in

LG kondigt verkoop van ’s werelds eerste 8K OLED-TV aan

Langverwachte 88-inch 8K OLED-televisie met LG OLED-technologie biedt unieke kijkervaring – LG heeft de start aangekondigd van de verkoop van de eerste 8K OLED-televisie (model 88Z9) ter wereld. In Korea kan deze week de 88 inch-set via pre-order worden besteld. De TV zal in de Benelux beschikbaar zijn vanaf het einde van de zomer 2019.

De LG 8K OLED-TV is de grootste tot nu toe en is mogelijk gemaakt door de innovatie van LG’s display-technologie. Dit nieuwe model benadrukt de superioriteit van OLED ten opzichte van conventionele LED-schermen en biedt een ongeëvenaarde kijkervaring. De televisie maakt gebruik van een geavanceerd paneel met meer dan 33 miljoen zelfoplichtende pixels om de beeldkwaliteit van LG OLED-TV te leveren en zorgt voor levensechte kleuren in een brede kijkhoek, een oneindige contrastverhouding en echte zwarttinten. De beelden zijn uitzonderlijk scherp op de 88 inch-TV dankzij de 8K Ultra HD-resolutie (7.680 x 4.320), dat overeenkomt met 16 keer het aantal pixels in Full HD en vier keer die van UHD.

‘Door als eerste ter wereld de grootste 8K OLED TV op de markt te brengen, toont LG toewijding in het leiden van het ultra-premium TV-segment en het leveren van de ultieme kijkervaring,’

De prestaties van het 8K OLED-paneel zijn verbeterd door de tweede generatie α (Alpha) 9 Gen 2 8K-intelligente processor van het bedrijf. Deze processor verbetert de beeld- en geluidskwaliteit met deep learning-technologie en heeft toegang tot een uitgebreide database met visuele informatie. Hierdoor kan de chip de inhoud optimaliseren door de bronkwaliteit te herkennen en het beste algoritme te implementeren dat de meest realistische beelden garandeert. Met de α9 Gen 2 8K-processor beschikt LG’s 8K 88 inch 8K OLED-TV over verbeterde verwerkingscapaciteiten met effectieve 8K-opschaling en verbeterde ruisonderdrukking tot 6-stappen van 4-stappen in de 4K-versie. Dit resulteert in het meest levensechte 8K-beeld bij het upgraden van 4K- (3.840 x 2.160) of 2K-inhoud (1.920 x 1.080). De processor analyseert ook omgevingscondities om het perfecte niveau van schermhelderheid te bereiken.

De LG 88Z9 verhoogt de onderdompeling van de kijker met zijn indrukwekkende audioprestaties. De geluidskwaliteit wordt versterkt door een intelligent algoritme dat tweekanaals audio kan up-mixen om zo virtueel 5.1 surround sound te leveren. Deep learning verbetert de output aanzienlijk door het analyseren van de broninhoud om zo verbeterde geluidseffecten in films te produceren, diepere bassen in de muziek en duidelijkere stemmen bij sportevenementen. Gebruikers kunnen het geluid aanpassen aan de kijkomstandigheden of ervoor kiezen de TV de beste geluidsniveaus te laten instellen op basis van de omgeving.

Om een uitstekende HDR-ervaring te garanderen, wordt de LG 8K OLED-TV geleverd met Dolby Atmos. Zo biedt de televisie een ongelooflijk realistisch geluid en een intelligente fijnafstemming van de inhoud die compatibel is met Dolby Vision. De TV ondersteunt HDMI 2.1, waardoor kijkers de mogelijkheid hebben om te genieten van 8K content met maar liefst 60 beelden per seconde. De TV ondersteunt ook automatic low latency mode (ALLM), variable refresh rate (VRR) en enhanced audio return channel (eARC).

In sommige markten biedt de LG 8K OLED TV ingebouwde versies van zowel de Google Assistant als de Amazon Alexa voor maximale flexibiliteit, gemak en controle van de TV en aangesloten slimme apparaten.

‘Door als eerste ter wereld de grootste 8K OLED TV op de markt te brengen, toont LG toewijding in het leiden van het ultra-premium TV-segment en het leveren van de ultieme kijkervaring,’ aldus Jeroen Peeters, Managing Engineer LG Electronics. ‘LG is een pionier op het gebied van OLED en we zullen blijven doorgaan met de introductie van geavanceerde TV-technologieën die de grenzen in home entertainment verleggen.’

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

MediaMarkt Alphen aan den Rijn opent vernieuwde winkel op feestelijke wijze

Turtle Beach Recon 70 Gaming Headsets nu beschikbaar voor Xbox One & PS4