen LG-tv’s draadloos verbinding maken met meerdere Bluetooth-luidsprekers om krachtige, genuanceerde audio te leveren die elk moment op het veld getrouw nabootst, zodat het net lijkt alsof je in het stadion zit.

Elk model in de 2021 LG TV-line-up ondersteunt de geavanceerde HDMI 2.1-functie, enhanced Audio return channel (eArc), die het proces van het aansluiten van de tv op een geluidssysteem vereenvoudigt en tegelijkertijd de audio optimaliseert. Ook wordt de automatische lage latentie-modus (ALLM) ondersteund, die zorgt voor naadloos gamen en vrijwel vertragingsvrij kijken. Bepaalde LG-modellen ondersteunen ook een groot aantal andere HDMI 2.1-functies.

Op de meeste tv’s van dit jaar is LG’s nieuwste intelligente processor te zien, α (Alpha) 9 Gen 4 AI.2. De geüpgradede processor integreert een verbeterde deep learning en verbetert de opschalingsprestaties om content van elke kwaliteit er scherp en gedetailleerd uit te laten zien op de nieuwe tv’s. De α9 Gen 4 optimaliseert de visuele output en maakt nauwkeurige aanpassingen aan de hand van de hoeveelheid licht in elke scène, het genre van de content en de omstandigheden in de kijkomgeving.

De beeldkwaliteit is verder verbeterd met LG AI Picture Pro, die de objecten op het scherm herkent en onafhankelijk verwerkt om driedimensionaliteit en diepte in elke scène te brengen. Bovendien mixt AI Sound Pro tweekanaals audio naar virtuele 5.1.2 surround, terwijl Auto Volume Leveling zorgt voor een consistent volume bij het schakelen tussen kanalen of streaming-apps.

De gebruikerservaring van LG’s nieuwste tv’s is nu vriendelijker dan ooit dankzij webOS 6.0, de nieuwste versie van het intuïtieve smart tv-platform. De nieuwe webOS-gebruikersinterface, vernieuwd en verfijnd voor 2021, biedt snellere toegang tot apps en content met nauwkeurig afgestemde gepersonaliseerde aanbevelingen. De opnieuw ontworpen Magic Remote heeft speciale sneltoetsen voor populaire diensten, zodat gebruikers met een snelle druk op de knop naar hun favoriete services kunnen gaan.

Bepaalde tv-series, -modellen en -formaten zullen in het eerste kwartaal worden uitgerold naar deelnemende retailers. De rest van de line-up wordt later dit jaar lokaal aangekondigd.

1 Tests van derden, uitgevoerd door Intertek, meldden dat de kleurgetrouwheid van het scherm 100 procent was, gebaseerd op de CIE dE 2000-kleurverschilmetriek, berekend voor 125 kleurvlakken verdeeld over het gehele kleurvolume. De waarde voor het kleurverschil (Delta-E) was minder dan 2 voor elk van de 125 kleurvlakken.
2 Processor uit de volgende LG TV-series: OLED Z1, OLED G1, OLED C1, QNED Mini LED QNED99, QNED Mini LED QNED96, NanoCell Nano96-serie.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Loading…

0

Poly Rove: de eerste telefoons met ingebouwde antimicrobiële technologie van Microban

Meer dan de helft van de Nederlanders ervaart technische problemen tijdens het thuiswerken