in ,

IKEA werkt samen met Sonos aan optimale geluidservaring thuis

IKEA en Sonos slaan de handen ineen om interieur en home sound technologie toegankelijker te maken. Samen onderzoeken ze hoe geluid kan bijdragen aan het leven thuis.

Op basis hiervan ontwikkelen ze slimme producten die een geweldige geluidsbeleving op een bijzondere wijze integreren met woninginrichting. IKEA en Sonos streven er naar het voor meer mensen mogelijk te maken om waar dan ook in huis de juiste sfeer te creëren met geluid en design.

  • Creëer overal in huis de juiste sfeer met design, muziek en geluid
  • IKEA en Sonos bundelen expertises in interieur en home sound technologie
  • Samenwerking is onderdeel van IKEA Home Smart

Geluid zet letterlijk de toon. Muziek kan herinneringen opwekken, je raken of je simpelweg ergens thuis doen voelen. Uit onderzoek blijkt dat mensen die samen naar muziek luisteren zich geïnspireerder (25%) en geliefder (14%) voelen1. Bovendien speelt 65% van alle millennials muziek om zich thuis te voelen2, wat het belang van muziek in huis illustreert. IKEA bekijkt daarom met Sonos hoe zij hun kennis op het gebied van woninginrichting, design, geluid en slimme technologie kunnen combineren. Samen streven ze er naar het interieur ‘aan te kleden’ met geluid.

“Bij IKEA zoeken we continu naar oplossingen voor een beter dagelijks leven thuis”, vertelt Björn Block, Business Leader IKEA Home Smart bij IKEA Zweden. “Dit doen we onder andere door technologie te integreren in ons design, dat gebruiksvriendelijk en betaalbaar is. Samen met Sonos willen we slimme geluidstechnologie toegankelijker maken voor zoveel mogelijk mensen.” Patrick Spence, CEO van Sonos, licht toe: “Bij Sonos begrijpen we dat de kracht van muziek een huis ingrijpend kan veranderen. Wij vinden dat geluid moet worden gezien als onderdeel van het interieurontwerp. Daarom gaan we samen met IKEA werken aan producten en belevingen die je huis er nog beter uit laten zien en nog beter laten klinken.”

“Bij IKEA zoeken we continu naar oplossingen voor een beter dagelijks leven thuis”

De eerste producten op basis van deze samenwerking zullen in de loop van 2019 gereed zijn.

Home Smart

De samenwerking tussen IKEA en Sonos is een onderdeel van IKEA Home Smart. Deze oplossingen voor het ‘slimme huis’ begonnen met de lancering van draadloze oplaadstations voor mobiele telefoons in 2015, gevolgd door slimme verlichting die in 2016 werd gelanceerd. De verkenning van slimme geluidsoplossingen is de derde stap voor IKEA Home Smart.

1. Sonos Music Makes It Home Study 2015
2. IKEA Life at Home Report 2016

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Zeven beveiligingscriteria waar de connected en zelfrijdende auto aan moet voldoen

ICTWaarborg deelt 10-stappenplan ter voorbereiding op de AVG