in

IFA highlights van Sony

Tijdens IFA presenteerde Sony diverse nieuwe producten voor dit najaar. Zo is er een draagbare hd-Bravia televisie, komen er nieuwe Blu-ray spelers die draadloos werken en ook twee nieuwe receivers. Daarnaast verschijnt de Walkman S540 met twee geïntegreerde luidsprekers en introduceert het bedrijf nieuwe in-ear oordopjes met digitale ruisonderdrukking. Klik verder en lees meer over de draagbare Bravia en de Walkman.

De nieuwe BRAVIA S57-serie bestaat uit lichtgewicht (5,4 kg) hd-televisies met 19-inch scherm. De verschillende kleuren en de geïntegreerde digitale klok maken deze televisie handig voor keuken, slaap- of werkkamer. De tv heeft een afneembaar handvat, een statief en is eenvoudig aan de muur te bevestigen. De BRAVIA-S57 is verkrijgbaar in het wit met een omlijsting van verschillende pasteltinten, zoals satin silver, silky pink, metallic mocha, pale emerald. De adviesprijs is 400 euro.

De BRAVA S57-serie beschikt over een bewegingssensor, usb 2.0-poort en twee hdmi-aansluitingen. Als een Cyber-shot camera wordt aangesloten, optimaliseert de tv in de foto-modus de scherminstellingen voor haarscherpe weergave. Als een laptop of walkman wordt aangesloten, dan is muziek af te spelen en via het scherm door de albumhoesjes worden gebladerd. De S57 heeft een intelligente sensor die reageert op lichaamswarmte en -beweging. Als de kijker even wegloopt of in slaap valt dan gaat het beeld op zwart. De set schakelt in de stand-by-stand als er dertig minuten geen beweging is waargenomen. Dit beperkt de energiekosten.

De nieuwe, lichtgewicht Sony S540 Walkman is voorzien van twee geïntegreerde luidsprekers. Zo kun je muziek delen op het strand, in het park of onderweg. Deze Walkman ondersteunt alle populaire audio- en videoformaten en heeft een extra lange batterijduur. De Walkman heeft een FM-tuner en een voicerecoder die naast spraak ook radioprogramma’s kan opnemen.

De compact Walkman S540-serie is 10.2 mm dun en past eenvoudig in een broekzak of tas. Op het 2.4-inch lcd-scherm zijn video’s, foto’s, coverart, albumillustraties en afspeellijsten te bekijken. Door de sneller reactietijd van het scherm kunnen video snel en makkelijk worden teruggespeeld, tot 30 ‘frames’ per seconde. De Walkman is voor ‘landscape’-videoview op zijn kant te plaatsen. De meegeleverde steun maakt de handsfree-kijkervaring compleet.

De oplaadbare batterij is goed voor 42 uur muziek luisteren of 6.5 uur video kijken. Bij gebruik van de luidsprekers is dit respectievelijk 17 uur muziek en 5 uur video. De S-serie Walkman is vanaf oktober 2009 verkrijgbaar in Nederland in de kleuren zwart, paars, roze en rood en kost 140 euro voor de 8 GB en 160 euro voor de 16 GB versie. De E440K wordt geleverd in 8 GB en kost 140 euro.

Nieuwe Camileo’s, JournE Touch en Satellite P500

Netgears nieuwe digitale entertainer is live